Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Banii pentru înmormântare au ajuns la escrocii „clarvăzători”

Câțiva pensionari din satul Podoimița dinraionul Camenca a văzut o reclamă despre „clarvăzăori” la televizor. Valentina are cancer, este o persoană cu dizabilități din grupa a doua.

Publicat

Soțul ei Ilia este țintuit la pat deja de 12 ani, după un accident vascular cerebral. Din disperare, cuplul a decis să apeleze la „vindecători”. Totul a început la începutul lunii august a acestui an.

„Am pornit televizorul, iar acolo am văzut publicitate precum că acești clarvăzători tratează astfel de răni! Chiar totul totul! Numai pornești televizorul și ei îndată apar. Te atrag ca un magnet ”, spune Valentina. Împreună cu soțul său, Valentina s decis să apeleze. Femeia de cealaltă parte a firului s-a prezentat drept Bogdana.

„Am sunat o dată și am povestit ce griji avem și s-a început! Apelau în fiecare zi. Spuneau că suntem pe jumătate în mormânt, că am băut apă moartă, că e o păpușă voodoo la noi, înfiptă cu ace. Pe scurt, ne-au speriat bine”, spune Valentina.


După ce i-au convins pe pensionari de cauza necazurilor lor, „clarvăzătorii” au început așa-zisa muncă.

„În fiecare dimineață la ora 8 trebuia să fim în pat. În acel moment suna telefonul fix. Și timp de o oră trebuia să  strigăm în telefon. Strigam doar „AAAAAAAAAAAA” de patru zile la rând. Deja mă durea gâtul, dar am continuat, pentru că am crezut că ne va ajuta”, își amintește femeia.

„Clarvăzătorii” de la distanță le-au „încărcat” apa , le-au spus unde să presoare sare, carbonat de sodiu și zahăr, pentru ca cu siguranță toate bolile să dispară instantaneu.


„Ea spunea să fierbem terciul și să-l aruncă-l la intersecție. Mai întâi peste umărul stâng, apoi peste umărul drept, ca să mănânce câinii. Apoi să îngropăm un nuc sub măr. Și să pregătim carbonatul de sodiu, va vindeca cancerul”- aceste evenimente au rămas ferm în memoria pensionerei.

Drept recunoștință, falșii „clarvăzători” au acceptat bani în cont.

„Le-am transferat de două ori câte cinci sute, apoi încă 770 de dolari. Ea a spus că numărul meu este 7. Apoi un alt treansfer de 880 de dolari. A spus că cifra opt înseamnă infinit”, spune victima.


Pensionarii nu au înțeles imediat că toată această reclamă la televizor, precum și ședințele cu clarvăzătorii frauduloși, nu au fost altceva decât o escrocherie. Sănătatea nu s-a îmbunătățit. Și nu au mai rămas bani. Aceștia au fost nevoiți să împrumute bani de la vecini. Dar falșilor vindecători nu le-a păsat. Ultima dată pensionerii au sunat pe 5 octombrie. Atunci li s-a cerut deja o mie de dolari.
„Le-am spun că nu mai sunt bani și că nu vor mai fi. Ce ar trebui să fac? Sa ma sinucid? Să mă spânzur? Și ea îmi răspunde că ar fi trebuit să o fac mai devreme ”, își amintește Valentina cu lacrimi.

Multă vreme, cuplul nu a spus nimănui nimic despre asta. Au apelat la poliție abia după câteva luni. Chiar și astăzi le este frică că „clarvăzătorii” îi vor blestema. S-au împăcat deja cu faptul că banii nu pot fi returnați.


Oricine poate deveni victima escrocilor. Persoanele în vârstă sunt deosebit de sensibile la acest lucru.

mvdpmr.org

Moldova

/VIDEO/ Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față.

Incident revoltător, la Telenești. O echipă de asistență medicală urgentă a fost huiduită, iar felcerul s-a ales cu un pumn în față, chiar în timpul misiunii de serviciu. Totul s-a întâmplat în seara de 25 aprilie, în timp ce ambulanța intervenise pentru a acorda asistență medicală unei femei care se simțea. Momentul agresiunii au fost publicate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Publicat

Protagonistul scenei șocante este chiar stăpânul gospodăriei, care în acel moment era beat criță. Deși echipa medicală fusese solicitată pentru a acorda ajutor soției individului, acesta i-ar fi huiduit pe angajații medicali și i-ar fi impus să îi monitorizeze pulsul.
În cele din urmă, la fața locului a intervenit poliția. Urmează ca oamenii legii să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs cazul.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer beat, prins pe o stradă din Chișinău. Acesta a întrecut norma de nouă ori.

A întrecut orice limită, iar pentru asta ar putea plăti „o avere” și mai mult, ar putea petrece următorii trei ani după gratii. Este vorba despre un șofer de 46 de ani care a fost prins de polițiștii de patrulare conducând haotic pe strada Grigore Alexandrescu din Chișinău.

Publicat

Oamenii legii au stopat imediat vehiculul, iar după un scurt schimb de replici cu șoferul, și-au dat seama că acesta este sub influența alcoolului. Presupunerile agenților de patrulare au fost confirmate de rezultatele testului Drager, care a indicat o concentrație de 1,32 mg/l alcool în aerul expirat — o valoare ce depășește de aproape nouă ori limita legală admisă. Prin urmare, autoturismul bărbatului a fost ridicat și transportat la parcarea specială, iar pe numele său a fost inițiat un dosar penal.
Conform legii, bărbatul riscă amendă de la 75 000 la 125 000 de lei sau până la 3 ani de detenție, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un grup infracțional s-ar fi specializat în escrocherii cu carduri bancare. Un membru al acestuia- prins de poliție.

Escrocherie cu carduri bancare dată peste cap de poliție. Un tânăr de 20 de ani din Bălți riscă pușcărie, după ce ar fi fost implicat în cel puțin două episoade de înșelătorii bancare, care s-au soldat cu un prejudiciu de aproximativ 446 de mii de lei. Oamenii legii menționează că, individul ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în astfel de fraude.

Publicat

„Afacerea” ilegală ar fi funcționat în felul următor: membrii grupului ar fi contactat telefonic victimele, prezentându-se drept angajați ai unor instituții bancare și, sub pretextul unor verificări de securitate sau activități de protecție a contului, ar fi reușit să obțină de la victime datele confidențiale ale cardurilor bancare. Ulterior, escrocii ar fi utilizat aceste date pentru efectuarea tranzacțiilor ilegale.
În cele din urmă schema a fost deconspirată, iar tânărul a fost reținut. S-a dovedit că acesta reușise, din bani sustrași, să cumpere circa 9 telefoane mobile, pe care le-a transmis ulterior unor persoane terțe.
Poliția cercetează cazul pentru a stabili și alți potențiali complici ai tânărului. Actualmente, acesta este cercetat penal și riscă de la 2 la 6 ani de pușcărie.
În acest context, oamenii sunt rugați să de-a dovadă de vigilență și să nu divulge nimănui datele afișate pe cardul bancar, iar în cazul în care primesc un apel suspect să întrerupă conversația și să apeleze banca care îi deservește. În plus, cetățenii sunt îndemnați ca în cazul în care suspectează o tentativă de fraudă, să apeleze de urgență Serviciul Unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii