Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pescuit ilegal, cu plasele, în perioada de prohibiție, pe Nistru. 16 procese verbale au fost întocmite

Grupul operativ al Direcției control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a efectuat două razii în vederea contracarării braconajului piscicol în raioanele: Dubăsari, Criuleni, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Publicat

Urmare a inspectării și verificărilor efectuate în teritoriu, inspectorii de mediu au întocmit 16 procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de – 9 400,0 lei, prejudiciile cauzate mediului de către persoanele contraveniente, calculate și înaintate pentru recuperare de inspectorii de mediu, constituie suma de – 7 925,0 lei, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte – 20 de unelte interzise pentru pescuit.

Toate persoanele delincvente, care pescuiau ilicit în perioada stabilită de prohibiție, au fost sancționate cu amenzi cuprinse între 8-12 u.c. (400-600,0 lei), pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit în temeiul art. 114 alin. (1) Cod Contravențional, au fost ridicate și sculele de pescuit.

Un caz relevant a avut loc când în flagrant a fost depistat și documentat un locuitor al satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă, care utilizând o plasă de tip ”ecran” a capturat ilicit din râul Nistru 6,0 kg de pește, de specia caras argintiu, în număr de 39 exemplare, cauzând resurselor biologice acvatice prejudicii în sumă de – 2 300,0 lei.


Pe numele acestei persoane la fel a fost întocmit proces-verbal în temeiul art. 114 alin. (1), Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii în mărime de 12 u.c. (600,0 lei), cu ridicarea sculelor de pescuit și cu înaintarea pretenției de recuperare a pagubelor cauzate.

Din apele revărsate ale râului Nistru, în sectorul extravilan al satului Ciobruciu, raionul Ștefan Vodă, inspestorii au ridicat opt plase polimerice netorsionate instalate de către persoane neidentificate. Din pânzele acestor plase braconierești au fost eliberați în stare vie pești de diferite specii și dimensiuni în cantitate de aproximativ 15,0 kg.

Uneltele de pescuit ridicate, conform prevederilor pct. 19 din Anexa nr. 1 a Legii nr.149 din 08.06.2006, privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura au fost transportate şi predate pentru păstrare la depozitul Inspectoratului pentru Protecţia Mediului.


Inspectoratul pentru Protecția Mediului, amintește că pasionații de pescuit sau pescarii comerciali, trebuie să știe că este instituita măsura de prohibiție pentru mai multe specii de pești în ariile naturale. Ordinul privind interdicția pescuitului în 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare pe 15 aprilie. Astfel, se interzice pescuitul timp de 62 de zile consecutive, în perioada de la 15 aprilie până la 15 iunie inclusiv.

Menționăm faptul că, pescuitul sportiv, amator și de agrement a speciei scrumbie de Dunăre, poate fi oportun numai în perioada stabilită de către Agenția de Mediu (prin ordin adăugător).Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii