Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Bătut cu bestialitate de către un vecin. Incidentul de groază prin care a trecut un bărbat din raionul Leova

Un bărbat din satul Tomai, raionul Leova a trecut printr-un adevărat coșmar, în propria casă. Acesta a fost bătut crunt de un consătean, care, din spusele victimei, ține tot satul cu frica în sân.

Publicat

Incidentul care l-a băgat pe domnul Gheorghe, în vârstă de 58 de ani în spital a avut loc încă la sfârșitul lunii august, însă vânătăile și cicatricile suferite de bărbat nu s-au vindecat nici până astăzi. Bărbatul ne-a povestit că în acea seară, el ar fi plecat la un vecin, dar lăsase ușa deschisă. Între timp, la el în casă s-ar fi ascuns tatăl bănuitului, care era căutat prin sat de către fiul său care intenționa să-l bată.
GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Aud hodorogind, bocănind prin uși, dar ușa nu am încuiat-o pe din afară. Intră în casă: „Băi, tata este aici?”. Eu îi spun: „ce să caute tatăl tău aici?”. El spune: „El e la tine”. Eu îi spun: „Du-te și te uită prin casă, că nu e la mine!”.

În timp ce victima vorbea cu bănuitul, tatăl agresorului ar fi fugit din casă prin geam, prin urmare fiul său nu l-a găsit și a plecat, însă la scurt timp s-a întors în casa lui Gheorghe pentru a-i cere socoteală.
GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „El s-a dus, a venit din nou: „Nu-i, nu-i, nu-i!”. Iară vine din nou și mă ia la bătaie. Mă târâie de pe pat jos și mă ia la bătaie. M-a bătut cu picioarele până la urmă”.

Bărbatul a fost bătut atât de tare încât și-a pierdut cunoștința. Ca să vadă dacă este încă în viață, spune victima, bănuitul i-ar fi lipit o țigară aprinsă de mână”.


GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „El mă controla cu țigara. A pus țigara să vadă eu suflu sau nu mai suflu”.

A doua zi dimineață, în vizită la bărbat venise cumnatul acestuia. Când a văzut în ce stare este bărbatul, el a chemat poliția și ambulanța. Gheorghe a fost preluat de medici și dus la spital.

GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Urechile pocnite, ochii vineți eu nu vedeam deloc, și acuma mă ține abdomenul tot umflat, și acuma când mă ridic totul mă doare. Și traumă la cap am avut, și am, că dacă îmi spune cineva ceva eu uit repede. Coasta e ruptă, coasta din partea stângă. Dar el a ucis cu picioarele unde a nimerit și cum a nimerit. Lui îi era totuna”.


Bărbatul ne-a mai relatat că nu este pentru prima dată când tânărul care l-a bătut încalcă legea. Acesta ar fi comis mai multe furturi în localitate, și deseori și-ar fi luat la bătaie și tatăl, dar și pe alți oameni din sat. De fiecare data, însă, bănuitul scapă basma curată. Gheorghe, dar și familia sa crede că totul din cauza că agresorul are o rudă care a lucrat în poliție și are legături cu actualii angajați. Acum, bărbatul locuiește la unul din copiii săi și spune că îi este frică să se întoarcă acasă.

GHEORGHE PETICĂ, VICTIMĂ: „Mie îmi este frică, căci, se întâmplă altceva. Iar din nou, iar vine și iar nu-mi dă pace, iar mă scoate din ogradă, iar îmi intră în casă. Au fost cazuri când mi-au smuls ușile din pereți”.

Bărbatul ne-a mai relatat că atunci când polițiștii au înregistrat cazul el ar fi semnat actele ce i le-au dat oamenii legii, însă fără să le citească, deoarece ochii îi erau atât de umflați, încât el nu vedea nimic. Acum îi este frică să nu fi semnat ceva care ar ajuta la mușamalizarea dosarului.


De cealaltă parte, polițiștii din Leova dau asigurări că Ancheta este în desfășurare. Potrivit ofițerului de presă de la IP Leova, Cristina Ciobanu, pe numele individului de 28 de ani este deschis dosar pentru pătrunderea ilegală în locuință, perchezițiile ilegale desfășurate în casa victimei, amenințare și aplicarea forței fizice. Acesta este cercetat în stare de libertate și urmează să fie audiat și recunoscut în calitate de bănuit.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă de până la 47.500 de lei sau pușcărie pe un termen de până la trei ani.

echipa.md


Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Un minor de 14 ani a fost îmbătat intenționat de un tânăr, care transmitea totul în direct pe o rețea socială: Ce riscă „bloggerul”

Strigător la cer. Un minor de 14 ani a fost îmbătat intenționat de un tânăr, care transmitea totul în direct pe o rețea socială.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 8 aprilie, după ora 01.00, într-un sat din raionul Rîșcani. Despre cele întâmplate ne-au relatat urmăritori ai individului. Oamenii au scris la adresa redacției noastre cu scopul de a identifica și pedepsi bărbatul care de dragul like-urilor își bătea joc de copil.

Contactat pentru mai multe detalii, șefa secției Comunicare și Protocol de la IGP, Diana Fetco, ne-a declarat că oamenii legii au fost sesizați chiar în acea noapte despre cele întâmplate, iar la fața locului au intervenit oamenii legii. Aceștia au constatat că minorul are vârsta de 14 ani, iar cel care-i turna alcool are 25 de ani. La fața locului au fost chemați și medicii cu ambulanța care i-au oferit primul ajutor medical copilului, după care l-au predat părinților.

Despre caz a fost sesizată și Autoritatea Publică Locală, iar tânărul de 25 de ani a fost citat la poliție pentru audieri. Acesta riscă pedeapsă pentru Atragerea minorului la consumul ilegal de alcool și expunerea lui în această stare în mediul online. Sancțiuni riscă și părinții băiatului de 14 ani pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere, de educare și de instruire a copilului. Poliția menționează că minorul este educat într-o familie completă unde cresc încă doi copii.



Citește mai departe

Ediție TV

Lemnul din remorca unui camion a luat foc din mers. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Momente de panică pentru un șofer de camion. Lemnele pe care le transporta au luat foc chiar în remorcă.

Publicat

Incendiul a izbucnit în după amiaza de 9 aprilie, în apropiere de localitatea Recea din raionul Rîșcani. Potrivit datelor preliminare, șoferul se deplasa pe traseul Briceni-Bălți și la un moment dat a observat cum din remorcă ieșea fum dens. Bărbatul a reușit să oprească vehiculul pe partea dreaptă și să sune la numărul de urgență 112.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii și salvatorii, care au luptat cu flăcările timp de mai bine de o oră. Remorca era încărcată cu circa 18 m3 de lemn-bușteni, iar în urma incendiului 10 la sută din încărcătură, adică aproape 2 metri cubi de lemn au fost distruși de foc.

Din fericire, flăcările nu au provocat victime, cauzând doar pagube materiale. Nu se cunoaște deocamdată cauza exactă a izbucnirii incendiului, circumstanțele urmând a fi stabilite de către specialiști.


În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în 50 situații de risc.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii