Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Contrabandiștii au ieșit la un nou nivel. Un moldovean și trei ucraineni transportau cu avionul marfă de contrabandă peste granița de stat

La o distanță de 35 de km de linia de frontieră cu Republica Moldova, polițiștii de frontieră ucraineni au depistat un avion plin cu mărfuri de contrabandă, dar și persoanele implicate în infracțiune

Publicat

În seara de 16 ianuarie, oamenii legii din statul vecin au depistat trei cetățeni ai Ucrainei și un cetățean al Republicii Moldova, care folosind o aeronavă AN-2 scoasă din circuit și practic improprie pentru zbor, se pregăteau de punerea în aplicare a unei infracțiuni de contrabandă cu produse accizabile peste granița de stat a Ucrainei.

Planurile le-au fost curmate datorită informațiilor operative venite din partea cetățenilor îngrijorați cu privire la apariția unei aeronave pe un câmp agricol în imediata apropiere a unei așezări din regiunea Hmelnîțkîi, la o distanță de 35 de km de frontiera cu Republica Moldova.

La fața locului au mai fost găsite echipamente auxiliare pentru desfășurarea activităților ilegale: instrumente de navigație GPS, cisterne de combustibil și lubrifianți, lanterne pentru iluminarea pe timp de noapte a unei piste improvizate, dar și altele.


Reprezentanții Poliției Naționale Ucrainene au pornit o anchetă în acest sens cu confiscarea aeronavei și a bunurilor depistate.Advertisement

Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii