Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Droguri, furturi, jafuri și amenințări cu cuțitul

Droguri, jafuri, furturi, tâlhării și chiar amenințări cu omor. Cu astfel de infracțiuni se confruntă zi de zi oamenii legii. Timp de o săptămână, poliția capitalei a reținut 45 de indivizi, bănuiți că ar fi organizat sau participat la peste 30 de fărădelegi.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în perioada 20 februarie-05 martie, s-a intervenit la peste 2500 de chemări din partea oamenilor. Cele mau grave cazuri din spusele polițiștilor au loc pe timp de noapte, în apartamente, în curțile blocurilor și pe străzi. Acolo, au fost înregistrate 3 cazuri de furt, 4 cazuri de droguri, 15 acte de huliganism, 2 violențe în familie, o pungășie, 3 bătăi și un jaf. Totodată, polițiștii au oprit o tânără de 25 de ani de la suicid. Aceasta voia să-și pună capăt zilelor cu un cuțit de bucătărie, într-un cămin din capitală. Tânăra voia să-și ea zilele după o ceartă cu iubitul ei. La fața locului a fost chemată poliția.

Din fericire, polițiștii au reușit să o oprească, să-i ia cuțitul din mâini și să o ducă la inspectorat, unde i-a fost oferită consiliere psihologică.

Tot din datele oferite de poliție s-a aflat că în aceste două săptămâni, forțele de ordine au stabilit locul aflării și i-au reținut pe 55 de contravenienți, 14 persoane aflate în urmărire penală, 2 persoane ca debitori de stat, 5 persoane aflate în orientare, dar și au depistat un automobil aflat în orientare.


Moldova

Bărbat înjunghiat de fratele său, transportat la spital în stare gravă

Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost înjunghiat de către fratele său. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:29, într-o locuință din sectorul Buiucani.

Publicat

Preliminar se cunoaște că victima este un bărbat în vârstă de 35 de ani. În urma unui conflict cu fratele său, dânsul a fost înjunghiat cu cuțitul în regiunea inimii transmite Deschide.md .

Victima a fost transportată la spital în stare gravă, iar fratele său a fost escortat la IP Buiucani. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.


Citește mai departe

Moldova

Doi polițiști au refuzat 20 000 de lei mită, oferită de un șofer ca să nu fie documentat contravențional

Un bărbat de 53 de ani, locuitor al satului Molovata, r-l Dubăsari, este cercetat penal după ce a încercat să mituiască doi polițiști de patrulare.

Publicat

La 16 aprilie,  pe traseul național Chișinău-Hîncești-Cimișlia,  în orașul Cimișlia,   un echipaj  al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiile de serviciu, au stopat un automobil de marca ”Audi 100” .  La solicitarea de a prezenta actele, șoferul  nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, fapt pentru care i s-a întocmit un proces verbal.

Totodată, polițiștilor li s-a părut suspectă o pungă aflată pe bancheta din spate, fiind plină cu pachete de tigări. Ca urmare a verificării mașinii, polițiștii au depistat trei genți pline cu pachete de țigări fără careva acte de proveniență.

Astfel,  pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul  a propus polițiștilor mijloace bănești  în sumă de 20 000 de lei.


Oamenii legii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat.

Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție  Cimișlia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.325  Cod Penal (corupere activă), iar bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei.


Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, bănuitul  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția nevinovăției.

Menționăm că de la începutul anului 2021 au fost înregistrate 21 cazuri de corupere denunțate de către angajații IGP, drept urmare fiind intentate mai multe cauze penale în privința cetățenilor.

Poliția Republicii Moldova  îndemnă cetățenii să manifeste responsabilitate și să evite implicarea în orice activitate ilegală.


Citește mai departe

Moldova

O tânără de 21 de ani, a decedat în fața părinților săi, după ce a fost lovită mortal de un microbuz

Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 21:00, în apropiere de localitatea Petreștii, din raionul Ungheni.

Publicat

Victima s-a dovedit o fi o tânără de 21 de ani, originară din localitatea Grozești, din raionul Nisporeni, transmite deschide.md.

Tânăra se deplasa pe acostament împreună cu părinții când a fost lovită din spate cu oglinda retrovizoare a unui microbuz de marca Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 27 de ani, originar din Fălești.

În urma impactului, tânăra a murit pe loc până la venirea ambulanței. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

topul săptămânii