Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Mărturiile cutremurătoare ale femeii din Sireţi, atacată cu un cuțit de fostul concubin

Femeia de 40 de ani din Sireți care a fost la un pas fie incendiată de fostul concubin a oferit un interviu despre momentele de groază prin care a trecut.

Publicat

Ana Madan, care se află acum la spital cu mai multe tăieturi de cuțit pe față, a povestit în detalii despre noaptea groazei, transmite Publika.MD.

”El cu benzină a început să toarne peste mine și m-a apucat de păr și m-a dat jos de pe pat. Îl țineam pe Gabi în brațe ca să nu-i facă și lui rău. Și el zicea ca să-i dau drumul băiatului că de nu, ardem amândoi. A aprins un chibrit, nu s-a aprins. Al doilea a sfârâit în păr. Eu l-am dat cu mâinele și l-am stins.”

Ana Madan a trăit mai mulți ani cu bărbatul de 46 de ani, dar din cauza violențelor, s-a întors la casa părintească. Bărbatul a venit vineri în vizită să-și vadă băiatul, dar nu a fost lăsat să rămână mult timp. Noaptea s-a întors să se răzbune.


Agresorul a spart geamul cu un topor și a pătruns în camera unde dormeau concubina și băiețelul lor de doi anișori. Femeia și băiețelul de doi ani au fost răniți cu un cuțit de bucătărie.

”Eu am luat băiatul că am vrut să trec peste pat ca să fug. Am văzut când el a scos din buzunar cuțitul și când am văzut asta, m-am gândit că e până aici. Eu stăteam de-asupra băiatului, dar l-a atins și pe el la mânuță și în vârful capului. El m-a apucat pe mine de gât și m-a făcut ”frumoasă” pe față și mâini.”

Mama victimei e în stare de șoc.


”El a venit cu toporul, cu cuțit, cu tot cu benzină, cu chibrite. Era pregătit. Dădea foc, arde casa și noi toți în casă. Cred că așa a vrut Dumnezeu să nu se aprindă chibritele, căci a udat cu apă și nu s-a aprins.”

Sora victimei ne-a povestit că bărbatul era foarte agresiv.

”Patul, covoare, totul era absolut de sânge. Eu nu am fost mult timp acasă că am fost plecată, dar sora mi-a zis în ultimul timp: soră, dacă se întâmplă ceva cu mine și fiica mea, el a făcut cu mâinele lui. A fost amenințată.”


Atacatorul a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la șase ani de pușcărie.


Moldova

/FOTO/ 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost înregistrate la punctele vamale din țară în ultimile 48 de ore

În ultimele 48 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Publicat

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 9 dintre cazuri. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, enumerăm: piese auto uzate, stații de alimentare pentru autoturisme electrice, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. La stoparea și efectuarea controlului vamal al mărfurilor transportate pe teritoriul țării, pe traseele Chișinău-Anenii Noi, Chișinău-Leușeni și în raionul Briceni, ofițerii vamali au depistat instrumente electrice, articole vestimentare, piese auto, anvelope uzate și legume proaspete în cantități comerciale. Pentru toate aceste bunuri, șoferii nu au putut prezenta actele de proveniență legală.

De asemenea, la intrarea în țară prin postul vamal Palanca, inspectorii vamali au depistat, în urma controlului de specialitate, un lot comercial de caviar, transportat de doi pasageri ai unui autocar care se deplasa din Odesa în Republica Moldova.


Articole vestimentare, genți cu marcajele unor branduri renumite, dar și alte bunuri nedeclarate, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.


c

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Accident fatal, la Edineț: O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a izbit într-un copac

Tragedie rutieră, în nordul țării. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla ca pasageră s-a tamponat într-un copac. Șoferul a ajuns la spital.

Publicat

Totul a avut loc în amiaza de 08 decembrie, în jurul orei 12.30, la ieșirea din satul Alexăndreni, raionul Edineț.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Edineț, Svetlana Talpă, la volanul mașinii de afla un bărbat în vârstă de 47 de ani. Pe bancheta pasagerului era o femeie de aceeași vârstă, originară din satul Bădragii-Vechi. Preliminar, coliziunea s-a produs din cauza că automobilistul nu ar fi ținut cont de situația rutieră și nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Astfel, mașina pe care o conducea a derapat de pe carosabil, s-a tamponat într-un copac, apoi a fost proiectată în șanțul de la marginea drumului.

Din nefericire, pasagera din mașină, a decedat imediat după impact, nemaiputând fi salvată. Șoferul a fost preluat de urgență de medicii de pe ambulanță și transportat la Spitalul Raional Edineț.


Este de menționat că automobilistul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Cazul este cercetat de poliția din Edineț.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de un automobil în centrul orașului Bălți

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în centrul orașului Bălți.

Publicat

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, ne-a spus că accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:10 pe strada Ștefan cel Mare 31.

„La fața locului polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil de model Skoda Octavia, în vârstă de 64 de ani, a tamponat cu partea din față un pieton de gen feminin, în vârstă de 74 de ani, care traversa strada neregulamentar”, a explicat Molceanov.

Potrivit poliției, în urma accidentului rutier pietonul s-a ales cu leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Clinic Bălți.


Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager unde s-a constatat 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment oamenii legii stabilesc toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii