Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Călătorii cu ghinion: Doi tineri, prinși la frontieră cu documente false

Doi tineri sunt documentați de către polițiștii de frontieră pentru deținerea și folosirea unor documente cu semne de falsificare. În ambele cazuri, actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității. Cercetările continuă pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Publicat

În dimineața zilei de 12 ianuarie, ora 03:40, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost depistat un cetățean al Ucrainei cu act falsificat. Bărbatul în vârstă de 30 de ani s-a prezentat la volanul unui autoturism de model Hyundai Accent. Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, pe lângă pașaport au fost prezentate toate documentele pentru mijlocul de transport.

În timpul verificării, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, prezintă semne de falsificare. La audieri, tânărul a declarat că deține acest permis din decembrie 2021 și un prieten l-ar fi ajutat să-l obțină. Despre faptul că ar fi falsificat nu cunoștea, deoarece i-au fost date asigurări că este unul autentic. În rezultat, tânărul a fost înlăturat de la conducerea automobilului, însă la decizia proprie a făcut cale întoarsă în Ucraina, doar că în calitate de pasager.

O călătorie cu ghinion a fost și pentru un conațional, asupra căruia a fost depistat o carte de identitate românească neveridică. Incidentul a fost înregistrat la 11 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Astfel, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de rută ce se deplasa spre Germania. Printre pasageri se afla și un bărbat, domiciliat în raionul Călărași.


Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acestuia. Drept urmare, în portmoneul personal al călătorului s-a depistat o carte de identitate românească.

Verificată cu tehnica din dotare s-a stabilit că acesteia îi lipsesc anumite elemente de protecție, ceea ce denotă că este falsificată. La cele depistate, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul pentru a se putea angaja la muncă în străinătate. Pentru asemenea serviciu a apelat la un intermediarMoldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii