Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Dublul omor de la Fălești. Rudele și prietenii victimelor protestează: „Rudele suspecților strâng bani pentru a-i scoate din pușcărie”

Protest în fața Judecătoriei din Fălești. Rudele celor doi tineri din Bălți, cadavrele cărora au fost găsite cum 11 zile, într-o fâșie forestieră din raionul Fălești își caută dreptatea în fața instanței de judecată. Pentru că unul dintre cei șase tineri reținuți în cadrul anchetei penale a fost plasat în arest la domiciliu, familiile și prietenii celor morți se tem că ucigașii, rând pe rând, ar putea scăpa basma curată.

Publicat

Mama unuia dintre băieți, răpusă de durere, a spus că nici cea mai aspră pedeapsă nu va fi suficientă. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi că din cauza bestialității cu care a fost ucis feciorul său, nici nu a reușit să-și ia rămas bun de la el, transmite Tvn.md

„Dreptate și doar o judecată echitabilă, pentru că am informația că cealaltă parte strânge bani pentru ca să pună crima pe umerii unui singur om, iar pe restul, acum sunt șapte, dar trebuie să fie opt, au început să-i lase în arest la domiciliu, sau cei cu cetățenie românească vor pleca peste hotare. Detenție pe viață, îmi pare rău că nu există pedeapsă cu moartea pe scaun electric, pentru că acesta este unicul meu copil. Copilul meu, eu nici nu am reușit să mă uit la dânsul, să-mi iau rămas bun de la el”, a declarat mama victimei.

Oamenii care au organizat protestul în fața Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, au spus că tot ce-și doresc este ca făptașii să răspundă în fața legii și să-și primească sentința pe care o merită.


„Noi ne dorim dreptate, noi vrei să judece corect, de ce l-au lăsat să plece? Dacă a fost reținut înseamnă că cineva l-a turnat. Lasă să poarte răspundere, să fie judecat, ce înseamnă asta?”

„Nu întâmplător poliția l-a reținut, înseamnă că ceilalți depun mărturii împotriva lui, el s-a aflat acolo, aici nu mai are importanță stătea într-un picior sau pe două picioare.”

„Nu au fost rupte două flori dintr-o alee, dar a fost săvârșit un omor și cred că trebuie toți să fie acolo.”


„De ce se întâmplă așa că cineva rămâne acolo, iar cineva iese pur și simplu, fără niciun motiv sau lămurire”, au declarat oamenii.

Judecătorul de insitrucție, Radu Holban, cel care a dispus plasarea în arest la domiciliu a unuia dintre bănuiți, a declarat că motivele acestei decizii nu pot fi divulgate.

„Nu pot să vă divulg fiind că materialele sunt examinate în ședință închisă. Toate materialele respective nu pot fi divulgate publicului, la moment. Am examinat două demersuri în ziua de sâmbătă. Unul a fost admis, iar în celălalt am aplicat arest la domiciliu”, a spus Radu Holban.


Judecătorul responsabil de relațiile cu mass media din cadrul Judecătoriei Bălți, sediul central, a spus că este hotărârea colegul său este una argumentată și legală.

„Să divulgăm careva informații ce ține de urmărirea penală, noi nu avem dreptul. Instanța de judecată la emiterea unei hotărâri se bazează pe probele și materialele care au fost la dispoziția judecătorului și examinând toate probele, toate circumstanțele. În jurisprudență există principiul individualizarea pedepsei, chiar și dacă mai multe persoane au comis aceeași faptă, asta nu înseamnă că vor primi aceeași pedeapsă”, a declarat Stanislav Sorbalo.


Pentru săvârșirea omorului intenționat, bănuiții riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.


Moldova

Serviciul Vamal despre camionul cu marfa de contrabandă de 6.000.000 de lei din Moldova, reținut în Ucraina: Vehiculul nu a trecut prin vamă

Ca urmare a informațiilor apărute în unele surse mass-media privind o camionetă cu mărfuri din Republica Moldova în sumă de peste 6 milioane lei, presupuse a fi de contrabandă, reținută în regiunea Odessa de către organele de drept din Ucraina, Serviciul Vamal vine cu următoarele precizări:

Publicat

În urma efectuării măsurilor de verificare, a fost constatat că, în data de 22 noiembrie curent, mijlocul de transport sus menționat a fost reținut și documentat de către Serviciul ucrainean de Grăniceri.

Acesta se deplasa de pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, fiind condus de un cetățean al Ucrainei. Camioneta transporta un lot mare de mărfuri, preponderent, articole vestimentare.

Totodată, precizăm că în urma verificării sistemelor informaționale gestionate de autoritățile cu competențe la frontieră, a fost stabilit că, pe parcursul anului 2021, mijlocul de transport în cauză, la fel ca și conducătorul acestuia, nu au înregistrat traversări ale frontierei de stat a RM.


Amintim că grănicerii, vameșii și polițiștii din Ucraina au oprit, în cadrul unei operațiuni, o camionetă, în apropiere de localitatea Novokrasne din regiunea Odesa.

La volanul vehiculului s-a dovedit a fi un cetățean al ucraineni, în vârstă de 41 de ani. În cadrul verificării camionetei, s-a constata că aceasta era plină ochi cu marfă printre care ochelari, haine și încălțăminte.

Mai mult, aceasta era transportată prin contrabandă din Republica Moldova. Bunurile urmau a fi realizate în piețele din apropiere.


 

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept

Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept.

Publicat

Totul a avut loc în data de 29 noiembrie, în jurul orei 14.45. Imaginile de la fața locului le-am primit la adresa redacției chiar de la taximetristul implicat. Potrivit lui, el se afla deja în afara orelor de serviciu și a fost rugat de un prieten să-l ducă, cu tot cu un cățel, într-un sat din apropierea capitalei.

Șoferul ar fi oprit contorul și ambii s-au pornit spre sat, însă, pe Bulevardul Mitropolitul Gavril Bănulescu Bodoni taxi-ul a fost oprit de un echipaj al poliției, din motiv că șoferul nu purta mască de protecție.

Atât taximetristul, cât și pasagerul ar fi încercat să le explice oamenilor legii că sunt prieteni, iar șoferul nu activează la moment pe rută, însă, fără succes.


Șoferul s-a ales cu un proces verbal și amendă de 2.000 de lei.

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că în cazul în care în taxi se află pasageri, indiferent dacă mașina este în tură sau șoferul este în afara orelor de muncă, conducătorul auto este obligat să poarte mască de protecție. În cazul în care nu este de acord cu sancțiunea aplicată, șoferul este în drept să atace procesul verbal în instanța de judecată.  

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a fost surprins în timp ce „zboară” pe strada Creangă, fiind la un pas de a lovi un pieton

Un șofer din Capitală a fost surprins în timp ce circulă cu viteză excesivă pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei.

Publicat

Din cauza vitezei pe care o avea, conducătorul auto nu a crezut de cuviință să oprească la culoarea roșie a semaforului și și-a continuat drumul mai departe, circulând pe banda destinată transportului public din oraș, scrie Realitatea.md.

Șoferul ar fi putut lovi în plin un pieton care însă a zăbovit un pic înainte de a traversa strada pe zebră.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii s-au autosesizat în baza imaginilor postate pe internet și, la moment, întreprind toate acțiunile necesare pentru a identifica și penaliza șoferul.


Amintim că, potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, șoferii care circulă pe banda dedicată transportului public pot fi pedepsiți cu o amendă de la 750 de lei și până la 1 500 de lei, dar și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.


Citește mai departe

topul săptămânii