Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Circa 1400 de cazuri de trafic ilegal de bunuri ar și tentative de contrabandă, înregistrate de la începutul anului

Traficul de bunuri este una dintre cele mai dese fraude vamale înregistrate la noi. Zilnic, vameșii contracarează astfel de tentative, iar persoanele rămân fără marfă, în unele cazuri fără vehicule și plus la toate mai au de achitat și amenzi.

Publicat

Numai de la începutul anului, ofițerii vamali au înregistrat în jur de 1400 de cazuri de trafic ilegal de bunuri ar și tentative de contrabandă. Principala cauză din care oamenii recurg la aceste infracțiuni sunt eschivarea de la plățile vamale.

Chiar dacă lupta cu aceste infracțiuni se duce permanent, în unele cazuri, oamenii izbutesc să treacă cu marfa pe neobservate. În continuare, norocul le va surâde și mai puțin întrucât echipele mobile ale serviciului vamal au fost dotate cu scanere mobile cu raze X cu ajutorul cărora depistarea ascunzișurilor din autoturisme va fi extrem de ușoară. Utilajele au fost donate de către Marea Britanie, iar în timpul ceremoniei de predare a aparatelor, unul din inspectorii vamali a explicat cum funcționează noua tehnică.

Inspectorii vamali au ținut să menționeze că aceste scanere nu au nici într-un caz scopul de a înlocui câinii specializați ai vămii.


În acest context, inspectorii vamali vin cu un îndemn către toate persoanele care trec frontiera să nu meargă la risc deoarece consecințele sunt grave. În cazul traficului ilicit de bunuri amenda este de până la 4500 de lei cu confiscarea mărfii, iar în unele cazuri și a vehiculelor, iar contrabanda, care este infracțiune penală se pedepsește cu până la 10 ani de pușcărie.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față.

Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față, chiar în timpul misiunii de serviciu. Totul s-a întâmplat în seara de 25 aprilie, în timp ce ambulanța intervenise pentru a acorda asistență medicală unei femei care se simțea. Momentul agresiunii au fost publicate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Publicat

Protagonistul scenei șocante este chiar stăpânul gospodăriei, care în acel moment era beat criță. Deși echipa medicală fusese solicitată pentru a acorda ajutor soției individului, acesta i-ar fi huiduit pe angajații medicali și i-ar fi impus să îi monitorizeze pulsul.
În cele din urmă, la fața locului a intervenit poliția. Urmează ca oamenii legii să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs cazul.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer beat, prins pe o stradă din Chișinău. Acesta a întrecut norma de nouă ori.

A întrecut orice limită, iar pentru asta ar putea plăti „o avere” și mai mult, ar putea petrece următorii trei ani după gratii. Este vorba despre un șofer de 46 de ani care a fost prins de polițiștii de patrulare conducând haotic pe strada Grigore Alexandrescu din Chișinău.

Publicat

Oamenii legii au stopat imediat vehiculul, iar după un scurt schimb de replici cu șoferul, și-au dat seama că acesta este sub influența alcoolului. Presupunerile agenților de patrulare au fost confirmate de rezultatele testului Drager, care a indicat o concentrație de 1,32 mg/l alcool în aerul expirat — o valoare ce depășește de aproape nouă ori limita legală admisă. Prin urmare, autoturismul bărbatului a fost ridicat și transportat la parcarea specială, iar pe numele său a fost inițiat un dosar penal.
Conform legii, bărbatul riscă amendă de la 75 000 la 125 000 de lei sau până la 3 ani de detenție, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un grup infracțional s-ar fi specializat în escrocherii cu carduri bancare. Un membru al acestuia- prins de poliție.

Escrocherie cu carduri bancare dată peste cap de poliție. Un tânăr de 20 de ani din Bălți riscă pușcărie, după ce ar fi fost implicat în cel puțin două episoade de înșelătorii bancare, care s-au soldat cu un prejudiciu de aproximativ 446 de mii de lei. Oamenii legii menționează că, individul ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în astfel de fraude.

Publicat

„Afacerea” ilegală ar fi funcționat în felul următor: membrii grupului ar fi contactat telefonic victimele, prezentându-se drept angajați ai unor instituții bancare și, sub pretextul unor verificări de securitate sau activități de protecție a contului, ar fi reușit să obțină de la victime datele confidențiale ale cardurilor bancare. Ulterior, escrocii ar fi utilizat aceste date pentru efectuarea tranzacțiilor ilegale.
În cele din urmă schema a fost deconspirată, iar tânărul a fost reținut. S-a dovedit că acesta reușise, din bani sustrași, să cumpere circa 9 telefoane mobile, pe care le-a transmis ulterior unor persoane terțe.
Poliția cercetează cazul pentru a stabili și alți potențiali complici ai tânărului. Actualmente, acesta este cercetat penal și riscă de la 2 la 6 ani de pușcărie.
În acest context, oamenii sunt rugați să de-a dovadă de vigilență și să nu divulge nimănui datele afișate pe cardul bancar, iar în cazul în care primesc un apel suspect să întrerupă conversația și să apeleze banca care îi deservește. În plus, cetățenii sunt îndemnați ca în cazul în care suspectează o tentativă de fraudă, să apeleze de urgență Serviciul Unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii