Rețele de socializare

Moldova

Statistica Poliției: 16 crime și 8 violuri, înregistrate într-o săptămână

Pentru mulți, săptămâna trecută a fost una „a sărbătorilor”, timp în care unii au mers la muncă, alții au avut parte de timp liniștit în vacanță. La nivel național, polițiștii au fost implicați în activități și pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Publicat

Sinteza săptămânii precedente a arătat că au fost efectuate 4629 de apeluri la 112 de competența Poliției.

Din numărul total, 699 s-au dovedit a fi infracțiuni pe diferite categorii:
– 139 furturi;
– 85 de cazuri de conducere a unității de transport în stare de ebrietate;
– 51 de escrocherii;
– 38 de acțiuni de huliganism;
– 32 de infracțiuni privind circulația ilegală a drogurilor;
– 31 cazuri de violență în familie;
– 9 cazuri de jaf;
– 8 cazuri de viol;
– 6 acțiuni violente cu caracter sexual;
– 3 cazuri de tentative de omor;
– 2 operațiuni ilegale cu arme, dar și alte infracțiuni.
De asemenea, în săptămâna precedentă au fost descoperite 16 crime, iar 88 de persoane anunțate în căutare au fost identificate.
În perioada menționată, pe întreg teritoriul țării a fost înregistrată o descreștere a accidentelor rutiere.

În perioada săptămânii trecute, pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 18 traumatizate. Pe teritoriul mun. Chișinău s-au produs 8 accidente, fără decese înregistrate.


Polițiștii din întreaga țară au fost implicați în 10 misiuni în scopul prevenirii și combaterii infracționalității pe mai multe domenii, inclusiv monitorizarea respectării măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19.Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii