Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Cinci acte false, ridicate la frontieră

Două permise de conducere și alte trei teste PCR Covid-19 neveridice, au fost depistate în ultimele 72 de ore, la trecerea frontierei de stat. Cazurile fiind consemnate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Giurgiulești-Galați, Leușeni și Otaci.

Publicat

În după amiaza zilei de 26 martie, pentru efectuarea formalităților de control s-a apropiat în PTF Giurgiulești-Galați un autocar cu pasageri, care urma să ajungă în Franța. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control mai amănunțit asupra pasagerilor și a mijlocului de transport. Ca urmare, în geanta personală a unui pasager, originar din raionul Hâncești, a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile române pe numele unui conațional. În timpul verificării actului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. La cele depistate, bărbatul de 24 de ani a declarat că permisul i-ar fi fost dat de către o persoană pentru a-l transmite posesorului acestuia când va ajunge la destinație.

Cel de-al doilea permis de conducere care nu corespunde rigorilor legale a fost depistat în PTF Palanca, la data de 27 martie a.c. Pe direcția intrare în R. Moldova s-a prezentat cetățeanul Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina. La verificarea actelor, înaintate spre controlul de frontieră, au apărut suspecții asupra unuia dintre documente. După cercetările minuțioase s-a confirmat faptul că actul este valabil doar pentru o regiune din SUA, așa permise nefiind recunoscute în lume. Audiat, cetățeanul SUA nu a putut explica acest lucru, precizând că nu știa despre nevalabilitatea acestuia în alte state.

La trei cetățeni moldoveni, polițiștii de frontieră din PTF Otaci și PTF Leușeni au depistat testele PCR Covid-19 cu indici de falsificare. Identificarea acestora a avut loc ca urmare a intensificării acțiunilor de control și investigații speciale pe linia deconspirării persoanelor care încalcă vehement deciziile CNESP pe perioada de pandemie.


Conform procedurilor legale, în toate cazurile documentele falsificate au fost transmise către laboratorul de expertiză a IGPF, iar pe numele persoanelor s-au întocmit procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 al. (1) CP al RM.

echipa.md


Moldova

Operațiuni de deminare: proiectil și bombă, dezamorsate la Rezina și Fălești.

Operațiuni de deminare în două raioane ale țării. Geniștii Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” au dezamorsat un proiectil de artilerie și o bombă cu aruncător, ce datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Publicat

Primul caz a fost înregistrat în satul Țareuca din raionul Rezina. Acolo, în timpul unor lucrări agricole, câțiva localnici au descoperit un proiectil de artilerie. Oamenii au alertat forțele de ordine, astfel că la fața locului au intervenit de urgență geniștii pentru misiunea de deminare. Tot în timpul lucrărilor agricole a fost descoperită și o bombă cu aruncător, în satul Ciolacul Nou din raionul Fălești. Și în acest caz echipa de geniști a intervenit pentru operațiunea de dezamorsare. Cele două obiecte au fost neutralizate în condiții de maximă securitate.




Citește mai departe

Moldova

Droguri descoperite în fiecare zi. De la începutul anului au fost pornite sute de dosare penale.

Statistică alarmantă în Republica Moldova: în doar trei luni, au fost pornite 337 de cauze penale pentru infracțiuni legate de consumul și circulația substanțelor interzise — o creștere de peste 31% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Publicat

Cu toate acestea, doar 154 dintre dosare au fost transmise în instanțele de judecată, adică mai puțin de jumătate. Cel puțin asta denotă cele mai recente date prezentate de IGP. Potrivit autorităților, de la începutul anului au fost înregistrate și 14 cazuri de contrabandă cu droguri, dintre care șase identificate de structurile poliției.
Pe de altă parte, s-au redus cazurile de procurare, consum ori deținere a drogurilor în cantități mici, fiind întocmite 1200 de procese-verbale, cu 13 la sută mai puțin decât anul trecut.
În raportul poliției se mai arată că substanțele cel mai des întâlnite rămân aceleași: marihuana, PVP, cannabis, hașiș, MDMA, cocaină, heroină și amestecuri pe bază de mephedronă — droguri periculoase, tot mai accesibile în rândul tinerilor. În context, autoritățile anunță că vor intensifica controalele și vor continua investigațiile în colaborare cu structuri internaționale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Flăcări și panică, la Bălți. Un incendiu a izbucnit pe acoperișul unui centru comercial.

Fum, flăcări și panică în municipiul Bălți, după ce un incendiu a izbucnit pe acoperișul unui centru comercial din oraș. Cazul s-a produs în data de 30 aprilie, la un mall situat pe strada Academicianul Nicolae Fillipp, iar în imaginile surprinse de presa locală se poate vedea că mai mulți pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Contactată pentru o reacție, ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că flăcările au cuprins inițial o scară de pe acoperișul centrului comercial, apoi s-a răspândit pe perete. Din fericire, incendiul a fost observat rapid, astfel că nu a reușit să se extindă.
Pentru a stinge vâlvătaia, la fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri și salvatori. Pe lângă aceștia, au fost mobilizați polițiștii, o echipă medicală, dar și Serviciul Intervenție Gaze.
Flăcările au fost localizate și lichidate cu repeziciune și nu au provocat victime sau daune materiale considerabile.
La moment, specialiștii investighează cazul pentru a stabili cauza exactă a izbucnirii incendiului.


Citește mai departe

topul săptămânii