Rețele de socializare

Moldova

Patru acte falsificate, descoperite de polițiștii de frontieră de la PTF Sculeni. Patru șoferi riscă pedeapsă

Trei permise de conducere și o carte de identitate falsificate au fost descoperite de către polițiștii de frontieră din Sculeni. Cercetați sunt patru șoferi, cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 24 și 37 de ani.

Publicat

Primul caz s-a înregistrat în noaptea de 26 spre 27 august curent. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat la controlul de frontieră o familie din raionul Criuleni ce se deplasa spre Franța. Pentru legitimare șoferul a prezentat un permis de conducere pe numele său, cu însemnele autorității competente din Ucraina. Documentul prezenta semne vizibile de falsificare. La audieri, cetățeanul a relatat că deși a depus cererea pentru obținerea legală a actului, într-un final a apelat la un intermediar care contra sumei de 180 de euro l-ar fi ridicat în locul său.

Alte două incidente s-au înregistrat la data de 28 august curent. Doi conaționali au fost identificați că dețineau asupra lor acte falsificate. De asemenea, aceștia erau în calitate de șoferi și au fost deconspirați în urma unor controale suplimentare. Primul act, un permis de conducere polonez a fost descoperit în cotiera autoturismului, iar o carte de identitate românească – în portmoneul personal al celui de-al doilea bărbat. Posesorul permisului de conducere a declarat că l-a perfectat în Polonia, după ce s-a înscris la o școală specializată. Toate formalitățile l-au costat 750 euro. Cel de-al doilea conațional și-a argumentat fapta că a apelat la un intermediar, contra sumei de 200 de euro. A avut nevoie de acest document pentru a se putea angaja mai ușor la serviciu în străinătate.

Un alt permis de conducere cu însemnele autorității din Republica Moldova a fost descoperit ieri, 31 august, asupra unui șofer din Chișinău. În timpul verificărilor actelor de călătorie polițiștii de frontieră au observat că documentul nu întrunește condițiile unui act autentic. Audiat, bărbatul de 34 de ani a recunoscut că l-a obținut prin intermediari, în timp ce se afla la muncă în Marea Britanie.


Angajații punctului de trecere a frontierei Sculeni au ridicat actele și le-au transmis către laboratorul criminalistic din cadrul IGPF pentru stabilirea legalității documentelor. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere a persoanelor.

 


Moldova

/VIDEO/ S-ar fi crezut mai deștept decât restul, dar a tamponat o mașină și a ajuns într-un gard, la Tiraspol

Accidentul s-a produs în după-amiaza de 24 septembrie, în jurul orei 18:25 pe strada 25 Octombrie.

Publicat

Momentul impactului a fost observat de camerele de supraveghere.

În imagini se poate observa cum șoferul automobilului de marca BMW virează brusc la dreapta cu intenția de a chumba bande de deplasare din extrema stânga în extremă dreapta.

Exact în acel moment Un automobil de aparține unei companii de taxi virează la dreapta spre strada Naberezhnaya.


În consecință cele două vehicule s-au tamponat, ulterior oprind într-un gard de metal din imediata apropiere de intersecție.

Potrivit presei locale, în urma coliziunii nici o persoană nu a avut de suferit. Cu toate acestea, vehiculele au fost avariate.

La fața locului au intervenit milițienii din regiune.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Încă un accident cu implicarea pietonilor, la Bălți. O femeie a fost tamponată de o mașină

O femeie de 34 de ani a fost internată în spital după ce a fost lovită de o mașină pe strada Augusta 31 din orașul Bălți.

Publicat

Acest lucru s-a întâmplat la puțin peste o oră după accidentul de pe strada Ștefan cel Mare, unde un alt pieton a fost rănit.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bălți, accidentul s-a produs în dimineața de 24 septembrie, la ora 8.15 în apropierea intersecției cu strada Mihail Sadoveanu, scrie esp.md.

Poliția a constatat că șoferul de 34 de ani al Volkswagen Jetta lovise o femeie de aceeași vârstă. Potrivit oamenilor legii, ea traversase strada neregulamentar.


Testul la alcoolemie a demonstrat că șoferul urcaseră treaz la volan.

Femeia a fost dusă la spital. Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți, victima a suferit o fractură a claviculei din dreapta și o fractură deschisă a oaselor tibiei.

Poliția investighează cazul în continuare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Scandal de proporții, la Hîncești. Angajații de la morgă au încurcat cadavrul unei femei cu cel al unui bărbat și l-au trimis familiei pentru a-l îmormânta

Unei familii din Hâncești le-a decedat mama, dar erau pe punctul să înmormânteze un bărbat.

Publicat

Femeia a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar angajații morgii din Hâncești pun cadavrele în saci de plastic negri, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Astfel, familia a primit un sicriu, iar acolo credeau că e femeia decedată.

Totuși, membrii familiei și-au dat seama că ceva nu este în ordine, după ce au văzut că au primit o pungă cu haine bărbătești.


Imediat au chemat un angajat al morgii, o femeie de peste 60 de ani, care dădea asigurări că totul este în ordine.

Când au deschis sicriul cei prezenți au văzut că peste sacul de plastic erau puse haine femeiești, doar că în sac este un bărbat.

Schimbul s-a făcut imediat, deoarece angajații morgii au adus cu microbuzul un alt cadavru.


Rudele au insistat ca sacul să fie deschis să se convingă că îngroapă pe cine trebuie.

Citește mai departe

topul săptămânii