Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Braconaj piscicol și trecerea ilegală a graniței: Ilegalități consemnate la frontieră

O trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene și 60 kg de pește viu, transportat fără acte de proveniență – rezultatele unor acțiuni pe linia de control și supraveghere a frontierei de stat, desfășurate în nordul țării.

Publicat

Ieri, 3 ianuarie, la ieșirea din satul Dumeni, raionul Râșcani, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi a oprit în trafic un autovehicul. La volanul acestuia a fost legitimat cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 28 de ani. După controlul documentelor, polițiștii de frontieră au cerut să prezinte ce transportă cetățeanul.

Ca urmare, în portbagaj erau două butelii a câte 200 litri fiecare, în care erau 60 kg de pește de diferite specii. Pentru întreaga cantitate de pește persoana nu a putut prezenta documente de proveniență a bunurilor sau de posesie. La cele depistate, bărbatul a menționat că le-a procurat pentru uz personal. Conform procedurilor legale, au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului și ANSA.

La fel în ziua de ieri noaptea, în jurul orei 23:45 a fost depistat un cetățean moldovean care în mod clandestin a traversat frontiera moldo-ucraineană. Astfel, cu ajutorul mijloacelor de observare pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au urmărit pe direcția localităților de frontieră Rossoșani-Briceni bărbatul cum înainta grăbit, pe jos, din Ucraina în Republica Moldova. Operativ au fost informați grănicerii ucraineni pentru a interveni în comun, în vederea reținerii persoanei.


În cele din urmă, bărbatul a fost reținut pe partea moldovenească, în apropiere de linia de frontieră. La audieri, acesta a declarat că și-a dorit să revină acasă, însă din cauza că nu corespundea cerințelor legale de trecere a frontierei de stat a ales metoda frauduloasă.

În cazul dat, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii