Rețele de socializare

Moldova

Rețea de contrabandă, destructurată la Iași! 15 persoane aduceau țigări pe „drumul tutunului”! Marfa era luată din Republica Moldova și Ucraina!

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au trimis ieri în judecată 15 persoane. Cei 15, printre care se află și Ionel Marius Sarion, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări. „Drumul tutunului” a ieșit la iveală după ce anchetatorii au demarat cercetările, în urmă cu câteva luni.

Publicat

15 persoane vor fi nevoite să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis în judecată pe Ionel Marius Sarion, Constantin Ciprian Grumeza, Adriana Daniela Bogan, Narcis Gabriel Roman, Ciprian Ciobanu, Oleg Jitariuc, Ioan Sarion, Silviu Gabriel Sarion, Dorel Lupu, Mihail Ostapenco, Marius Buștiuc, Ilie Ciobotar, Bogdan Neculăiță, Consuela Ciubotariu și Petru Iordan.
În cadrul dosarului, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași, s-a constituit parte civilă. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ținea legătura cu diverși furnizori de țigări de contrabandă, inclusiv cetățeni moldoveni, care îl aprovizionau cu țigări ce erau depozitate în mai multe locuri din municipiul Iași. Mai apoi, sub supravegherea și coordonarea acestuia, erau preluate și transportate în vederea valorificării pe „piața neagră”, conform procurorilor ieșeni.

În urmă cu câteva luni, cei 15 au intrat în vizorul procurorilor din cadrul DIICOT Iași. Atunci, anchetatorii au propus arestarea preventivă a unora dintre ei. De altfel, judecătorii din cadrul Tribunalul Iași au admis atunci cererea de arestare formulată de DIICOT în cazul lui Ionel Marius Sarion.


„Instanța admite propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de DIICOT Iași pe numele inculpatului Ionel Marius Sarion, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Sarion Marius-Ionel. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului Sarion Marius-Ionel, de luare a unei măsuri preventive mai ușoare”, au precizat magistrații la finele lunii iunie a anului trecut.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu agenții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, au efectuat 22 de percheziții domiciliare în județele Iași și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă continuată.

„Începând cu luna martie 2019, mai multe persoane au inițiat, constituit, aderat sau sprijinit, pe raza județului Iași, un grup infracțional organizat pentru desfășurarea de operațiuni ilicite de introducere în România, de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de producție / proveniență din Republica Moldova și / sau Ucraina) introduse ilicit în țară, cunoscând că acestea provin din contrabandă, urmărind obținerea ilicită de mari beneficii financiare”, au afirmat reprezentanții DIICOT Iași.


 

Moldova

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital.

Publicat

Despre asta anunță poliția într-un comunicat, iar potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat la intersecția străzilor Ismail și 31 august.

Un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, iar arma era deținută ilegal de acesta.


Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale.

Alte date și circumstanțe se stabilesc la fața locului.


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.



Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

topul săptămânii