Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Două documente falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Un permis de conducere și o carte de identitate, ambele cu semne de falsificare au fost ridicate de către polițiștii de frontieră de la doi conaționali. Depistarea acestora a fost realizată în timpul efectuării controlului de nivelul II, conform analizei de risc.

Publicat

În punctul de trecere a frontierei Cahul a fost documentat un locuitor al raionului Șoldănești, în vârstă de 23 de ani. Acesta s-a prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate pasager al unei rute ce se deplasa spre Cehia. Ca urmare a verificării adiționale a pasagerului, polițiștii de frontieră au depistat permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile moldovenești pe numele tânărului. La verificarea actului cu tehnica specială a fost stabilită prezența indicilor de falsificare. Audiat, cetățeanul a declarat că acum doi ani a obținut permisul și ar fi studiat la o școală auto din Orhei. Însă, în cele din urmă a recunoscut că nu reușea să promoveze examenul și a apelat la ajutorul unui intermediar, care contra sumei de 500 de euro i-a și făcut rost de acest document.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost identificat cu act falsificat un tânăr din orașul Tiraspol. Bărbatul de 35 de ani din start a recunoscut că nu este unul autentic, deoarece l-a primit în dar chiar în noaptea de Revelion și nu intenționa să-l folosească. În cadrul cercetărilor asupra pasagerilor a cursei Moldova-Germania a fost depistată cartea de identitate, cu însemnele autorității competente din Slovacia. Vizibil documentul prezenta semne de falsificare.

Cercetările vor continua în cele două cazuri pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Documentele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității. În dependență de rezultatul expertizei se face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.
Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii