Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi minori egipteni, depistați ascunși într-un camion la PTF Giurgiulești

Deși intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană, doi minori din Egipt au fost descoperiți la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați într-un camion de pe ruta Turcia – Federația Rusă.

Publicat

În noaptea de 7 spre 8 decembrie curent, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat pentru efectuarea formalităților de control un camion de model Renault Magnum cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare românești. La volanul ansamblului de vehicule se afla un conațional, în vârstă de 48 de ani, originar din raionul Dubăsari. Conform datelor din documente și declarațiilor făcute de șofer, pe teritoriul Republicii Moldova se afla în tranzit, iar ca țară de destinație era Federația Rusă.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au semnalat niște zgomote suspecte din interiorul remorcii autocamionului, la care șoferul s-a arătat nedumerit, cu atît mai mult că remorca era sigilată încă din Turcia. Ca urmare, angajații Poliției de Frontieră și reprezentanții Serviciului Vamal au luat decizia de scoatere a sigiliului și protocolării cazului în comun.

La deschiderea remorcii, printre încărcătură – materiale de construcție, au fost depistate două persoane de gen masculin, fără acte de identitate, și care vorbeau o limbă străină. În acest sens, șoferul de camion a precizat că nu cunoștea despre aflarea străinilor în remorcă, însă a presupus că aceștia ar fi avut posibilitatea în Turcia să se ascundă, în timp ce el perfecta actele pentru marfă.


Un fapt confirmat de una dintre persoanele depistate, care cunoștea limba engleză. Astfel, din spusele acesteia, ar fi vorba de doi minori cu vârste de 14 și 16 ani și originari din Egipt. Minorii ar fi emigrat din Egipt spre Turcia încă în luna august curent, intenționând să ajungă în Italia, pentru a putea beneficia de ajutor din partea autorităților europene, inclusiv să se angajeze în câmpul muncii. Ajunși în Turcia, pe ascuns ar fi urcat în remorcă, profitând de faptul că aceasta nu era încuiată, totodată neștiind nici ruta de destinație și nici pe șoferul acestuia. Tinerii aveau cu ei rezerve de hrană și apă, saci de dormit, telefoane mobile. Însă călătorind deja de câteva zile, în condiții de frig, fiind obosiți și extenuați au hotărât să bată în peretele remorcii, în speranța că vor fi auziți.

Polițiștii de frontieră au consemnat cele spuse de străini într-un proces verbal de audiere, fiind totodată informate autoritățile statului vecin. Ieri, 10 decembrie, în PTF Giurgiulești-Galați a avut loc readmisia acestor persoane, cu preluarea acestora de către reprezentanții Poliției de Frontieră Române.

În continuare cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Ediție TV

Weekend marcat de tragedii: Doi moldoveni au decedat în România

Weekend marcat de tragedii. Doi moldoveni și-au găsit sfârșitul în România, în circumstanțe șocante.

Publicat

În primul caz, un tânăr de 28 de ani, care deține cetățenie dublă, a fost găsit spânzurat în zona Podu Roș, din Iași. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost observat de către un trecător, care a sunat imediat la poliție. La scurt timp, toate echipele de intervenție s-au îndreptat la fața locului și au descoperit sub pod cadavrul tânărului. Oamenii legii au emis ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale, care va stabili cauza exactă a decesului tânărului.

În același timp, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă.

Tot în weekendul trecut, un șofer moldovean a murit într-un accident groaznic, după ce autocisterna încărcată cu etanol pe care o conducea s-a răsturnat și s-a izbit violent de un stâlp. Accidentul a avut loc în Mărășești, județul Vrancea, iar circulația în zonă a fost blocată timp de mai multe ore. Autocisterna, înregistrată în Republica Moldova, transporta etanol când s-a răsturnat pe carosabil.


Echipajele de urgență au intervenit imediat și l-au descarcerat pe șofer dintre fiarele contorsionate ale cabinei. Din nefericire, medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Totodată, la locul tragediei au intervenit și patru echipaje de salvatori care spălat traseul de combustibilul care s-a revărsat în urma impactului.

Circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O copilă de 5 ani, dusă de urgență la spital, după ce a căzut în gard. Cum se simte acum

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital, după a căzut în gardul unei biserici, iar o suliță metalică i s-a înfipt în gât.

Publicat

Potrivit ministrei Sănătății, micuța a fost adusă de ambulanță în sala de operații, cu tot cu bucata de gard tăiată, scrie TV8.MD.

Copila se simte acum mai bine, fiind transferată de la terapie intensivă în salon. Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco scrie că fetița de 5 ani a fost transferată la Chișinău dintr-un raion, pentru că „era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici”.


Operația a decurs cu succes, a mai spus ministra, indignată de situație:

„Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei?

Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate. Să avem grijă de cei mici!”


Citește mai departe

Moldova

Iresponsabilitate maximă: O femeie este căutată de inspectorii mediului după ce a aruncat mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru

Iresponsabilitate maximă. De asta a dat dovadă o femeie surprinsă cum aruncă mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru.

Publicat

Aceasta a fost surprinsă de un trecător care a filmat totul cu telefonul său mobil. În imagini poate fi observată o femeie care închide portbagajul mașinii sale după ce a aruncat cel puțin 3 saci cu gunoi.

Văzând că este filmată, și-a scos și ea telefonul mobil făcând video, însă nu a spus niciun cuvânt atunci când a fost întrebată dacă nu i-i rușine pentru gestul său.

Femeia a urcat în mașina sa și a plecat de la fața locului de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Contactat pentru mai multe detalii, șeful IPM, Ion Bulmaga, a declarat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat pe acest caz, iar în prezent se întreprind măsuri pentru a identifica și a trage la răspundere femeia.


Conform legii încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor se sancționează cu amendă de până la 1.200 de lei sau cu 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.


Citește mai departe

topul săptămânii