Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un bărbat de 63 de ani care a încercat să-și omoare prietenul de pahar, reținut

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, aflat în urmărire penală pentru tentativă de omor, a fost reținut.

Publicat

Individul, în luna august a anului 2020, a venit în ospeție la victimă în vârstă de 62 de ani și consumând împreună băuturi alcoolice între ei s-a iscat un conflict, ulterior degenerând într-o altercație. Ulterior bănuitul a luat un cuțit de bucătărie cu care a provocat victimei o plagă în regiunea cutiei toracice.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru tentativă de omor, ce prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 10 la 15 ani.

Ulterior bărbatul se eschiva de a se prezenta la organele de drept, fapt pentru care a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție a sec. Botanica.


Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine individul a fost reținut.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Totodată în perioada 01 februarie-07 februarie, de către polițiști au fost reținute 64 de persoane aflate în urmărire penală dintre care 42 de persoane reținute pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni și se eschivau de a se prezenta la organul de urmărire penală iar 22 de persoane ca debitori de stat.


Moldova

Percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Este vizat într-un dosar pornit de CNA pe delapidarea bugetului instituției

Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.

Publicat

Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel încât din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier pe care le-ar fi instalat la domiciliul acestuia.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în dimineața zilei de 30.04.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, la domiciliul unuia dintre suspecți au fost depistate mai multe articole din mobilier confecționate de aceiași companie care ar fi produs și instalat mobilierul în sediul Spitalului de Psihiatrie Bălți. Prin aceste fapte, a fost delapidat bugetul instituției cu circa 100 de mii de lei.

Toate persoanele vizate urmează a fi cercetate în stare de libertate, urmând a fi audiate pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.


Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

Ediție TV

Weekend marcat de tragedii: Doi moldoveni au decedat în România

Weekend marcat de tragedii. Doi moldoveni și-au găsit sfârșitul în România, în circumstanțe șocante.

Publicat

În primul caz, un tânăr de 28 de ani, care deține cetățenie dublă, a fost găsit spânzurat în zona Podu Roș, din Iași. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost observat de către un trecător, care a sunat imediat la poliție. La scurt timp, toate echipele de intervenție s-au îndreptat la fața locului și au descoperit sub pod cadavrul tânărului. Oamenii legii au emis ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale, care va stabili cauza exactă a decesului tânărului.

În același timp, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă.

Tot în weekendul trecut, un șofer moldovean a murit într-un accident groaznic, după ce autocisterna încărcată cu etanol pe care o conducea s-a răsturnat și s-a izbit violent de un stâlp. Accidentul a avut loc în Mărășești, județul Vrancea, iar circulația în zonă a fost blocată timp de mai multe ore. Autocisterna, înregistrată în Republica Moldova, transporta etanol când s-a răsturnat pe carosabil.


Echipajele de urgență au intervenit imediat și l-au descarcerat pe șofer dintre fiarele contorsionate ale cabinei. Din nefericire, medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Totodată, la locul tragediei au intervenit și patru echipaje de salvatori care spălat traseul de combustibilul care s-a revărsat în urma impactului.

Circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O copilă de 5 ani, dusă de urgență la spital, după ce a căzut în gard. Cum se simte acum

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital, după a căzut în gardul unei biserici, iar o suliță metalică i s-a înfipt în gât.

Publicat

Potrivit ministrei Sănătății, micuța a fost adusă de ambulanță în sala de operații, cu tot cu bucata de gard tăiată, scrie TV8.MD.

Copila se simte acum mai bine, fiind transferată de la terapie intensivă în salon. Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco scrie că fetița de 5 ani a fost transferată la Chișinău dintr-un raion, pentru că „era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici”.


Operația a decurs cu succes, a mai spus ministra, indignată de situație:

„Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei?

Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate. Să avem grijă de cei mici!”


Citește mai departe

topul săptămânii