Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pescuiau ilegal în zona de graniță: Patru bărbați, amendați de polițiștii de frontieră și inspectorii de mediu

S-au dus ilegal în zona de frontieră ca să prindă pește. Patru bărbați au fost amendați. Primul caz a avut loc în noaptea de 27 mai, în jurul orei 02.00, pe lacul Manta.

Publicat

Oamenii legii au zărit pescarii ce se aflau cu barca pe lac, i-au așteptat să iasă la mal, apoi au intervenit pentru cercetări. S-a constatat că cei doi tineri, de 20 și 25 de ani nu aveau avizul subdiviziunii de frontieră, iar barca era fără număr de înmatriculare și nici nu le aparținea. Mai mult aceștia pescuiau cu o undiță electrică și 300 de metri de plase de monofilament, unelte interzise prin lege.

Un alt caz a avut loc în aceeași zi, pe lacul Beleu, în aria protejată a Rezervației naturale „Prutul de Jos”. Polițiștii de frontieră au reținut ”pescarii” la ieșirea de pe apele lacului. Și în acest caz, persoanele nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră. Până a fi depistați, aceștia reușiseră cu ajutorul a șapte plase de monofilament să prindă 50 kg de pești de diferite specii.

Despre ambele cazuri au fost anunțați și inspectorii de mediu. Astfel, pescarii s-au ales cu amenzi de câte 600 de lei pentru aflarea în zona de frontieră și cu câte 1200 de lei pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiție. Mai mult, aceștia urmează să restituie și paguba materială de 14.000 de lei pe care ar fi cauzat-o mediului.


echipa.md


Advertisement

Moldova

Ar fi cerut 1800 de euro pentru un permis de conducere. O femeie din Drochia, reținută de CNA

Ar fi cerut 1800 de euro pentru un permis de conducere, dar planul i-a eșuat după ce a fost denunțată la CNA.

Publicat

O femeie din Drochia este suspectată într-un dosar de trafic de influență. Mai exact, bănuită că ar fi cerut mită de la un bărbat în schimbul obținerii unui permis de conducere.

Femeia l-ar fi convins pe acesta că poate influența funcționarii de la Secția de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca și în acest fel ar putea obține mult mai ușor permisul de conducere pentru categoria B.

În cele din urmă, bărbatul a denunțat femeia la CNA, iar ofițerii de investigație au pornit un dosar penal pentru trafic de influență.


La domiciliul suspectei au fost desfășurate percheziții în urma cărora a fost ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală. Femeia este cercetată în stare de libertate.


Citește mai departe

Moldova

Un TIR încărcat cu semințe de floarea-soarelui s-a răsturnat la Bălți: Șoferul, transportat la spital

În seara zilei de 15 aprilie 2024 salvatorii din nordul țării au descarcerat o persoană în urma unui accident rutier produs la periferia orașului Bălți.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat al ora 19:56. Potrivit informațiilor înregistrate, un camion de model MAN TGA s-a inversat în timpul deplasării, iar conducătorul  auto a rămas blocat în cabina TIR-ului.

La fața locului, în mod de urgență au intervenit angajații Direcției Regionale Căutare Salvare nr.2 a IGSU. Pompierii au efectuat lucrări de descarcerare a conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a primit diverse traumatisme.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost preluat de echipa de medici și transportat la spitalul municipal din Bălți. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de către organele de drept.


Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 62 situații de risc.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie la Bălți: O fetiță de 12 ani, găsită strangulată într-o fâșie forestieră

O fetiță de 12 ani a fost găsită strangulată într-o fâșie forestieră din proximitatea municipiului Bălți. Cazul a avut loc pe data de 13 aprilie, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele acestei tragedii.

Publicat

„Pe data de 13 aprilie, poliția din Bălți a fost sesizată despre depistarea unei minore de 12 ani, strangulată, într-o fâșie forestieră din proximitatea municipiului Bălți.

La examinarea de către medici, pe corpul neînsuflețit al minorei nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Cazul a fost înregistrat, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în cadrul unui proces penal.


Totodată, cadavrul minorei a fost îndreptat pentru efectuarea expertizei medico-legale”, informația a fost comunicată pentru UNIMEDIA de ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Bălți, Ina Banari.


Citește mai departe

topul săptămânii