Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Tânăr tată moldovean, mort în Italia după ce a încercat să intre într-un tomberon cu haine folosite

Tragedie într-o familie de moldoveni.

Publicat

Un tânăr moldovean, rezident în Italia și în vârstă de 29 de ani, a fost găsit mort în noaptea zilei de vineri spre sâmbătă, 14 mai 2022, într-un tomberon de haine folosite situat pe via Spalti din Mestre, lângă Veneția, scrie Rotalianul.com.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, bărbatul nu era un om fără adăpost, ba chiar avea un loc bun de muncă, fiind angajat la Fincantieri, o companie italiană publică ce operează în sectorul naval.

Mai mult, conform celor relatate de publicația locală La Nuova Venezia, care scrie însă că era cetățean român, tânărul decedat avea și o locuință la Mestre, dar și o familie. De asemenea, mai scrie aceeași sursă, familia denunțase dispariția sa cu câteva zile înainte de această tragedie.


Din primele investigații efectuate de polițiștii italieni reiese că trupul neînsuflețit al bărbatului a fost observat de un trecător cu capul introdus în tomberon și restul corpului afară.

Trecătorul a alertat imediat forțele de ordine, iar un echipaj de poliție a sosit în scurt timp la fața locului, dar oamenii legii au constatat că nu puteau face nimic pentru a salva viața bărbatului.


Între timp, la fața locului a sosit și o ambulanță, precum și un echipaj de pompieri. Aceștia din urmă au tăiat tomberonul metalic cu ajutorul unui foarfec pentru descarcerări și au eliberat trupul bărbatului moldovean, dar pentru acesta era mult prea târziu, iar personalul medical de pe ambulanță nu a putut face nimic altceva decât să constate decesul.

Polițiștii din Mestre au deschis apoi o anchetă pentru a stabili identitatea victimei, dar și pentru a înțelege dinamica tragicului accident.

Potrivit anchetatorilor, care au reușit să obțină și niște imagini video de la o cameră de supraveghere din zonă, tânărul moldovean se afla acolo împreună cu un alt bărbat ,în acea noapte de vineri spre sâmbătă.


Din înregistrarea video se poate observa că bărbatul de 29 de ani avea la el o lanternă și, după ce s-a uitat puțin în jurul său, a încercat inițial să intre în tomberonul Caritas (organizație umanitară din Italia) cu haine folosite, dar nu a reușit.

A aruncat apoi o privire și la celelalte tomberoane din preajmă, iar ulterior a decis să încerce din nou să pătrundă în cel cu haine folosite.


Bărbatul a reușit astfel să pătrundă cu capul în tomberon, dar a rămas blocat cumva din cauza capacului care se închide din exterior spre interior.

Presiunea exercitată de capac asupra corpului său se pare că l-a împiedicat să mai respire, murind așadar sufocat în tomberonul în care încerca să pătrundă.

Anchetatorii încearcă acum să înțeleagă de ce bărbatul moldovean voia să ia haine din tomberonul Caritas, având în vedere că nu era un om al străzii, ci avea un loc de muncă bine plătit și o familie.

Moldova

Caz tragic, la Comrat: Un minor a decedat după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni

Tragedie fără margini pentru o familie din Comrat. Un băiat de 17 ani și-a pierdut viața, în timp ce făcea exerciții la o bară de tracțiuni.

Publicat

Cazul dramatic s-a întâmplat în seara de 24 iunie, în municipiul Comrat.

Potrivit poliției, băiatul se afla pe un teren de joacă, iar la un moment dat a decis să facă exerciții la o bară de tracțiuni.

Din nefericire, în timp ce exersa, adolescentul ar fi căzut și din cauza traumelor grave a decedat.


Martorii incidentului nefast au alertat imediat poliția și ambulanța, dar medicii nu au putut decât să constate decesul adolescentului.

Oamenii legii au inițiat un proces penal pe marginea acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Beți și iresponsabili: Mai mulți șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, unii încercând să mituiască polițiștii

Iresponsabili și beți la volan. Câțiva bărbați s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Hîncești fiind beți criță la volan.

Publicat

Topul îl deține un bărbat de 48 de ani, care a fost oprit de oamenii legii pe o stradă din comuna Lăpușna. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,23 miligrame per litru alcool în aerul expirat.

Beat criță a fost prins și un biciclist de 35 de ani, care se deplasa pe traseu. Bărbatul a recunoscut că se află în stare de ebrietate avansată, lucru confirmat și de alcooltest.

În stare de ebrietate la ghidonul unei motociclete a fost prins și un tânăr de 20 de ani, pe o stradă din satul Voinescu. Acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 1,19 miligrame per litru.
În același timp, pe o stradă din Cărpineni un motociclist de 21 de ani se deplasa pe traseu, fiind de asemenea în stare de ebrietate avansată.


Și la Ocnița inspectorii de patrulare au tras pe dreapta un motociclist de 40 de ani.

În timpul documentării, a ieșit la iveală faptul că motocicleta nu era înmatriculată corespunzător, iar bărbatul nu deține permis de conducere. Pe lângă toate, motociclistul se afla și în stare de ebrietate avansată, cu 0,93 de miligrame per litru vapori de alcool în aerul expirat. După cele descoperite bărbatul a încercat să mituiască oamenii legii, fapt pentru care va fi sancționat penal.

Alte două tentative de mituire a inspectorilor de patrulare au fost înregistrate în capitală.


De această dată un șofer de tir în vârstă de 37 de ani conducea un camion înmatriculat necorespunzător, iar un bărbat de 45 de ani a încălcat limita de viteză în Ialoveni.

În toate cazurile oamenii legii au inițiat procese penale.


Citește mai departe

Moldova

Un șofer de BMW, beat criță, a provocat un accident de groază, la Cahul. Un minor de 17 ani a decedat

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat.

Publicat

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.


Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime.


Citește mai departe

topul săptămânii