Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Mită și consum de droguri la frontieră: Mai multe ilegalități, depistate în punctul de trecere Cahul

Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră și alte patru incidente privind deținerea actelor falsificate sunt rezultatele activității în 24 de ore, consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Publicat

Un șofer de microbuz, fără documentul ce-i permite transportarea coletelor, a încercat să corupă un polițist de frontieră, ca ultimul să-și îndeplinească necorespunzător obligațiunile de serviciu. În cadrul controlului trecerii frontierei de stat acesta a înmânat actele de călătorie, dar și bani. Angajatul Poliției de Frontieră a exclus orice tentativă de a lua mită, raportând cazul pentru a fi luate măsurile legale ce se impun. Documentat este un cetățean moldovean, care urma să ajungă în Finlanda.

La alți patru conaționali au fost ridicate o carte de identitate românească, două permise de conducere românești și un certificat al testului RT-PCR Covid-19, pe motiv că prezentau semne clare de falsificare.

Într-un caz este cercetat șoferul unui autocar de pe ruta Moldova-Italia. În timpul controlului suplimentar, efectuat în baza analizei de risc, bărbatul a prezentat un plic numerotat, declarând că l-ar fi preluat de la centrul de colectare a firmei transportatoare. La analiza conținutului, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unei persoane străine. În cadrul verificării amânunțite s-a confirmat prezența indicilor de falsificare.


Un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 36 de ani este documentat după ce a prezentat certificatul testului RT PCR Covid-19 falsificat. Acesta era în calitate de pasager al autocarului R.Moldova-Franța. Audiat, tânărul a recunoscut că prin intermediul unei persoane a făcut rost de document, achitând o sumă de 500 de lei.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit un alt pasager din același autocar, un moldovean de 31 de ani, originar din raionul Ialoveni. În portmoneul personal al bărbatului a fost descoperit un permis de conducere românesc, emis cu datele de identitate ale posesorului, care la fel prezenta semne de falsificare. Tânărul a declarat că ar fi obținut permisul peste hotare și pentru care ar fi achitat suma de 200 de euro. Totodată, la verificarea bagajelor personale, polițiștii de frontieră au găsit, ascuns printre lucruri, un dispozitiv artizanal utilizat pentru consumul de substanțe narcotice sau psihotrope. În acest sens, a fost inițiat și un proces penal, conform art. 217, al.2 Cod Penal al RM.

Încheie șirul ilegalităților un tânăr din raionul Ștefan-Vodă, prezentat în PTF Cahul ca pasager al unui autocar cu ruta Moldova – Marea Britanie. Asupra acestuia, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc, cu indici de falsificare. Și de această dată, în portmoneul pasagerului de 27 de ani a fost depistat documentul. Tânărul a mărturisit că și-ar fi perfectat actul acum doi ani în Franța. Pentru a face rost de un act ce corespunde cerințelor europene, ca ulterior ușor să se angajeze la muncă, tânărul ar fi apelat la serviciile unui intermediar, ultimul i-a perfectat actul contra sumei de 200 de euro.


În toate cazurile, actele cu indici de falsificare au fost ridicate, iar în dependență de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii