Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ La Bălți, vandalii au pângărit de trei ori placa comemorativă al regretatului Mihai Volontir

Placa comemorativă în cinstea regretatului actor Mihai Volontir, instalată în centrul orașului Bălți, pe blocul unde a locuit artistul, a fost din nou vandalizată. Se întâmplă deja pentru a treia oară în ultimele două luni.

Publicat

Angajații întreprinderii municipale „Gospodăria Locativ Comunală Bălți” spun că vor depune o plângere la poliție, transmite Nordnews.md.

,,Pentru astfel de oameni, amenzile nu sunt o soluție. Ar trebui scoși într-un loc public, precum în Emirate. Astfel oamenii nu mai vor să procedeze în acest mod”

Ultima dată, placa a fost vandalizată la mijlocul lunii martie. Muncitorii au acoperit cu vopsea inscripțiile necenzurate lăsate de făptași.


,,Astăzi a parvenit un apel prin care am fost informați că au apărut inscripții noi. Probabil, ne vom adresa la poliție după ajutor. Poate vor identifica răufăcătorii”, a spus Tatiana Cheaburu, șefa ÎM „GLC” Bălți

Bălțenii cred că gestul vandalilor este lipsit de bun simț și educație, iar asemenea acțiuni nu fac decât să știrbească din imaginea orașului.

,,În primul rând știrbește imaginea orașului. Nu contează în memoria cui, dar nu este corect, nu este frumos”


,,Vandali, asta înseamnă vandalism”

,,Avem vandali care se ocupă de asta. Trebuie urmăriți și amendați, părerea mea”

,,Sunt împotriva acțiunilor de vandalism”


O soluție pentru a opri vandalii ar fi instalarea camerelor de supraveghere. Autoritățile spun că lucrează la un asemenea proiect.

,,Cu privire la camere, astăzi negociez, dar avem și problema livrării în țara noastră a acestor camere. Ele nu sunt pentru uz personal, sunt camere care păstrează înregistrările. Este un lucru complex la care muncim”, a spus Nicolai Grigorișin, primar de Bălți


Din anul 2001, Mihai Volontir a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Bălți. Oamenii sunt indignați de gestul iresponsabil al unor locuitori, de a pângări placa instalată în memoria artistului.

,,Un actor și un artist extraordinar al Teatrului Național din Bălți, care, apropo, împlinește 65 de ani de la fondare. Chiar l-am văzut o dată. Mergeam pe aici, iar el stătea pe bancă. Am fost impresionată. Am urmărit toate filmele. Îmi place foarte mult acest actor”

,,Aceasta este educația noastră. Probabil e vina noastră că nu avem copii educați. Trebuie să acordăm mai multă atenție educației, să explicăm, să cultivăm anumite valori”

Actorul Mihai Volontir a încetat din viață pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 82 de ani. A jucat zeci de roluri în teatru și cinema. Printre numeroasele distincții pe care le-a primit se numără și Ordinul Republicii. Mihai Volontir a devenit celebru după interpretarea rolului Budulai din serialele „Țiganul” și „Reîntoarcerea lui Budulai”. Deși a avut oferte să se stabilească peste hotare, Mihai Volontir a preferat să rămână fidel orașului Bălți.

Actorul are și un bust pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale, instalat în anul 2019.

Advertisement

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii