Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Bărbat condamnat în România și Bulgaria, căutat prin Interpol, reținul la Kiev. Printre complici sunt moldoveni

În Uniunea Europeană, bărbatul fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni legate de participarea la un grup infracțional ilegal și spălare de bani.

Publicat

Potrivit agenților din cadrul Departamentului de Investigații Strategice din Kiev al Poliției Naționale Ucrainene, un cetățean al altei țări era membru al unui grup infracțional. Bărbatul a fost condamnat la zece ani și jumătate de închisoare de un tribunal român pentru săvârșirea infracțiunilor, inclusiv spălare de bani și trafic de droguri în Uniunea Europeană. De asemenea, a fost condamnat la șase ani de închisoare în Bulgaria pentru o crimă similară. Pentru a evita pedeapsa, individul a fugit, așa că a fost inclus pe lista internațională de căutări – Interpol.

În timp ce se verificau informațiile despre posibila sa ascundere în Ucraina, poliția statului vecin a constatat că suspectul în vârstă de 55 de ani, folosea documente falsificate în numele altei persoane, se stabilise într-o casă închiriată lângă Kiev.

În ziua de 6 august, în baza unei hotărâri judecătorești, bărbatul căutat a fost reținut. În timpul perchezițiilor la domiciliul pe care îl închiria, polițiștii au găsit un laborator de droguri și culturi de canabis. Au fost confiscate tufe de cânepă, echipamente pentru cultivarea lor, 39 de pachete de „doze” de droguri și documente falsificate. În plus, au fost identificate două persoane din anturajul său, cetățeni ai Moldovei și României.


Procurorul Parchetului districtului Sviatoshynskyi din Kiev a pregătit o petiție către instanță pentru a aplica arest temporar bărbatului pentru 40 de zile. Autoritățile competente ucrainene au fost deja informate despre detenția sa. În plus, sunt verificate temeiurile legale pentru șederea cetățenilor străini în locuința pe care o închiria bănuitul pe teritoriul Ucrainei.

Drogurile au fost transmise spre laborator.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ S-ar fi crezut mai deștept decât restul, dar a tamponat o mașină și a ajuns într-un gard, la Tiraspol

Accidentul s-a produs în după-amiaza de 24 septembrie, în jurul orei 18:25 pe strada 25 Octombrie.

Publicat

Momentul impactului a fost observat de camerele de supraveghere.

În imagini se poate observa cum șoferul automobilului de marca BMW virează brusc la dreapta cu intenția de a chumba bande de deplasare din extrema stânga în extremă dreapta.

Exact în acel moment Un automobil de aparține unei companii de taxi virează la dreapta spre strada Naberezhnaya.


În consecință cele două vehicule s-au tamponat, ulterior oprind într-un gard de metal din imediata apropiere de intersecție.

Potrivit presei locale, în urma coliziunii nici o persoană nu a avut de suferit. Cu toate acestea, vehiculele au fost avariate.

La fața locului au intervenit milițienii din regiune.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Încă un accident cu implicarea pietonilor, la Bălți. O femeie a fost tamponată de o mașină

O femeie de 34 de ani a fost internată în spital după ce a fost lovită de o mașină pe strada Augusta 31 din orașul Bălți.

Publicat

Acest lucru s-a întâmplat la puțin peste o oră după accidentul de pe strada Ștefan cel Mare, unde un alt pieton a fost rănit.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bălți, accidentul s-a produs în dimineața de 24 septembrie, la ora 8.15 în apropierea intersecției cu strada Mihail Sadoveanu, scrie esp.md.

Poliția a constatat că șoferul de 34 de ani al Volkswagen Jetta lovise o femeie de aceeași vârstă. Potrivit oamenilor legii, ea traversase strada neregulamentar.


Testul la alcoolemie a demonstrat că șoferul urcaseră treaz la volan.

Femeia a fost dusă la spital. Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți, victima a suferit o fractură a claviculei din dreapta și o fractură deschisă a oaselor tibiei.

Poliția investighează cazul în continuare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Scandal de proporții, la Hîncești. Angajații de la morgă au încurcat cadavrul unei femei cu cel al unui bărbat și l-au trimis familiei pentru a-l îmormânta

Unei familii din Hâncești le-a decedat mama, dar erau pe punctul să înmormânteze un bărbat.

Publicat

Femeia a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar angajații morgii din Hâncești pun cadavrele în saci de plastic negri, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Astfel, familia a primit un sicriu, iar acolo credeau că e femeia decedată.

Totuși, membrii familiei și-au dat seama că ceva nu este în ordine, după ce au văzut că au primit o pungă cu haine bărbătești.


Imediat au chemat un angajat al morgii, o femeie de peste 60 de ani, care dădea asigurări că totul este în ordine.

Când au deschis sicriul cei prezenți au văzut că peste sacul de plastic erau puse haine femeiești, doar că în sac este un bărbat.

Schimbul s-a făcut imediat, deoarece angajații morgii au adus cu microbuzul un alt cadavru.


Rudele au insistat ca sacul să fie deschis să se convingă că îngroapă pe cine trebuie.

Citește mai departe

topul săptămânii