Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trișau în jocul de cărți. Detalii oferite de poliție în cazul dublului omor de la Fălești

Crimă terifiantă, comisă în nordul țării. Doi tineri, de 25 și 26 de ani, originari din Bălți, au fost găsiți morți, în data de 04 noiembrie, într-o pădure din apropierea satului Hiliuți, raionul Fălești.

Publicat

Poliția a reținut 4 suspecți. În data de 05 noiembrie, reprezentanții IGP au organizat un briefing de presă pentru a relata detaliile crimei, cunoscute la această etapă. Potrivit sursei, atât victimele, cât și suspecții sunt persoane cu antecedente penale, iar modul lor de viață se baza pe jocurile de cărți.

Conflictul a parvenit după ce unul dintre tineri, în timp ce jucau acasă la un bănuit, ar fi câștigat trișând suma de 3 mii de euro.

Suspecții au dus tinerii în pădure cu mașina unuia dintre decedați. Acolo ar fi maltratat victimele cu o rangă metalică, iar pentru a ascunde urmele crimei, suspecții au dat foc automobilului. Cadavrele victimelor au fost depistate de un trecător. După examinarea mai multor versiuni, polițiștii au stabilit identitatea suspecților. Doi dintre ei sunt originari din Chișcăreni, Sîngerei, alții doi Mărăndeni, Fălești. S-a mai aflat că ei sunt înarmați, iar doi chiar sunt sportivi de performanță. Astfel, pentru reținerea bănuiților a fost solicitată intervenția ofițerilor de la Fulger.


De menționat că și unul dintre tinerii decedați era sportiv de performanță. Ambii aveau antecedente penale, iar unul din ei avea statut de inculpat pentru omor și tâlhărie, fiind eliberat de după gratii după ce a expirat termenul de un an de arest preventiv.

La moment, toți patru bănuiți sunt reținuți pentru 72 de orei, fiind cercetați penal pentru omor. Dacă vina le va fi demonstrate, ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Au spart un studio muzical

Un tânăr de 33 de ani din Comrat și un minor de 16 ani din raionul Telenești au fost reținuți după ce au dat spargerea într-un studio muzical din capitală.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 28 noiembrie pe strada Constantin Negruzzi. Suspecții au spart ușa de la intrare și au furat o chitară, două televizoare, un calculator, două boxe, o mașină de cafea și un microfon, cauzând un prejudiciu de 43.750 de lei. Recent, ambii suspecți au fost reținuți. La audieri ei ar fi declarat că au vândut tehnica și instrumentele furate cu 1.600 de lei unui cumpărător.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:
– Pentru ce ai fost adus la organele de poliție?
– Am comis un furt.
– Anterior judecat?
– Da.

Bunurile sustrase au fost găsite și returnate proprietarului. Pentru fapta comisă, suspecții riscă până la patru ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A băgat o copilă în sperieți

Clipe de coșmar pentru o fetiță de 12 ani din capitală. Un bărbat, vizibil în stare de ebrietate ar fi speriat-o în timp ce ambii se deplasau cu troleibuzului.

Publicat

De frică micuța a fugit într-o farmacie din preajmă, iar individul din urma ei. Din fericire, farmacista a reacționat rapid, a tastat butonul de alarmă, iar la fața locului au intervenit agenții de securitate ai firmei private de pază sub protecția căreia se află farmacia.

Totul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, într-o farmacie de pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Pentru ca bărbatul să nu fugă de la fața locului, agenții de securitate l-au pus la pământ, l-au încătușat și au chemat poliția.

Individul a fost preluat de echipajul poliției și dus la inspectorat pentru clarificarea situației. Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, individul are 31 de ani. Copila le-ar fi povestit oamenilor legii că l-ar fi observat pe bărbat în troleibuz, certându-se cu o femeie. Când a coborât din vehicul, copila a înțeles că individul merge după ea. De frică, a intrat în farmacie, însă individul a intrat și el, continuând să fie agresiv.


Pe numele individului a fost întocmit un proces verbal pentru huliganism nu prea grav. Acesta a fost amendat cu 3 500 lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A rămas fără portmoneu

Pasagera a unui microbuz de pe ruta 191 din Chișinău a rămas fără portmoneul cu bani. În timp ce se deplasa de pe strada Uzinelor spre Piața Centrală cineva ar fi pungășit-o.

Publicat

În data de 22 noiembrie femeia a sunat la poliție, comunicând că în portmoneu avea 3.267 de lei și un cercel din aur, prejudiciul fiind de 5.000 de lei. Ulterior, oamenii legii au reținut bănuitul. Acesta are 40 de ani și este originar din Bender. La audiere, individul și-a recunoscut vina.

Secvență din audierea suspectului:
– Ce era în portmoneu?
– 3.200 de lei.
– Și gata?
– Restul am aruncat. Portmoneul tot.
– Ce mai era în portmoneu?
– Cheile și un cercel.
– Vina ți-o recunoști?
– Da. Complet.

Bărbatul riscă doi ani de privațiune libertate pentru pungășie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii