Rețele de socializare

Moldova

ITALIA: Autocar care pleca spre Moldova, BLOCAT de carabinieri. Toți pasagerii controlați la sânge, iar șoferii denunțați pentru furt

Un autocar care se pregătea să plece din Italia spre Republica Moldova a fost controlat de carabinieri, fiind oprit imediat pe loc. Șoferii au fost imediat denunțați pentru furt după ce agenții au verificat compartimentul pentru bagaje.

Publicat

Incidentul s-a petrecut marți, 16 martie, în cartierul Oltretorrente al orașului Parma (Emilia-Romagna). Un autocar de pasageri care tocmai se pregătea să plece spre Republica Moldova a fost controlat de carabinierii, iar oamenii legii au decis să-l blocheze imediat, transmite stiridiaspora.RO.

Potrivit publicației locale Gazzetta di Parma, agenții au găsit în compartimentul de bagaje piese de schimb pentru mașini de lux, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Șoferii, un român în vârstă de 41 de ani și un moldovean de 36 de ani, au fost denunțați.

Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 21:00, carabinierii care patrulau pe șoseaua de centură a orașului, au observat un autocar cu numere de înmatriculare moldovenești oprit într-o parcare și doi bărbați care încărcau mai multe genți în compartimentul destinat bagajelor. În timp ce polițiștii se apropiau, șoferul unei mașini care staționa în spatele autocarului a demarat în trombă.


Au fost controlate toate bagajele

Autocarul a fost verificat temeinic. În interior se aflau 18 pasageri plus cei doi șoferi. Au fost controlate documentele și bagajele fiecărui pasager în parte.

După ce au dat la o parte bagajele călătorilor, oamenii legii au descoperit într-un colț mai izolat al compartimentului, 13 genți mari de pânză. În interior au fost găsite diverse piese de schimb pentru mașini de lux, între care faruri, volane, afișaje și tablouri de bord. Cele 13 genți nu aparțineau nimănui și nici destinatarul lor nu era indicat. Cei doi șoferi nu au putu să explice de unde proveneau piesele de schimb.


Materialul găsit a fost pus sub sechestru și șoferii au fost denunțați pentru primire de bunuri furate.

Moldova

/FOTO/ Alcool și viteză: Doi motocicliști, prinși băuți la ghidon

Vremea de afară s-a încălzit, iar odată cu timpul frumos, pe trasee apar tot mai mulți motocicliști.

Publicat

Unii dintre ei se încumetă să se angajeze în trafic chiar după ce au consumat alcool. Doi astfel de inși au fost prinși pe un drum din satul Lucești din raionul Cahul. Mai mult, nici motocicliștii și nici pasagerii lor nu aveau căști de protecție. Potrivit poliției, unul dintre motocicliști, în vârstă de 23 de ani avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,35 mg/l, iar cel de al doilea, de 21 de ani, 0,31 mg/l.

În ambele cazuri, motocicletele au fost duse la parcarea specială, iar tineri documentați pentru încălcările comise.

Potrivit statisticii, din cauza motocicliștilor băuți de la începutul lunii aprilie și până la moment, au avut loc 3 accidente rutiere, în urma cărora 1 persoană a decedat, iar 4 au fost traumatizate.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Se ascundea de lege deja de un an de zile. Un bărbat, reținut în zona de frontieră

Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile.

Publicat

Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, reținând cetățeanul la o adresă din orașul Comrat.

Conform datelor, bărbatul de 38 de ani era căutat de Poliția de Frontieră din mai 2020, fiind cercetat într-o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Bănuitul în comiterea infracțiunii s-a eschivat de a se prezenta la audieri, ascunzându-se, în toată această perioadă, de organul de urmărire penală.

Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul în anul precedent ar fi fugit în Ucraina, la fel traversând ilegal frontiera, după care ar fi revenit în țară, însă pentru a nu fi depistat a întrerupt orice legătura cu rudele.


În fine, de către ofițerii de urmărire penală ai DR Sud a fost pornit încă un proces penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 alin. (1) CP al RM, ulterior persoana a fost escortată la Procuratura Basarabeasca, în vederea încheierii acțiunilor de urmărire penală și măsurilor legale ce se impun.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Prins pe urme fierbinți. Un tânăr, reținut pentru răpirea unui microbuz

Tânăr de 24 de ani reținut de polițiștii din Criuleni, pentru că ar fi răpit un microbuz de marca ,,Mercedes“, din fața unei gospodării din satul Ratuș, raionul Criuleni.

Publicat

În noaptea de 08 mai, după orele 01.40, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul automobilului, că din fața porții gospodăriei, i-a fost răpit automobilul.

La fața locului polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au pătruns în microbuz prin scoaterea geamului de la ușa stângă din față și deteriorând sistemul de pornire au răpit unitatea de transport.

În cadrul măsurilor speciale de investigații al polițiștilor sub conducerea Procuraturii Criuleni, la data de 11 mai suspectul a fost identificat, acesta fiind un tânăr de 24 ani, originar din r-nul Orhei.


Bănuitul, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și-a recunoscut vinovăția în totalitate, iar unitatea de transport a fost depistată în localitatea Sărata Galbenă, raionul Hîncești.

Suspectul este cercetat penal și a fost reținut pentru 72 de ore.

În privinţa acestuia a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede închisoare pe un termen de la 3 pînă la 5 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii