Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Dublul omor de la Fălești: Au fost reținuți încă doi suspecți

Noi detalii de la crima terifiantă, comisă în nordul țării, unde doi tineri, de 25 și 26 de ani, originari din Bălți, au fost găsiți morți, în data de 04 noiembrie, într-o pădure din apropierea satului Hiliuți, raionul Fălești.

Publicat

Noi detalii de la crima terifiantă, comisă în nordul țării, unde doi tineri, de 25 și 26 de ani, originari din Bălți, au fost găsiți morți, în data de 04 noiembrie, într-o pădure din apropierea satului Hiliuți, raionul Fălești.

Alte două persoane au fost reţinute pe cazul dublului omor din satul Hiliuți din raionul Făleşti, comis la începutul lunii noiembrie.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Inspectoratului de Poliție Fălești și sub conducerea Procuraturii Fălești, au fost reținuți doi tineri de 18 și, respectiv 20 de ani, ambii domiciliați în orașul Sîngerei.


Amintim că anterior poliția a reținut încă 4 suspecți. Atât victimele, cât și suspecții sunt persoane cu antecedente penale, iar modul lor de viață se baza pe jocurile de cărți.

Conflictul a parvenit după ce unul dintre tineri, în timp ce jucau acasă la un bănuit, ar fi câștigat trișând suma de 3 mii de euro.

Suspecții au dus tinerii în pădure cu mașina unuia dintre decedați. Acolo ar fi maltratat victimele cu o rangă metalică, iar pentru a ascunde urmele crimei, suspecții au dat foc automobilului. Cadavrele victimelor au fost depistate de un trecător. După examinarea mai multor versiuni, polițiștii au stabilit identitatea suspecților. Doi dintre ei sunt originari din Chișcăreni, Sîngerei, alții doi Mărăndeni, Fălești.Moldova

Serviciul Vamal despre camionul cu marfa de contrabandă de 6.000.000 de lei din Moldova, reținut în Ucraina: Vehiculul nu a trecut prin vamă

Ca urmare a informațiilor apărute în unele surse mass-media privind o camionetă cu mărfuri din Republica Moldova în sumă de peste 6 milioane lei, presupuse a fi de contrabandă, reținută în regiunea Odessa de către organele de drept din Ucraina, Serviciul Vamal vine cu următoarele precizări:

Publicat

În urma efectuării măsurilor de verificare, a fost constatat că, în data de 22 noiembrie curent, mijlocul de transport sus menționat a fost reținut și documentat de către Serviciul ucrainean de Grăniceri.

Acesta se deplasa de pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, fiind condus de un cetățean al Ucrainei. Camioneta transporta un lot mare de mărfuri, preponderent, articole vestimentare.

Totodată, precizăm că în urma verificării sistemelor informaționale gestionate de autoritățile cu competențe la frontieră, a fost stabilit că, pe parcursul anului 2021, mijlocul de transport în cauză, la fel ca și conducătorul acestuia, nu au înregistrat traversări ale frontierei de stat a RM.


Amintim că grănicerii, vameșii și polițiștii din Ucraina au oprit, în cadrul unei operațiuni, o camionetă, în apropiere de localitatea Novokrasne din regiunea Odesa.

La volanul vehiculului s-a dovedit a fi un cetățean al ucraineni, în vârstă de 41 de ani. În cadrul verificării camionetei, s-a constata că aceasta era plină ochi cu marfă printre care ochelari, haine și încălțăminte.

Mai mult, aceasta era transportată prin contrabandă din Republica Moldova. Bunurile urmau a fi realizate în piețele din apropiere.


 

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept

Conflict în plin trafic, pornit de la o mască: Un taximetrist acuză polițiștii de patrulare că l-ar fi amendat pe nedrept.

Publicat

Totul a avut loc în data de 29 noiembrie, în jurul orei 14.45. Imaginile de la fața locului le-am primit la adresa redacției chiar de la taximetristul implicat. Potrivit lui, el se afla deja în afara orelor de serviciu și a fost rugat de un prieten să-l ducă, cu tot cu un cățel, într-un sat din apropierea capitalei.

Șoferul ar fi oprit contorul și ambii s-au pornit spre sat, însă, pe Bulevardul Mitropolitul Gavril Bănulescu Bodoni taxi-ul a fost oprit de un echipaj al poliției, din motiv că șoferul nu purta mască de protecție.

Atât taximetristul, cât și pasagerul ar fi încercat să le explice oamenilor legii că sunt prieteni, iar șoferul nu activează la moment pe rută, însă, fără succes.


Șoferul s-a ales cu un proces verbal și amendă de 2.000 de lei.

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că în cazul în care în taxi se află pasageri, indiferent dacă mașina este în tură sau șoferul este în afara orelor de muncă, conducătorul auto este obligat să poarte mască de protecție. În cazul în care nu este de acord cu sancțiunea aplicată, șoferul este în drept să atace procesul verbal în instanța de judecată.  

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a fost surprins în timp ce „zboară” pe strada Creangă, fiind la un pas de a lovi un pieton

Un șofer din Capitală a fost surprins în timp ce circulă cu viteză excesivă pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei.

Publicat

Din cauza vitezei pe care o avea, conducătorul auto nu a crezut de cuviință să oprească la culoarea roșie a semaforului și și-a continuat drumul mai departe, circulând pe banda destinată transportului public din oraș, scrie Realitatea.md.

Șoferul ar fi putut lovi în plin un pieton care însă a zăbovit un pic înainte de a traversa strada pe zebră.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii s-au autosesizat în baza imaginilor postate pe internet și, la moment, întreprind toate acțiunile necesare pentru a identifica și penaliza șoferul.


Amintim că, potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, șoferii care circulă pe banda dedicată transportului public pot fi pedepsiți cu o amendă de la 750 de lei și până la 1 500 de lei, dar și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.


Citește mai departe

topul săptămânii