Rețele de socializare

Moldova

Poliția despre minora de 13 ani, recent decedată: Adolescent ”dificil”, sex și droguri

Poliția consideră că minora de 13 ani recent decedată a sărit de pe acoperișul clădirii abandonate cu șase etaje, sub influența drogurilor sintetice.

Publicat

Fata de 13 ani a fost găsită în dimineața zilei de 15 iunie 2021 de către un trecător, lângă clădirea abandonată cu șase etaje din parcul ”Valea Trandafirilor” din Chișinău. Dânsa, în stare inconștientă, a fost adusă la Institutul Mamei și Copilului, unde a fost plasată în secția de reanimare, transmite Telegraph.md.

Medicii au înregistrat numeroase leziuni, caracteristice pentru căderea de la înălțime și dădeau prognosticuri prudente. Din păcate, minora a decedat în dimineața zilei de 16 iunie 2021, la Centrul Mamei și Copilului.

Zona în care a fost găsită fata este una riscantă – aici se adună pentru a consuma alcool sau droguri. În această parte a parcului chiar și oamenii obișnuiți se tem să treacă.


Redacția ”Комсомольская правда” a încercat să afle mai multe detalii de la șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, Valentin Cucoș.

”- Se spune că fata a fost aruncată de pe acoperiș?

– Deocamdată noi nu avem dovezi. Conform datelor noastre, ea a căzut de la înălțime.


– Singură a căzut?

– Nu există răni sau leziuni pe corpul ei ce ar indica faptul că ea s-a împotrivit, bătut sau că ar fi aruncată de la înălțime. Sunt dovezi că dânsa a consumat droguri sintetice, de tipul ”săruri”. La consumarea unor astfel de droguri, drogații devin demenți – se dezbracă, sar, strigă, aleargă… Sunt prietenele sale, care au fost alături de dânsa în ultima perioadă, noi le-am adus la inspectorat și acum lucrăm cu ele.

– Părinții săi s-au adresat la poliție privind dispariția fiicei lor? Doar ea nu a fost acasă mai mult de 24 de ore…


– S-a adresat mama. Tata lucrează peste hotare, în Italia. Fetița și înainte se ducea de acasă. Era un adolescent ”dificil”, pe mama nu o asculta, la școală nu găsea limbă comună cu învățătorii, învăța prost. Era membră a unui grup neformal de tineri, fuma, consuma droguri, la treisprezece ani avea deja relații sexuale cu bărbații. Copil ”dificil”…”

Moldova

/FOTO/ Tractorist „înghițit” cu tot cu tractor de un șanț, la Telenești

Publicat

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 59 de ani. Acesta se deplasa cu un tractor când, într-o pantă, a pierdut controlul volanului, iar tractorul a derapat și s-a prăbușit într-un șanț, transmite Deschide.MD.

În urma accidentului, bărbatul a rămas blocat în cabina tractorului. La fața locului au intervenit salvatorii care l-au eliberat.

Victima a fost transportată la spital cu diverse traumatisme.Citește mai departe

Moldova

O familie din Chișinău, transportată la spital în urma unui accident, produs lângă satul Căpriana

Un bărbat și o femeie de 30 de ani, dar și fiica lor de doar 2 anișori a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs astăzi pe traseul Chișinău-Leușeni, în apropiere de localitate Căpriana (r-nul Strășeni).

Publicat

Potrivit datelor operative, în accident au fost implicate trei automobile de model BMW, Skoda și Mercedes, transmite Deschide.MD.

În urma impactului, cei doi tineri și copilul acestora au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un camion cu roadă a luat foc pe un câmp agricol din sudul țării

Un camion cu cereale a luat foc pe un câmp din Vulcănești. Totul a avut loc în data de 25 iulie, pe un teren agricol în apropierea traseul Vulcănești-Reni.

Publicat

Portalul Gagauzinfo.md scrie că la fața locului au intervenit pompierii. Aceștia au stabilit că focul a cuprins cabina vehiculului.

Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă până la remorca cu cereale.

Preliminar, focul ar fi izbucnit de la acumulator, care, probabil, era defectat.


Cauzele și circumstanțele incendiului vor fi stabilite de specialiști.


Citește mai departe

topul săptămânii