Rețele de socializare

Diaspora

Italia: Un muncitor moldovean de 38 de ani a rămas cu mâna blocată într-un utilaj electric. Se află în stare gravă la spital

Accident la locul de muncă, în după-amiaza de joi 18 noiembrie 2021, în comuna Forno Canavese din provincia Torino. 

Publicat

Un moldovean de 38 de ani, muncitor la în cadrul firmei „Rostagno”, specializată în prelucrarea metalelor a rămas cu mâna blocată într-un utilaj.

La fața locului au intervenit pompierii , carabinierii, medicii cu ambulanța, dar și reprezentanții Serviciului de Prevenire și Securitate în Muncă.

Pompierii au descarcerat mâna moldoveanului din fiare, iar ulterior, el a fost preluat de ambulanță și dus la spital. Deocamdată, medicii au prognoze rezervate în ceea ce privește starea bărbatului.


Reprezentanții Serviciului de Prevenire și Securitate în Muncă urmează să stabilească dacă la acea firmă se respectă toate normele de securitate în timpul muncii.

echipa.mdDiaspora

/FOTO/ Doi moldoveni au avut intenția să ajungă în Germania, cu cărți de identitate false asupra lor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie R. Moldova

Publicat

În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 15.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Berlin, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, respectiv, 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în borseta personală a unuia şi, respectiv, în pantoful tânărului, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografiile proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.


Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunosc, contra sumei de 300 euro fiecare și că intenţionau să folosească documentele pentru a se angaja în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.


Citește mai departe

Diaspora

Certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, descoperit la controlul de frontieră asupra unui moldovean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals.

Publicat

În data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasager într-un autoturism marca Mercedes, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, emis în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obținut certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 500 lei moldoveneşti, fără să se vaccineze.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Contrabandă cu țigării moldovenești, contracarată

Procurorii români au prins două rețele de trafic cu țigări, care se aprovizionau de la una la alta

Publicat

Procurorii DIICOT au reținut sâmbătă 15 inculpaţi pentru constituirea de grup infracţional organizat şi contrabandă asimilată în formă agravată. Cei 15 sunt acuzați de trafic cu țigări într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 2,5 milioane de lei transmite digi24.ro

Începând de anul trecut, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov s-au constituit două grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigări, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

Prima grupare a fost constituită de membrii unei familii, care au dezvoltat în timp legături infracţionale cu contrabandişti din Republica Moldova şi Ucraina, cumpărând în mod regulat de la aceştia cantităţi importante de ţigarete în vederea revânzării lor la un preţ superior celui de achiziţie, arată procurorii.


„După introducerea în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, furnizorii ucraineni/moldoveni, transportau ţigaretele disimulate în tiruri, dube, furgonete sau chiar în mijloace de transport persoane (autocare) până zona de centură a municipiului Bucureşti, de unde erau preluate de către membrii grupării şi depozitate temporar în diferite imobile, fiind mai apoi comercializate în zona pieţei Bobocica, de pe raza municipiului Bucureşti”, se mai precizează în comunicat.

Cea de-a doua grupare era structurată în jurul altei familii, fiind coordonată de către o inculpată care, împreună cu ceilalţi membri, desfăşura activităţi pe linia identificării de cumpărători şi a vânzării de ţigarete către aceştia, în incinta Pieţei Obor din Bucureşti.

A doua grupare se aproviziona de la prima, spun procurorii DIICOT, precizând că prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.
Citește mai departe

topul săptămânii