Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ „Cel mai greu era să pătrunzi în spațiul dintre blocuri”. Detalii oferite de alpinistul care a salvat un micuț de 3 ani, încapitală

Perioada estivală este cea mai preferată de copii, întrucât aceștia se pot juca, distra și petrece mult timp afară. Însă pe lângă beneficii, acest timp este și plin de pericole, mai ales pentru micuț.

Publicat

Un incident cu final fericit, care a emoționat întreaga țară a avut loc la începutul lunii mai, în sectorul Botanica al capitalei, unde un băiețel de numai trei ani a căzut de pe acoperiș, în spațiul dintre două blocuri de transformatoare cu înălțimea de peste 5 metri și a rămas blocat între dărâmături. Atunci, la fața locului au intervenit trei echipaje specializate. Ca să-l poată descarcera pe micuț, unul din alpiniști a coborât în spațiul dintre blocuri. Misiunea a fost una dificilă, întrucât lățimea spațiului era de numai 20 de centimetri.

Am discutat cu alpinistul care l-a scos pe micuț dintre blocuri, ca să aflăm cum s-a derulat misiunea, deloc ușoară.

Salvatorul ne-a mai spus că cel mai dificil a fost să pătrundă în acel spațiu deoarece era foarte îngust.


Din fericire, salvatorii au reușit să-l facă pe copil să îndeplinească întocmai instrucțiunile salvatorilor.
t un final fericit, băiețelul scăpând fără nicio zgârietura. Însă, de multe ori, o clipă de neatenție din partea părinților poate avea urmări extrem de grave. De aceea, pompierii și salvatorii vin cu un șir de recomandări pentru părinți și tutore, pentru a evita situațiile de risc. Unul dintre pericole este jocul cu focul.

Un alt risc, la care sunt supuși riscului copiii este înecul, întrucât, bazinele acvatice sunt extrem de atractive în perioada de vară. Uneori, copiii pleacă singuri la scăldat, fără permisiunea părinților, riscul unei tragedii fiind și mai mare.

Un alt risc este și explorarea de către copii a locurilor necunoscute, cum ar fi șantiere sau clădiri părăsite, de unde copiii pot cădea, se pot răni, iar în unele cazuri consecințele sunt extrem de grave. O atenție deosebită trebuie atrasă părinților care au copii mici, preșcolari. Pompierii roagă insistent ca aceștia să nu fie lăsați sub niciun pretext singuri acasă, deoarece ei ar putea în primul rând cădea de la balcon sau de la geamul apartamentelor, ar putea conecta aragazul, s-ar putea electrocuta, și o mulțime de alte pericole îi pasc pe micuți singuri în locuințe.


În caz de situație de risc, părinții și toate persoanele care au în grijă copii trebuie să apeleze cât mai rapid după ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md

Ediție TV

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară. Sute de hectare de teren, distruse

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară.

Publicat

Cel mai mult au avut de suferit culturile agricole fiind afectate de grindina care în unele localități, preponderent din raionul Nisporeni, a căzut de mărimea unui ou de găină.

Totodată, IGSU a făcut totalurile intemperiilor înregistrate în țară în perioada 30 mai – 3 iunie.

Cele mai mari prejudicii s-au înregistrat în sudul țării, potrivit datelor IGSU.


În satul Etulia din raionul Vulcănești, grindina a distrus circa 360 ha livadă de nuci, 200 ha de floarea soarelui și 200 ha de orz. Iar pe teritoriul raionului Basarabeasca, mai ales în satul Bașcalia ploile torențiale au distrus circa 750 de metri de drum asfaltat și 70 m2 de peliculă de pe o seră.

Tot aici, ploile abundente au afectat grav 62 ha de viță de vie, 448 ha de grâu, 111 ha de porumb, 179 ha de orz, 7 ha de mazăre, dar și 217 ha de floare soarelui. Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.Citește mai departe

topul săptămânii