Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Prinși traversând ilegal frontiera

Cinci cetățeni ai Ucrainei au fost suprinși în după amiaza zilei de ieri, 26 aprilie, în timp ce înaintau pe jos din Ucraina în Republica Moldova. Aceştia au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. La faţa locului a fost reţinută şi călăuza, care trebuia să asigure transportarea străinilor la Chişinău.

Publicat

Astfel, ca urmare a unei informații operative, pe direcţia localităților Taraclia – Petrovca, aproximativ 10 metri de la linia frontierei de stat, patrula mobilă a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Troiţcoe” a observat grupul de bărbați care a intrat ilegal în Republica Moldova. Aici, bărbații au urcat într-un BMW X-5, cu plăcuţe de înmatriculare moldovenești, care a staționat până la sosirea lor.

În aceste circumstanțe, polițiștii de frontieră au intervenit operativ, mașina fiind oprită, iar persoanele supuse verificărilor. Toți bărbații, inclusiv șoferul, au fost legitimați ca cetățeni ucraineni cu vârstele cuprinse între 35 și 55 de ani.

La audieri s-a stabilit că bărbaţii urmau să ajungă la Chișinău, ulterior, prin intermediul unei persoane terţe să se deplaseze în una din statele Uniunii Europene. La fel, aceştia au declarat că fiecare dintre ei a achitat câte 1000 dolari americani pentru serviciile călăuzei.


De menționat că cei cinci ucraineni ajunșți ilegal în țara noastră au solicitat azil. În acest sens, aceste persoanele au fost transmise către Biroul de migraţie şi azil al MAI. Conducătorul auto, călăuza în acest caz, este documentat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare a migraţiei ilegale, prevăzute de art. 362¹ din Codul Penal al R.Moldova.

Mijloace bănești au fost ridicate, dar și mijlocul detransport indisponibilizat pe teritoriul Direcţiei regionale EST.

Cazul este cercetat în continuare de către poliţiştii de frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi idntificării altor persoanele implicate.


Ediție TV

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară. Sute de hectare de teren, distruse

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară.

Publicat

Cel mai mult au avut de suferit culturile agricole fiind afectate de grindina care în unele localități, preponderent din raionul Nisporeni, a căzut de mărimea unui ou de găină.

Totodată, IGSU a făcut totalurile intemperiilor înregistrate în țară în perioada 30 mai – 3 iunie.

Cele mai mari prejudicii s-au înregistrat în sudul țării, potrivit datelor IGSU.


În satul Etulia din raionul Vulcănești, grindina a distrus circa 360 ha livadă de nuci, 200 ha de floarea soarelui și 200 ha de orz. Iar pe teritoriul raionului Basarabeasca, mai ales în satul Bașcalia ploile torențiale au distrus circa 750 de metri de drum asfaltat și 70 m2 de peliculă de pe o seră.

Tot aici, ploile abundente au afectat grav 62 ha de viță de vie, 448 ha de grâu, 111 ha de porumb, 179 ha de orz, 7 ha de mazăre, dar și 217 ha de floare soarelui. Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.Citește mai departe

topul săptămânii