Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Ochelari și garnituri virtuale, dar și camere de supraveghere: Încă trei tentative de trafic cu bunuri, contracarate la Leușeni

Publicat

Funcționarii postului vamal Leușeni au contracarat trei tentative de introducere în țară a mărfurilor în cantități comerciale, prin dosirea acestora printre colete și bagaje neînsoțite.

În primul caz, a fost supus controlului de specialitate un mijloc de transport, care se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând 4 pasageri și colete neînsoțite. Ca rezultat al controlului vamal, în compartimentul marfar au fost depistate mărfuri: seturi sistem de supraveghere video și camere video, nedeclarate în scopul transportării ilicite a acestora.

În al doilea caz, a fost supus controlului vamal un mijloc de transport de model ”Mercedes Sprinter”, care se deplasa pe ruta neregulată Marea Britanie – Republica Moldova, transportând 3 pasageri și colete neînsoțite. Ca rezultat al controlului, în compartimentul marfar, printre colete au fost depistate mărfuri: ochelari virtuali și garnitură virtuală, nedeclarate și ascunse în scopul transportării ilicite a acestora.


În al treilea caz, controlului vamal a fost supus un autocar de model ”Van Hool”, care se deplasa din Marea Britanie spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete. În rezultatul controlului vamal, într-un colet neînsoțit au fost depistate plăci video, nedeclarate organului vamal.

De menționat, că în cele trei cazuri au fost oferite șoferilor formulare ale declarației vamale DV-6, pentru enumerarea bunurilor și respectiv declararea acestora organului vamal, conform procedurii legale. Prin urmare, mărfurile depistate nu au fost indicate în declarația vamală DV-6.

Mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate după competență, în vederea examinării sub aspect contravențional.


Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel către transportatorii de colete și bagaje neînsoțite, să respecte cadrul legal național cu privire la transportul de colete prin vamă, și anume să asigure declararea și prezentarea mărfurilor la control.Advertisement

Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii