Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Circa 90 de procese verbale și zeci de mașini evacuate. Rezultatele campaniei „Fii responsabil – salvează o viață”

Incendii, căderi de la înălțime, explozii și alte zeci de situații de risc produse în curțile blocurilor. În aceste momente de intervenția pompierilor depind zeci sau chiar sute de vieți. Aceste operațiuni sunt îngreunate însă din cauza mașinilor parcate aiurea în curțile blocurilor.

Publicat

Un astfel de caz tragic a avut loc la început de primăvară, pe strada Alba Iulia din Sectorul Buiucani al capitalei, unde un copil a căzut de la înălțime pe copertina construcției adiacente a blocului.

Pentru a sensibiliza populația, IGSU împreună cu INSP au desfășurat în toată țara timp de 10 zile campania cu genericul „Fii responsabil, salvează o viață”. Locatarii au fost preîntâmpinați despre pericolele cărora se supun atunci când își lasă mașinile în curțile blocurilor. Mai mult, unele vehicule au fost evacuate. În total, în toată țara în 250 de cazuri, pompierii au întâmpinat greutăți când au încercat să pătrundă în curți.

Împreună cu pompierii, în curți au interveni și polițiștii de patrulare, care au sancționat proprietarii de vehicule. În total au fost întocmite circa 90 de procese verbale.


Cel mai des, spun oamenii legii, cei care au parcat neregulamentar spun că sunt nevoiți să-și lase mașinile astfel, din cauza lipsei locurilor de parcare, problemă, de soluționarea căreia sunt responsabili administratorii blocurilor, dar și cei de la Administrația Publică Locală.

Acțiunile salvatorilor și polițiștilor urmează a fi desfășurată și în următoarea perioadă în locurile greu accesibile, în preajma blocurilor locative și a obiectivelor de menire sanitară și socială pentru a preveni tergiversarea accesului serviciilor specializate în situații de risc.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ A făcut stop cardiac în trafic

Situație excepțională, în trafic. Un șofer a făcut stop cardiac la volan, iar în mașina lui s-a izbit un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 01 decembrie, în jurul orei 12.40, la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Mihai Viteazul. Primii care au intervenit la fața locului au fost membrii unui echipaj de carabinieri aflați nu departe de locul accidentului.

Când s-au apropiat de mașina unuia dintre bărbați, și-au dat seama că el este inconștient, au luat o trusă medicală și i-au oferit șoferului primul ajutor. Totodată, militarii au stopat o ambulanță care trecea prin preajmă în acel moment pentru a examina și prelua șoferul la spital. Preliminar, medicii au stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi suferit un stop cardiac. Acesta a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Celălalt șofer, în vârstă de 30 de ani a scăpat nevătămat. Pe tot parcursul operațiunii, carabinierii au fluidizat traficul în zonă. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în nordul țării

O afacere ilegală cu droguri, deconspirată. Patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 29 și 45 de ani, originari din raionul Florești, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana pe teritoriul mun. Bălți, raionului Florești.

Publicat

Aceștia, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2021, au cultivat şi înstrăinat o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților, au fost efectuate percheziții la domicilii, încăperi, depozite, automobile, deținute de persoanele implicate și unde se presupunea că s-ar afla droguri și analogi ai acestora.

Astfel, polițiștii au ridicat 2 kg de marijuana, 30 de plante de cânepă, telefoane mobile, cartele SIM, dar și aparate confecționate artizanal pentru consumul drogurilor.


Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 200 de mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar alții doi au primit arest la domiciliu.


Dacă vinovăția lor va fi dovedită aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânăra din imagini, căutată de poliție

Tânăra ce apare în imagini este căutată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectată de ,,Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, false”.

Publicat

Aceasta în timp ce se afla în sediul unei bănci amplasată de str. 31 August, a depus acte pentru a fi ridicat sechestru care a fost pus pe cardul bancar, care ulterior s-au dovedit a fi false.

Persoanele care au recunoscut-o, sunt rugate să comunice informaţiile la numărul de contact: 060687414

Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.


Conform codului penal în vigoare, suspecta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii