Rețele de socializare

Moldova

Patru acte falsificate, depistate la frontiera de vest

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări pe numele a trei conaționali pentru deținerea și utilizarea actelor neveridice. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

Publicat

În primul caz, la controlul de frontieră s-a apropiat pentru autorizarea ieșirii din țară o tânără de 18 ani, domiciliată în raionul Ungheni,. Aceasta a prezentat dovada vaccinări anti COVID-19 în format electronic. Ulterior, polițiștii de frontieră au constatat că la data imunizării persoana nu se afla în țară. Audiată, aceasta s-a eschivat de a comunica detalii.

Alți doi tineri în vârsta de 19 și 23 de ani, din raioanele Nisporeni și Călărași au fost audiați pe faptul deținerii actelor cu indici de falsificare. Polițiștii de frontieră au acționat conform analizei de risc, iar în timpul verificărilor suplimentare au depistat asupra lor un permis de conducere si un certificat de finisare a cursurilor auto, eliberate de autoritățile din Ucraina, precum și o carte de identitate românească, cu semne rezonabile de falsificare. Cei doi conaționali se întorceau din străinătate în calitate de pasageri ai unor curse regulate.

Pe numelor celor trei persoane au fost întocmite procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice speciale, în vederea stabilirii legalității acestora. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor.Moldova

/FOTO/ Moldovean prins la frontiera ucraineană cu ceasuri elvețiene de contrabandă

Un moldovean ce se întorcea de la Moscova și a fost prins la frontiera ucraineană cu ceasuri elvețiene de contrabandă.

Publicat

Totul a avut loc la punctul de trecere ruso-ucrainean Sumî. Moldoveanul se afla în calitatea de pasager într-un microbuz ce se îndrepta spre Republica Moldova. În timpul verificării bagajelor, cu ajutorul detectorului de metal, grănicerii au depistat ceva suspect. În total au fost depistate opt ceasuri cu inscripțiile unor brand-uri elvețiene renumite în toată lumea.

Moldoveanul de 46 de ani, a cui era bagajul ar fi declarat că geanta i-a fost dată de un necunoscut pentru a o transporta spre Moldova, însă habar nu avea de colecția de ceasuri din ea. Ceasurile depistate au fost îndreptate spre expertize, iar grănicerii ucraineni continuă cercetările.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR

Consumă alcool, depășesc viteza și nu cedează trecerea pietonilor. Peste 2.800 de șoferi prinși de INSP, încălcând RCR.

Publicat

În acest weekend, circa 2800 de șoferi au încălcat RCR, dintre care cele mai grave:

  • depășirea limitei de viteză – 1041;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – peste 620;
  •  încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor – peste 161;
  •  traversarea străzii în locuri interzise de către pietoni – 183 de pietoni amendați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 115 șoferi sancționați.
  •  47 conducători auto fost depistați și înlăturați de la conducerea unității de transport de către ofițerii de patrulare pe teritoriul țării, cei mai mulți dintre aceștia erau în stare avansată.

Inspectorii de patrulare au intervenit în 169 de cazuri, parvenite de la numărul unic 112.

Poliția îndeamnă atât conducătorii auto, cât și pietonii să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră și modul de comportare în trafic.


Citește mai departe

Moldova

Tânăra din Comrat care și-ar fi omorât mama și i-a scos inima din piept nu va face pușcărie. Decizia instanței

Tânăra de 22 de ani din Comrat care și-ar fi omorât mama cu o deosebită cruzime nu va face pușcărie.

Publicat

În data de 29 noiembrie, judecătorii au declarat „demonstrat” faptul că omorul a fost comis de bănuită, însă, aceasta nu va fi trasă la răspundere penală. Magistrații au decis ca ea să fie supusă tratamentului obligatoriu într-un spital psihiatric, sub supravegherea medicilor.

Decizia vine după ce, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice a inculpatei, comisia de specialitate recunoscând-o iresponsabilă de acțiunile sale.

Amintim că crima terifiantă a avut loc în data de11 decembrie 2020 în oraşul Comrat. Femeia de 40 de ani ar fi fost omorâtă chiar de fiica ei. Tânăra, care atunci avea 21 de ani şi-ar fi spintecat mama şi i-ar fi scos inima din piept.


Inculpata ducea un mod de viață antisocial, făcând abuz de alcool și droguri.

 


Citește mai departe

topul săptămânii