Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Noapte de coșmar pentru un tânăr din Capitală! A fost bătut crunt de mai mulți indivizi

Noapte de coșmar pentru un tânăr din capitală, după ce a fost bătut crunt de mai mulți indivizi. Potrivit poliției, tânărul a făcut cunoștință cu alte cinci persoane și, împreună, au consumat băuturi alcoolice.

Publicat

Mai apoi, între ei s-a iscat un conflict, iar proaspeții cunoscuți l-au snopit în bătaie. Victima a ajuns la Spitalul de Urgență din capitală, unde a suferit mai multe intervenții pentru reconstrucția facială. Am mers și noi la spital, însă din cauza pandemiei, accesul la pacient ne-a fost îngrădit. Totuși, am reușit să vorbim cu el prin apel video.

„Sâmbătă m-au bătut cinci persoane. M-au amenințat cu moartea și au spus că mă aruncă în lac. M-au dus în parcul Trandafirilor și m-au bătut.”

De o săptămână, Victor se recuperează în secția de chirurgie oromaxilo-facială din cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Pentru că îi venea greu să vorbească, am discutat cu fratele lui, care ne-a povestit coșmarul prin care a trecut fratele său mai mic, la sfârșitul săptămânii trecute.


„Mai întâi l-au bătut la Varna, apoi l-au dus în ValeaTrandafirilor, l-au bătut acolo au trecut oameni și au strigat că ei au vrut să-l arunce în apă. Fratele a venit plin de sânge, fața umflată, nasul rupt, buza spartă. Bunelul m-a sunat pe mine și eu i-am zis să cheme ambulanța și poliția.”

Tânărul a solicitat să-i păstrăm anonimatul, pentru că îi este frică de agresorii care i-au mutilat fratele. Acesta spune că ei locuiesc împreună cu bunicul, părinții lor fiind decedați. Tânărul mai spune poliția nu ar fi întreprins nimic, până când nu a apelat la un cunoscut după ajutor.

„Poliția nu a făcut nimic nici plângere nu s-a depus. Salvarea l-a luat la spital, sâmbătă și duminică până luni nici poliția nu a venit. Au venit luni poliția, m-au sunat și am depus plângere. Vreau ca poliția să-i documenteze pe agresori și să fie totul pe dreptate.”


Am găsit contactele unuia dintre agresori, care s-a prezentat ca fiind Adrian poreclit „Cașcei”. Potrivit surselor TV8, acesta ar fi un dealer de droguri din sectorul Botanica al capitalei, care s-ar bucura de protecție din partea unor polițiști. Contactat de TV8, acesta a fost scurt în declarații.

„ – Eu mă numesc Adrian și îmi mai spun și Cașcei.

– Vă numesc Cașei, da?


– Da.

– Vă sun în legătură cu tânărul care a fost bătut.


– Pe care tânăr l-au bătut?

– Victor Bodnariuc. Aha, aha și, și?

– Cine l-a bătut, poliția a fost?

– Da poliția a fost, dar voi cine sunteți, cu cine vorbesc?

– Sunt reporter de la TV8.

– A, polița a fost. Clarificați-vă cu poliția, dacă sunteți de la TV8.”

Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru stabilirea circumstanțelor. Între timp, expertiza medico legală va stabili gradul leziunilor cu care s-a ales victima. Contactați de TV8, responsabilii de la poliția capitalei ne-au spus că ofițerii de investigație întreprind măsuri de identificare și reținere a făptașilor. Cât despre implicarea unor angajați ai structurilor de forță în protejarea agresorilor și mușamalizarea cazului, responsabilii de la poliție ne-au spus că angajații respectivi ar fi fost concediați încă acum un an. Medicii ne-au spus că starea de sănătate a lui Victor s-a îmbunătățit, iar luni urmează să fie externat.

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.



Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.



Citește mai departe

topul săptămânii