Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ 23 de tentative de trafic ilicit de mărfuri înregistrate în ultimile 72 de ore

În ultimele 72 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 23 de tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Publicat

Zece dintre acestea au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: produse alimentare, bijuterii, sisteme de iluminat, armă pneumatică, piese auto, telefoane mobile ș.a.

Alte patru tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Trei dintre cazuri au fost înregistrate la stoparea și efectuarea controlului fizic al mai multor autoturisme pe traseele Chișinău-Leușeni, Chișinău-Gura Bâcului și traseul R-34 (raionul Cahul). În rezultat, ofițerii vamali au depistat articole vestimentare în cantități comerciale, țesături, piese auto și alte bunuri, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta acte confirmative. De asemenea, în rezultatul efectuării controlului de specialitate în unul dintre spațiile comerciale din Chișinău, ofițerii vamali au depistat un lot de mărfuri (genți și portmonee) fără acte de origine, susceptibile a fi contrafăcute.

Trei tentative de trafic ilicit cu țigări au fost dejucate de chinologii Vămii în comun cu inspectorii de la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Cahul, care au depistat cumulativ 858 pachete cu țigări, fără timbru de acciz, nedeclarate organului vamal.


Bunuri nedeclarate, cum ar fi: valută străină, articole vestimentare, piese auto uzate, cherestea ș.a., au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Sculeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Hîrbovăț și Căușeni1.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de StatMoldova

/FOTO/ Un moldovean a rămas fără camion după ce polițiștii de frontiră ucraineni au depistat lipsa VIN-codului

Un „camion fantomă” cu VIN-codul distrus s-a materializat la punctul de trecere a frontierei Bacivsk din Ucraina.

Publicat

În timp ce inspectau un camion DAF care a fost folosit de un cetățean moldovean pentru a intra în Ucraina, polițiștii de frontieră au descoperit posibile semne ale distrugerii numărului de identificare a vehiculului.

Pe acest fapt, s-a transmis organelor de drept abilitate un proces-verbal cu privire la o faptă ilicită ce conține semne de infracțiune, pentru care răspunderea este prevăzută la art. 290 din Codul penal al Ucrainei „Distrugerea, falsificarea sau înlocuirea numerelor de componente și ansambluri ale vehiculului”.

Pentru mai multe verificări și acțiuni în justiție, autoturismul a fost ridicat de către Poliția Națională. 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ I-au dat planurile peste cap. O moldoveancă a fost prinsă la granița ucraineană cu iconostasul ascuns în bagaj

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Cernăuți au descoperit bunul de valoare istorică printre lucrurile personale ale unei cetățence a Republicii Moldova la punctul de control Târgul Secureni.

Publicat

La verificarea pasagerilor autobuzului de rută internațională „Glodeni (Republica Moldova) – Moscova (Federația Rusă)”, angajații Serviciului de Frontieră de Stat au avut suspiciuni cu privire la posibila circulație a mărfurilor ascunse peste granița de stat.

Ulterior, polițiștii de frontieră, împreună cu funcționarii vamali din statul vecin, în cadrul unui control amănunțit al autocarului, printre bunurile personale ale moldovencei, au descoperit un iconostas bine ascuns.

Descoperirea a fost transmisă spre examinare,.


De asemenea a fost informat Serviciul de Securitate din Ucraina și a fost întocmit un protocol privind încălcarea regulilor vamale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Moldovean căutate de interpol, reținut în ucraina pentu că făcea drift-uri

Un moldovean a fost reținut de polițiștii ucraineni după ce acesta ar fi efectuat câteva manevre periculoase în trafic.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe 18 ianuarie într-o piață din orașul Vinnîțea din statul vecin. Șoferul în timpul deplasării a fost observat de un echipaj de patrulare în timp ce făcea drift punând astfel viața celorlați participanți la trafic în pericol.

Prin urmare, în seara de 19 ianuarie, tânărul a fost tras pe dreapta de oamenii legii, iar în urma controlului, în mașină au depistat o armă. Ulterior s-a stabilit că moldoveanul de 23 de ani fusese anunțat în căutare prin canalele Interpol pentru comiterea infracțiunii de huliganism în Republica Moldova.

Tânărul a fost escortat la inspectorat pe numele său fiind inițiat un dosar penal pentru huliganism, iar arma a fost confiscată și expediată spre examinare. El riscă închisoare de până la 4 ani, conform codului penal din Ucraina.Citește mai departe

topul săptămânii