Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Bătută, înțepată cu furculița în spate și aruncată într-o fâșie forestieră: Detalii cutremurătoare despre omorul fetiței de 1 an și 10 luni

Crimă terifiantă, care a zguduit întreaga țară, comisă în capitală. O tânără de 19 ani și iubitul ei sunt bănuți că ar fi omorât cu o deosebită cruzime o fetiță de numai un an și 10 luni care era lăsată în grija lor.

Publicat

Vă atenționăm că urmează detalii cu un puternic impact emoțional. Cei doi ar fi aruncat corpul neînsuflețit al micuței într-o fâșie forestieră, în apropierea unei fabrici de bere de pe strada Uzinelor. Despre dispariția fetiței poliția a fost anunțată în data de 30 octombrie, chiar de către mama copilei. Aceasta ar fi declarat că două zile mai devreme și-a lăsat copilul la o prietenă, iar când a venit să o ia, amica i-a spus că fetița a fost deja luată de către rude și dusă la tatăl ei, în raionul Nisporeni.

Urmele crimei i-au adus pe oamenii legii înapoi în Chișinău, unde au reușit să găsească corpul neînsuflețit al micuței, aruncat în fâșia forestieră. Datele preliminare arată că amica mamei, în grija căreia a fost lăsată fetița, împreună cu concubinul ei, ar fi bătut cu o deosebită cruzime copila, ceea ce a dus la decesul micuței.

De menționat că atât mama micuței, cât și prietena care i-a omorât fetița au câte 19 ani și fac parte din familii nevoiașe și neangajate în câpul muncii. Bănuita a fost trasă anterior la răspundere pentru acte de huliganism. Și mama copilei a avut de furcă cu legea. Ea se afla la evidența organelor de stat, fiind amendată de mai multe ori pentru că nu are grijă și nu-și educă corespunzător fetița.


La moment, suspecții nu-și recunosc integral vina, însă probele obținute de oamenii legii confirmă implicarea celor doi în comiterea crimei. Atât suspecta, cât și iubitul ei urmează să treacă testările psihologice și psihiatrice pentru a stabili dacă au sau nu probleme mintale. La moment, ambii sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi demonstrată ei riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

echipa.mdMoldova

/FOTO/ Moldovean prins la frontiera ucraineană cu ceasuri elvețiene de contrabandă

Un moldovean ce se întorcea de la Moscova și a fost prins la frontiera ucraineană cu ceasuri elvețiene de contrabandă.

Publicat

Totul a avut loc la punctul de trecere ruso-ucrainean Sumî. Moldoveanul se afla în calitatea de pasager într-un microbuz ce se îndrepta spre Republica Moldova. În timpul verificării bagajelor, cu ajutorul detectorului de metal, grănicerii au depistat ceva suspect. În total au fost depistate opt ceasuri cu inscripțiile unor brand-uri elvețiene renumite în toată lumea.

Moldoveanul de 46 de ani, a cui era bagajul ar fi declarat că geanta i-a fost dată de un necunoscut pentru a o transporta spre Moldova, însă habar nu avea de colecția de ceasuri din ea. Ceasurile depistate au fost îndreptate spre expertize, iar grănicerii ucraineni continuă cercetările.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR.

Publicat

În acest weekend, circa 2800 de șoferi au încălcat RCR, dintre care cele mai grave:

  • depășirea limitei de viteză – 1041;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – peste 620;
  •  încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor – peste 161;
  •  traversarea străzii în locuri interzise de către pietoni – 183 de pietoni amendați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 115 șoferi sancționați.
  •  47 conducători auto fost depistați și înlăturați de la conducerea unității de transport de către ofițerii de patrulare pe teritoriul țării, cei mai mulți dintre aceștia erau în stare avansată.

Inspectorii de patrulare au intervenit în 169 de cazuri, parvenite de la numărul unic 112.

Poliția îndeamnă atât conducătorii auto, cât și pietonii să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră și modul de comportare în trafic.


Citește mai departe

Moldova

Tânăra din Comrat care și-ar fi omorât mama și i-a scos inima din piept nu va face pușcărie. Decizia instanței

Tânăra de 22 de ani din Comrat care și-ar fi omorât mama cu o deosebită cruzime nu va face pușcărie.

Publicat

În data de 29 noiembrie, judecătorii au declarat „demonstrat” faptul că omorul a fost comis de bănuită, însă, aceasta nu va fi trasă la răspundere penală. Magistrații au decis ca ea să fie supusă tratamentului obligatoriu într-un spital psihiatric, sub supravegherea medicilor.

Decizia vine după ce, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă de acțiunile sale.

Amintim că crima terifiantă a avut loc în data de11 decembrie 2020 în oraşul Comrat. Femeia de 40 de ani ar fi fost omorâtă chiar de fiica ei. Tânăra, care atunci avea 21 de ani şi-ar fi spintecat mama şi i-ar fi scos inima din piept.


Inculpata ducea un mod de viață antisocial, făcând abuz de alcool și droguri.

 


Citește mai departe

topul săptămânii