Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ A lăsat fără bani peste 1.000 de pensionari din Rusia: O femeie cu cetățenie dublă a Moldoveni și a Federației Ruse, condamnată la pușcărie pentru escrocherii

O moldoveancă în vârstă de 48 de ani acuzată de săvârșirea escrocheriilor în Rusia, condamnată la 4,5 ani de detenție. Femeia, împreună cu soțul ei, dar și alți 30 de membri ai grupării infracționale ar fi lăsat fără bani mai bine de 1.000 de pensionari. Daunele totale au fost estimate la suma de peste 19 milioane de ruble. 

Publicat

Escrocii veneau în vizită la bătrâni, se prezentau ca asistenți sociali și prin înșelăciune vindeau victimelor aparate de fizioterapie de 10 ori mai scump decât era prețul de facto.

Succesul activității infracționale a fost asigurat de pregătirea atentă a complicilor. Organizatorii i-au învățat pe „manageri” să înșele bătrânii. Între ei, escrocii numeau pensionarii „vaci” care trebuia să fie „mulse”.

În 2013 au fost colectate toate probele necesare pe caz, iar în consecințe mai mulți membri ai grupării au fost reținuți. Organizatorii au reușit să fugă, însă aqu fost anunțați în căutare internațională.


În 2018, femeia a fost reținută la o gară din Chișinău. La cererea Interpolului, autoritățile competente din Republica Moldova au extrădat individa în Rusia.

Instanța de judecată a condamnat-o la patru ani și jumătate într-o închisoare de tip semiînchis.

Soțul acesteia a fost reținută pe teritoriul unui alt stat vecin și extrădată în Rusia în această vară. La moment, bărbatul se află într-un izolator de detenție provizorie. Acuzațiile încă nu au fost pronunțate.


 

Moldova

Grav accident, la Edineț. Un vitezoman cu Mercedes a ucis un bărbat care stătea pe scaun la poartă

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un automobil în timp ce stătea așezat pe scaunul de la poarta gospodăriei sale. Accidentul a avut loc în amiza zilei, în localitatea Terebnea, din raionul Edineț.

Publicat

Potrivit poliției, victima ar fi un bărbat în vârstă de 60 de ani. Preliminar s-a stabilit că bărbatul se afla așezat pe un scaun, la poarta gospodăriei sale, când un automobil de marca Mercedes a derapat de pe traseu și l-a spulberat cu tot cu scaun, scrie Deschide.MD.

Mercedes-ul era condus de un șofer în vârstă de 21 de ani. Acesta ar fi pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, dar și a traseului umed.

În urma impactului, bărbatul a murit pe loc, până la venirea ambulanței, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.


Angajații IP Edineț cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Moldova

A achitat 10.000 de euro unei persoane ca să otrăvească fostul soț al iubitei sale: Un moldovean, judecat în Rusia

Un moldovean, care ar fi angajat o persoană ca să otrăvească fostul soț al iubitei sale, a fost recunoscut vinovat în urma unei ședințe de judecată, în Rusia.

Publicat

Infracțiunea a fost comisă încă în anul 2013. Pentru a pune planul la cale, moldoveanul a revenit din Kaliningrad în municipiul Chișinău, unde a propus unui amic suma de 10.000 de euro pentru a-l otrăvi pe fostul soț al iubitei sale.

Moldoveanul a procurat prietenului bilete de avion în Rusia, a închiriat o locuință pentru acesta și i-a dat o substanță cu care ultimul trebuia să otrăvească victima.

Peste un timp, ambii indivizi au intrat într-un restaurant, unde se odihnea bărbatul. Aceștia l-au convins să ia cina cu ei.


Victima ar fi consumat băuturi alcoolice și s-a îmbătat tare, după care a fost dus cu o mașină într-un loc necunoscut. Acolo cei doi indivizi i-ar fi propus vin otrăvit, însă acesta nu era în stare să-l bea. Prin urmare, bărbatul a fost aruncat din mașină și bătut puternic cu o lopată, iar pentru ca planul să fie dus la capăt, unul dintre indivizi l-a înecat într-un râu din apropierea drumului.

Executorul infracțiunii a fost judecat încă în anul 2017. El a fost condamnat la 13 de detenție. Organizatorul crimei urmează să afle sentința în scurt timp.

 


Citește mai departe

Moldova

Prima sentință în dosarul celor patru fugari moldoveni din penitenciarul orașului Istra, pronunțată

Prima sentință în dosarul celor patru fugari moldoveni din penitenciarul orașului Istra, pronunțată.

Publicat

Indivizii au fost condamnați la detenție de la șase la 11 ani, în pușcărie de timp închis. La acest termen, toți patru riscă să mai primească încă câte cinci ani, pentru evadare. Procuratura a reușit să demonstreze complicitatea celor patru moldoveni în 10 cazuri de furturi din locuințe, dar și două tâlhării.

Conform anchetei, indivizii alegeau cele mai bogate case și urmăreau proprietarii lor. Atunci când ultimii părăseau locuința, hoții pătrundeau forțat în interior și furau toate bunurile de preț. O mare parte din obiectele valoroase era vândută, însă cele mai interesante exemplare se adăugau în colecția personală a infractorilor.

De asemenea, s-a aflat că inițiatorul evadării a fost unul dintre moldoveni.


Citește mai departe

topul săptămânii