Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ „El a sărit și i-a smuls lăbuțele”. Noi imagini din parcul Valea Morilor, acolo unde un bărbat a împușcat un Pit Bull agresiv

Noi imagini din parcul Valea Morilor, acolo unde un bărbat a împușcat un Pit Bull agresiv. În acestea cei doi soți care au fost atacați relatează despre cele întâmplate.

Publicat

Incidentul care a avut loc în seara de 15 octombrie, în parcul Valea Morilor a zguduit locuitorii capitalei. Un bărbat a fost nevoit să împuște de șapte ori într-un câine de rasa Pitt Bul, după ce patrupedul i-a atacat soția și i-a omorât doi cățeluși ai săi, de rasă Yorkshire Tterrier. În data de 18 octombrie, la trei zile după cele întâmplate, pe rețelele de socialziare au apărut noi imagini, în care proprietarul cățelușilor decedați povestesc despre cele întâmplate.

DIN DECALRAȚIILE STĂPÂNILOR:
– Iată așa ținea el cățelușul, iar el așa i-a sărit în cap.
– Eu așa țineam câinele, el a sărit și i-a smuls lăbuțele.
– Stăpânul a fugit?
– Da. El a fugit.

Femeia, sub ochii căreia i-au decedat doi cățeluși povestește că unul dintre ei avea 13, iar celălalt 16 ani. În tot acest timp, ei se plimbau zi de zi în acest parc, și niciodată nu s-a întâmplat nimic, până în acea seara.


DIN DECALRAȚIILE STĂPÂNILOR:
– Și principalul, stăpânul s-a dus. Cine va lua acel animal de acolo? Pe ai mei o să-i îngrop, dar cu acel animal ce va fi? Se va tăvăli așa, aici?
– Poliția îl va lua. Spre expertize.

Amintim că în acea seară bărbatul se plimba cu soția sa și cu cei doi căței ai lor prin parc. Unul dintre ei era în lesă, celălalt, din cauza vârstei înaintate, era ținut în brațe de bărbat. În apropierea teatrului verde, un Pitt Bul fără lesă a sărit dintre niște tufișuri și s-a năpustit asupra Terrierului, mușcându-l agresiv. Abia peste 15 minute stăpâna, care fusese și ea mușcată de mână, a putut smulge din colții Pitt bulului cățelul ei, care deja decedase. Iar câinele a început atacul asupra celuilalt cățeluș, căruia i-a smuls lăbuțele. Atunci, proprietarul celor doi terrieri omorâți s-a dus acasă și a luat arma pe care o deține legal.

Când s-a întors, a observat că Pitt bulul îi atacă din nou soția. El a tras un foc de armă în aer, iar când a văzut că patrupedul nu se sperie și nu fuge, a tras de șapte ori în direcția câinelui. Patrupedul a decedat, iar proprietarul său a fugit de la locul faptei. Acum, bărbatul care a tras în câine este acuzat de utilizarea armei în locuri publice. Până la moment, nu este clar dacă stăpânul Pitt bulului va fi tras la răspundere pentru pagubele pe care le-a produs câinele său. Cei doi soți și-au îngropat cățelușii în curtea blocului unde locuiesc.Ediție TV

/VIDEO/ Surprize din partea INSP pentru copiii și adolescenții cu necesități speciale: Vezi ce le-a pregătit moș Crăciun

Zi deosebită pentru copiii și adulții cu necesități speciale de la Centru de Recuperarea Activă și Reintegrare Socială a Copiilor și Tinerilor cu Handicap Fizic.

Publicat

Special pentru ei, în data de 03 decembrie, INSP în comun cu asociația motocicliștilor au organizat o activitate la Hipodrom. Copiilor și adolescenților le-au fost demonstrate exerciții cu implicarea cailor, și totodată le-au fost demonstrate și echipamentele din dotarea INSP și le-a fost permis să urce pe motociclete, să facă poze și să se distreze după plac.

Și asta nu este tot. la eveniment a participat și Moș Crăciun, care le-a oferit copiilor daruri și multe zâmbete. Cea mai mare surpriză a fost două scaune cu rotile pe care le-au primit în dar două fetițe.

Tot la eveniment a fost dat startul „Caravanei de Crăciun”.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A făcut stop cardiac în trafic

Situație excepțională, în trafic. Un șofer a făcut stop cardiac la volan, iar în mașina lui s-a izbit un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 01 decembrie, în jurul orei 12.40, la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Mihai Viteazul. Primii care au intervenit la fața locului au fost membrii unui echipaj de carabinieri aflați nu departe de locul accidentului.

Când s-au apropiat de mașina unuia dintre bărbați, și-au dat seama că el este inconștient, au luat o trusă medicală și i-au oferit șoferului primul ajutor. Totodată, militarii au stopat o ambulanță care trecea prin preajmă în acel moment pentru a examina și prelua șoferul la spital. Preliminar, medicii au stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi suferit un stop cardiac. Acesta a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Celălalt șofer, în vârstă de 30 de ani a scăpat nevătămat. Pe tot parcursul operațiunii, carabinierii au fluidizat traficul în zonă. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în nordul țării

O afacere ilegală cu droguri, deconspirată. Patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 29 și 45 de ani, originari din raionul Florești, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana pe teritoriul mun. Bălți, raionului Florești.

Publicat

Aceștia, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2021, au cultivat şi înstrăinat o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților, au fost efectuate percheziții la domicilii, încăperi, depozite, automobile, deținute de persoanele implicate și unde se presupunea că s-ar afla droguri și analogi ai acestora.

Astfel, polițiștii au ridicat 2 kg de marijuana, 30 de plante de cânepă, telefoane mobile, cartele SIM, dar și aparate confecționate artizanal pentru consumul drogurilor.


Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 200 de mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar alții doi au primit arest la domiciliu.


Dacă vinovăția lor va fi dovedită aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

Citește mai departe

topul săptămânii