Rețele de socializare

Diaspora

/FOTO/ Schemă de legalizare a migranților, organizată de un moldovean, destructurată de polițiștii ucraineni

Liderul grupării, un cetățean al republicii Moldova, a fost reținut. Asupra lui au fost depistate, o armă, o legitimație a structurilor de stat ucraineană falsă și bani în diferită valută.

Publicat

Schema criminală a fost destructurată de agenții de la Departamentul de Investigații Strategice din Kiev împreună cu anchetatorii de la Departamentul de Poliție Holosiivs’kyi. Potrivit presei locale, activitatea ilegală a fost pusă la cale de un cetățean moldovean care locuiește temporar la Kiev.

Legalizarea străinilor în Ucraina se făcea prin eliberarea de permise de ședere temporare sau permanente falsificate. De asemenea, dându-se drept un ofițer al legii, a promis că va rezolva orice problemă. Pentru început suspectul câștiga încrederea victimelor, după care, sub diferite pretexte le cerea bani, pe care nu i-a returnat.

În cadrul operațiunii, polițiștii ucraineni au documentat următoarele fapte de activitate infracțională: sub pretextul de a ajuta la soluționarea problemelor de proprietate, a pus sechestru pe banii victimei în valoare totală de 56,9 mii euro și 34 mii dolari SUA. El a mai promis că va legaliza un străin în Ucraina pentru 25.000 de euro, oferindu-i un permis de ședere temporară.


În ziua de 10 noiembrie, polițiștii, l-au încătușat pe individ în timp ce primeau bani în sumă de 25 de mii de euro pentru o adeverință. Pe lângă această sumă, oamenii legii din statul vecin au ridicat o legitimație falsă a unui angajat al Serviciului de protecție al Ucrainei, arme, aproape 12 mii de euro și 2,5 mii de dolari SUA.

În prezent, moldoveanul este reținut în izolator. Acesta este suspectat de fraudă, fals de acte, sigilii, ștampile și formulare, vânzarea sau folosirea de documente, sigilii, ștampile falsificate.
Cercetările continuă pentru identificarea altor persoane care ar putea fi implicați în comiterea infracțiunilor.

echipa.md
Advertisement

Diaspora

Italia: Un moldovean băut s-a izbit cu mașina sa într-un automobil parcat

Un moldovean de 35 de ani ar fi urcat băut la volan și s-a izbit cu mașina sa într-un automobil parcat. Totul a avut loc weekendul trecut pe o stradă din orașul Parma, Italia.

Publicat

presa din Italia scrie că moldoveanul se deplasa la volanul unui automobil Fiat Punto. La un moment dat, el ar fi pierdut controlul volanului și s-a izbit violent într-o mașină parcată la marginea drumului.

Polițiștii italieni, veniți la fața locului au constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate. Un test rapid a identificat 2.50 g/l de alcool în sângele moldoveanului, ceea ce se socoate stare avansată de ebrietate.

Pe numele moldoveanului a fost pornit un dosar penal pentru conducerea automobilului sub influența alcoolului.


Conform legislației din Italia, persoanele prinse la volan cu o concentrație de alcool mai mare de 1,5 g/l riscă pușcărie pe un termen de până la un an și amendă de până la 6.000 de euro cu confiscarea autoturismului.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ Un camion, condus de un moldovean, a luat foc pe o stradă din Italia

Clipe de panică pentru un moldovean, șofer de cursă lungă. Autocamoinul pe care-l conducea a luat foc pe  o stradă din Italia.

Publicat

Totul a avut în zorii zilei de 30 noiembrie, în comuna San Nicolo din provincia Piacenza.

La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, care au reușit în scurt timp să domolească flăcările. Totodată, carabinierii și polițiștii au încercuit zona și au restricționat circulația. Șoferul moldovean a fost preluat de o ambulanță și dus la spital.

Din fericire, investigațiile medicale au arătat că el nu a suferit careva răni s-au traumatisme. Preliminar, pompierii au constatat că flăcările au izbucnit de la secțiunea motorului. Circumstanțele vor fi stabilite de autoritățile din Italia.Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean, un ucrainean și doi italieni organizau ilegal curse cu mașini, în Italia

Un moldovean, un ucrainean și doi italieni au rămas fără permise de conducere și riscă pușcărie după ce ar fi organizat o cursă ilegală cu mașini și transmiteau totul live pe rețelele de socializare.

Publicat

Transmisiunea directă, unde două Alfa Romeo 159 modificate se iau la întrecere a acumulat peste o sută de spectatori, printre care și polițiștii italieni.

Totul a avut loc într-o zonă industrială din comuna Molinella, provincia Bologna, la sfârșitul săptămânii precedente.

Militarii italieni au identificat organizatorii și au descins la fața locului. Aceștia au depistat peste 40 de vehicule cu modificări neautorizate. Totodată, două vehicule au fost ridicate în vederea confiscării.


Mai mult, au fost reținuți șoferii de la volanele mașinilor ce apăreau în LIVE, dar și „arbitrii cursei”: Este vorba despre doi italieni de 19 și 22 de ani, un cetățean moldovean de 22 de ani și cetățean ucrainean de 27 de ani. Tuturor celor semnalați li s-au retras permisele de conducere.

Pentru organizarea, promovarea, dirijarea sau facilitarea curselor ilegale cu mașini legea din Italia prevede închisoare de la unu la trei ani cu amendă de la 25.000 euro. la 100.000 euro.

Iar cei care au participat la cursă riscă sancțiuni administrative și lipsirea de dreptul de a conduce pe un termen de la unu la trei ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii