Rețele de socializare

Diaspora

Conducea un autocar radiat din circulație, pe drumurile din spațiul european

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un moldovean, care a fost depistat conducând un autocar neînmatriculat

Publicat

În ziua de 17 noiembrie a.c, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa / I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 49 de ani, care conducea un autocar înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile române, din data de 15.11.2021.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Diaspora

Prânz sângeros, în Italia: Un moldovean, înjunghiat cu un cuțit de un conațional. Suspectul a fost reținut

Prânz sângeros, în Italia: Un moldovean, înjunghiat cu un cuțit de un conațional. Totul a avut loc în data de 20 noiembrie, în comuna Budrio din regiunea Bologna.

Publicat

Presa din Italia scrie că atât suspectul cât și victima venise la prânz, acasă la un al treilea moldovean, stabilit în Italia. La un moment dat, între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar suspectul de 33 de ani a luat un cuțit de bucătărie și l-a înjunghiat pe bărbatul de 45 de ani.

Imediat, bănuitul a dat bir cu fugiții, iar stăpânul casei l-a luat pe bărbatul rănit în mașină încercând să-l ducă la spital. Când a înțeles că nu va reuși să-l transporte în siguranță, moldoveanul a sunat la ambulanță, iar victima a fost transmisă medicilor pe centura de ocolire a localității.

Moldoveanul de 45 de ani a fost operat, suferind o perforație în regiunea gâtului, dar și la  esofag. Ulterior, acesta a fost internat la terapie intensivă.


Ulterior, în data de 30 noiembrie, moldoveanul de 33 de ani a fost prins la gara din Bologna și arestat.

Acesta este cercetat penal pentru tentativă de omor.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ Droguri ascunse într-un flacon de medicamente descoperite la controlul de frontieră, asupra unui moldovean

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana), ascunsă într-un flacon de medicamente aparţinând unui tânăr moldovean

Publicat

În data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a obţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o  într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu.


Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşan
Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Urmărire ca-n filme, în Cehia. Un moldovean care transporta migranți sirieni, arestat

Un moldovean de 22 de ani a fost reținut în Cehia după ce a încercat să transporte ilegal cu un microbuz nouă migranți Sirieni.

Publicat

Vehiculul condus de conaționalul nostru a fost oprit pentru un control la sfârșitul săptămânii trecute, pe un drum din orașul Breclav. În vehicul se aflau nouă pasageri, iar oamenii legii i-au rugat să iasă din vehiculul pentru verificări. Migranții nu au ieșit însă din mașină, iar șoferul a accelerat și a părăsit locul faptei.

Polițiștii au început să urmărească microbuzul, iar pentru a-l opri au fost creat două baricade din mașinile de serviciu. Moldoveanul însă le-a trecut fără să se oprească. În cele din urmă, acesta a fost blocat de alte două mașini ale poliției.

Cei nouă sirieni au fost reținuți și urmează a fi deportați din Cehia, iar moldoveanul se află în arest și este cercetat pentru organizarea migrației ilegale și atacarea unui funcționar.Citește mai departe

topul săptămânii