Rețele de socializare

Moldova

Autoritățile române despre contrabanda cu țigări moldovenești de 2,5 milioane de lei: 10 percheziții s-au desfășurat la Iași

La data de 22 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă continuată.

Publicat

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

În urma administrării probatoriilor, a rezultat faptul că membrii grupării au realizat multiple acte de contrabandă, până în prezent, împreună cu organele de anchetă din Republica Moldova, reușindu-se confiscarea unei număr important de pachete de țigarete.

Amintim că, procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au reținut șase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră, într-un dosar de contrabandă cu țigări în valoare de peste 2,5 milioane lei.


Țigările de contrabandă erau ambalate în circa 285.000 pachete și au fost transportate în România, cu traversarea frontierei în apropierea municipiului Ungheni, în zilele de 2 și 3 ianuarie 2018.

După livrarea țigărilor în Iași, acestea erau comercializate pe piața neagră, iar banii erau investiți în imobile și autoturisme de lux.

Pentru deconspirarea implicării celor șase reținuți, suplimentar probatoriului acumulat anterior, oamenii legii au descins cu 18 percheziții în Ungheni, inclusiv la sectorul Poliției de Frontieră din localitate, precum și în Hâncești.


În continuare, procurorii PCCOCS urmează să audieze cel puțin șase persoane și să formuleze învinuirile în privința acestora, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv – timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției.

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii