Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ O familie cu trei copii, rămași pe drumuri: ”În locul casei noastre am găsit alta construită ilegal. Acum locuim împreună într-o mașină”

O familie cu trei copii, toți cetățeni ai Republicii Moldova, au plecat la vilă, iar când s-au întors înapoi, pe locul casei lor au găsit o construcție ilegală.

Publicat

Familia Orehov din Moldova locuiește în Rusia. În timpul pandemiei, învățământului la distanță și vacanțelor de vară, au plecat cu toții să locuiască la o vilă din regiunea Penza. Când s-au întors, au văzut că o altă casă a fost construită pe locul locuinței lor, iar noii proprietari nu i-au mai lăsat să intre. Acum întreaga familie trăiește într-un automobil.

„Locuim într-o mașină cu toată familia. Soțul meu, eu și trei copii”, a spus Liuba Orehova.

Potrivit capului familiei, ei au cumpărat o parte din vechea casă și aveau intenția treptat să o reconstruiască. Plănuiau să locuiască într-un apartament închiriat, dar contractul închiriere nu a intrat în vigoare, iar lotul lor de pământ era ocupat de o casă construită ilegal.


– Am cumpărat o casă pe banii din capitalul de maternitate ce constituie 300 de mii de lei. Casa era împărțită pe doi proprietari, în prima jumătate a locuințe trăia o femeie, iar în alta – noi. Am curățat curtea, am demolat casa complet „, – a spus Sveatoslav Orehov, cetățean al Moldovei … – Acum dormim, mâncăm în mașină, ca într-o casă mobilă. Mergem la hotel să facem baie, achitămși ne spălăm.

În timpul lucrărilor de construcție desfășurate de familia Orehov, o persoană necunoscută le-a abordat cu o propunere de a construi împreună o casă, sub pretextul că are nevoie de ea doar pentru înregistrare.

După cum s-a dovedit, trei cote ale casei au fost înregistrate pe numele copiilor. Liubov a vândut a patra cotă noului proprietar.


”- Au schimbat poarta, au pus un lacăt nou. Eu sunt înmatriculat aici, prin lege am dreptul să locuiesc în aici, dar locuiesc într-o mașină ”, a comunicat Sevatoslav.

Încercările de a negocia cu proprietarii clădirii neautorizate nu duc nicăieri. Familia a apelat și la avocați, dar până acum fără rezultat.

Jurnaliștii au sugerat în repetate rânduri ca familia să apeleze la poliție, dar refuză categoric. Ei spun că au chemat deja forțele de ordine, dar în loc de ajutor au fost duși la sector pentru documentare, dar și pentru a verifica identitatea lui Sveatoslav Orehov, precum că este cetățean al Moldovei și, deși soția și copiii săi sunt înregistrați la Nijni Novgorod, el nu a putut obține cetățenia de câțiva ani.Advertisement

Moldova

/VIDEO/ S-ar fi crezut mai deștept decât restul, dar a tamponat o mașină și a ajuns într-un gard, la Tiraspol

Accidentul s-a produs în după-amiaza de 24 septembrie, în jurul orei 18:25 pe strada 25 Octombrie.

Publicat

Momentul impactului a fost observat de camerele de supraveghere.

În imagini se poate observa cum șoferul automobilului de marca BMW virează brusc la dreapta cu intenția de a chumba bande de deplasare din extrema stânga în extremă dreapta.

Exact în acel moment Un automobil de aparține unei companii de taxi virează la dreapta spre strada Naberezhnaya.


În consecință cele două vehicule s-au tamponat, ulterior oprind într-un gard de metal din imediata apropiere de intersecție.

Potrivit presei locale, în urma coliziunii nici o persoană nu a avut de suferit. Cu toate acestea, vehiculele au fost avariate.

La fața locului au intervenit milițienii din regiune.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Încă un accident cu implicarea pietonilor, la Bălți. O femeie a fost tamponată de o mașină

O femeie de 34 de ani a fost internată în spital după ce a fost lovită de o mașină pe strada Augusta 31 din orașul Bălți.

Publicat

Acest lucru s-a întâmplat la puțin peste o oră după accidentul de pe strada Ștefan cel Mare, unde un alt pieton a fost rănit.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bălți, accidentul s-a produs în dimineața de 24 septembrie, la ora 8.15 în apropierea intersecției cu strada Mihail Sadoveanu, scrie esp.md.

Poliția a constatat că șoferul de 34 de ani al Volkswagen Jetta lovise o femeie de aceeași vârstă. Potrivit oamenilor legii, ea traversase strada neregulamentar.


Testul la alcoolemie a demonstrat că șoferul urcaseră treaz la volan.

Femeia a fost dusă la spital. Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți, victima a suferit o fractură a claviculei din dreapta și o fractură deschisă a oaselor tibiei.

Poliția investighează cazul în continuare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Scandal de proporții, la Hîncești. Angajații de la morgă au încurcat cadavrul unei femei cu cel al unui bărbat și l-au trimis familiei pentru a-l îmormânta

Unei familii din Hâncești le-a decedat mama, dar erau pe punctul să înmormânteze un bărbat.

Publicat

Femeia a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar angajații morgii din Hâncești pun cadavrele în saci de plastic negri, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Astfel, familia a primit un sicriu, iar acolo credeau că e femeia decedată.

Totuși, membrii familiei și-au dat seama că ceva nu este în ordine, după ce au văzut că au primit o pungă cu haine bărbătești.


Imediat au chemat un angajat al morgii, o femeie de peste 60 de ani, care dădea asigurări că totul este în ordine.

Când au deschis sicriul cei prezenți au văzut că peste sacul de plastic erau puse haine femeiești, doar că în sac este un bărbat.

Schimbul s-a făcut imediat, deoarece angajații morgii au adus cu microbuzul un alt cadavru.


Rudele au insistat ca sacul să fie deschis să se convingă că îngroapă pe cine trebuie.

Citește mai departe

topul săptămânii