Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Dosarul Filarmonicii Naționale

O nouă etapă în dosarul Filarmonicii Naționale. Trei angajați, bănuiți că anume din imprudența lor ar fi izbucnit incendiul devastator din toamna anului trecut vor compărea pe banca acuzaților.

Publicat

Amintim că nenorocirea care a marcat întreaga țară a avut loc în data de 24 septembrie. Edificul ar fi fost cuprins de flăcări, iar toată garnizoana de pompieri a luptat cu focul. Consecințele acestui incendiu au fost lichidate încă câteva zile după ce focul a fost stins. Specialiștii Laboratorului experimental au stabilit ulterior, că focul a izbucnit în apropierea blocului sanitar, acolo, unde aveau loc lucrări de sudare. Ulterior, prin sistemul de ventilare incendiul s-a răspândit spre toate încăperile.

După un șir de cercetări, s-a stabilit că responsabili de lucrările de sudare, de la care ar fi pornit totul ar fi fost inginerul-șef, care a dat indicații tehnicianului superior și subalternului acestuia să taie țevile din oțel în blocul sanitar. Lucrările ar fi fost executate fără a respecta normele antiincendiare.

Prin urmare, întreg edificiul, estimat la 5,3 milioane de lei, a fost distrus. La fel, în urma incendiului au fost afectate și spațiile aflate în aceeași clădire, închiriate de un agent economic, acesta fiind prejudiciat cu 3,5 milioane de lei. În prezent, cei trei bănuiți sunt cercetați în libertate. De menționat că niciunul dintre ei nu-și recunoaște vina.


Dacă vor fi totuși recunoscuți vinovați, ei riscă amendă sau închisoare de până la 2 ani.

echipa.md


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Accident, la Comrat: Un Chrysler s-a tamponat cu un ATV

Accident violent într-o intersecție din orașul Comrat. Un Chrysler s-a tamponat cu un ATV.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 aprilie, la intersecția străzilor Lenin și Fediko.

Potrivit Gagauzinfo.MD, mașina era condusă de un bărbat de 39 de ani, iar vehiculul de teren de către un tânăr de 24 de ani, ambii locuitori ai orașului Comrat.

Din fericire, în urma impactului, nicio persoană nu a avut de suferit.


Șoferul care va fi găsit vinovat, va fi sancționat contravențional.

 


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Atenție la individul din imagini: Este căutat de poliție pentru furtul unui portmoneu plin cu bani

Polițiștii solicită ajutorul comunității pentru a identifica persoana din secvențele video.

Publicat

Informația a fost făcută publică pe pagina de Facebook a portalului Hîncești24.NET. Potrivit sursei, la 12 aprilie 2021, în incinta întreprinderii „Floarea ” a sustras un portofel cu o sumă mare de bani, documente si carduri.

Cine recunoaște persoana din video să apeleze 112 sau 061 000 601.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ De dragul like-urilor pe Tik-Tok, un adolescent s-a filmat sărind și alergând pe avionul-monument de la Aeroport

De dragul like-urilor pe Tik-Tok, un adolescent s-a filmat sărind și alergând pe avionul-monument de la Aeroport.

Publicat

Despre caz ne-a alertat un urmăritor al celui care apare în imagini și ne-a expediat și secvența video. În filmuleț se vede cum acesta aleargă mai întâi pe aripa avionului, apoi urcă pe el, aleargă până la unul din motoare, iar de acolo, se avântă și sare din nou pe aripă.

Imaginile i-au indignat pe urmăritorii individului, care, cel mai probabil nu a împlinit încă vârsta majoratului.

Unul din ei ne-a scris că condamnă gestul tânărului, deoarece, în primul rând și-a pus sănătatea în pericol, iar, în al doilea rând, putea să deterioreze avionul, pe care toată lumea îl admiră.


Pe caz, poliția urmează să se sesizeze, iar dacă acțiunile băiatului vor fi calificate drept încălcare, acesta va fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii