Rețele de socializare

Moldova

Crimă și presupusă luare de ostatici în inima Chișinăului. Atacatorul ar fi fost ucis cu un hârleț de prizonieri

Clipe de coșmar pentru doi bărbați din capitală, după ce mai bine de 7 ore ar fi fost ținuți ostatici într-un apartament de către un bărbat înarmat cu un hârleț și un toporaș de tăiat carne. După miezul nopții, ostaticii ar fi reușit să-l imobilizeze și să-l omoare pe atacator, iar ulterior au alertat poliția. Cazul a avut loc noaptea trecută, într-un apartament de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, din sectorul Centru al capitalei.

Publicat

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că victimele ar fi declarat polițiștilor că pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 16:00, unul dintre cei doi bărbați și-ar fi chemat vecinul ca să-l ajute să repare rețeaua electrică din locuință, transmite deschide.md

O oră mai târziu, în apartament, ar fi dat buzna un tânăr de 31 de ani, înarmat cu un hârleț și cu care i-a aplicat o lovitură în cap proprietarului apartamentului, un bărbat de 68 de ani. Ulterior, atacatorul ar fi blocat ușa apartamentului, ar fi tăiat cablul de la telefon, dar și le-ar fi zis celor două persoane că dacă vor apela la serviciul de urgență 112, acesta îi va tăia bucăți.

Victimele ar mai fi spus oamenilor legii, că atacatorul era agitat, iar după ce s-a liniștit, le-ar fi zis celor doi să se așeze la masă și să servească cu el băuturi alcoolice, după care le-ar fi dat indicații celor doi să meargă la culcare, ca să nu-i scape din vizor. Ostaticii s-au supus și au mers la culcare, fiind urmați de atacator, iar după ce acesta a adormit, cei doi ar fi încercat să-l imobilizeze, însă acesta s-a trezit și i-a lovit din nou cu hârlețul, dar și cu un toporaș de tăiat carne, unelte pe care le avea la îndemână.


În această încăierare, proprietarul ar fi smuls hârlețul din mâna atacatorului și i-a aplicat o lovitură cu hârlețul în regiunea capului, iar acesta și-a pierdut cunoștința și a rămas să zacă la podea. În acest timp, mai exact cu puțin timp după miezul nopții, cei doi bărbați i-au legat mâinile și picioarele atacatorului. Ulterior, vecinul proprietarului apartamentului, a sunat-o pe soți sa și i-a comunicat despre cele întâmplate, iar ultima a alertat poliția.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Centru al Poliției Capitalei, unde au găsit în apartament cadavrul tânărului de 31 de ani.

În prezent, oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs crima, dar și dacă se adeveresc declarațiile făcute de către cei doi presupuși prizonieri.


Moldova

Accident grav, la Durlești: O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital

Accident violent în orașul Durlești din municipiul Chișinău. O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, în dimineața de 28 martie, la ora 08:06 a parvenit informația pe faptul că pe strada păcii 29 s-a produs accident rutier  soldat cu deteriorarea vehiculelor și o persoană traumatizată.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul automobilului de model Tesla, o femeie în vârsta 37 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul cu prioritate și ca rezultat s-a ciocnit cu automobilul de model Renault, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani. În urma impactului, Tesla a fost proiectată în automobilul de model Volvo care era parcat la marginea drumului.

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar șoferița de Tesla a fost preluată de serviciul medical de urgență.


Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

topul săptămânii