Rețele de socializare

În căutare

Unde au ajuns alți 4 copii ai mamei care și-a abandonat un prunc în vie la Nisporeni

Cei 4 copii ai femeii care l-a născut pe al cincilea într-o plantaţie de viţă de vie din raionul Nisporeni, unde l-a şi părăsit, au fost plasaţi miercuri într-o familie de asistenţi parentali.

Publicat

Cele două fete şi doi băieţi de 11, 9, 7 şi, respectiv, 6 ani se vor afla separat de mamă şi tată cel puţin până când instanţa de judecată va decide dacă aceştia vor fi sau nu lipsiţi de drepturile părinteşti, transmite cotidianul.md

Copiii se vor afla într-un centru de tip familial din raionul Hânceşti. Femeia care va avea grijă de ei, spune că micuţii erau puţin speriaţi când au fost aduşi.

„Erau speriaţi. Asta e sigur că erau speriaţi. Deasupra erau curăţei, dar desupt, erau foarte murdari. Hainele, chiloţeii, unii copii nici nu aveau chiloţei. Erau în şorţi fără chiloţei”, a declarat Lia Egorușcov, asistent parental pentru Publika.


Femeia susţine că în prezent copiii sunt entuziasmaţi de noua lor locuinţă. Ei sunt convinşi că au fost aduşi la o tabără de odihnă şi în curând vor reveni acasă.

Lia Egorușcov, asistent parental: „Nu ştiu cum mai departe o să reacţioneze, dar la moment îs bine.”

Primarul localităţii, în care trăieşte femeia de 31 de ani care şi-a abandonat pruncul în vie, spune că a reuşit cu greu să-i convingă pe părinţi să le permită să ia copiii.


Vezi și: Cum se simte și unde se află nou-născutul găsit abandonat în vie la Nisporeni, dar și ce riscă mama acestuia

Victor Sinogaci, primarul comunei Mireşti, raionul Hânceşti: „Părinţii, deodată, au fost agresivi, nu au vrut să dea copiii. Totuşi, în urma convingerilor paşnice, copiii au fost aduşi de dânşii personal în maşină. Le-au dat hăinuţe, i-au spălat, i-au gătit, şi deci am dus copiii la casa de tip familial”.

Alesul local spune că în calitate de autoritate tutelară va insista ca toţi cei 5 copii, să revină în familia biologică. În prezent, viaţa bebeluşului născut în podgorie şi abandonat acolo de mama sa, este în afara oricărui pericol.


Potrivit ofiţerului de presă al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu, copilul nu primeşte niciun tratament şi este îngrijit şi hrănit pentru a acumula în greutate.

Acesta susţine că în aproape trei zile de când se află la spital, micuţul nu a fost vizitat niciodată de mama sa. Ieri, femeia a fost externată din Spitalul Raional Nisporeni, iar medicii spun că ea nu a suferit nicio complicaţie după ce a născut în câmp.


Ea şi-a explicat gestul motivând că i-a fost teamă că nu va avea cu ce îl creşte. În acest caz a fost pornită o anchetă.

În căutare

Noi detalii în cazul tinerei dispărute după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Este însărcinată în luna a 6-a, spune iubitul ei

Noi detalii despre tânăra de 19 ani dispărută fără veste încă în data de 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină de ocazie pe una din străzile orașului Orhei.

Publicat

Iubitul ei a declarat pentru presă că fata este însărcinată în luna a șasea și își făcea studiile la Colegiul Pedagogic din Orhei. În ziua dispariției, se întorcea de la muncă spre cămin, iar tânărul își rugase un prieten să o ia pe fată cu mașina de la o stație pe strada 31 August din Orhei, însă când a ajuns, în locul cuvenit nu mai aștepta nimeni.

Ulterior, mai spune tânărul, împreună cu polițiștii a văzut în imaginile surprinse de camere cum fata urcă într-o mașină de ocazie, alta decât cea a prietenului trimis după ea, și pleacă într-o direcție necunoscută. Până în ziua de azi, telefonul fetei este închis, iar părinții, rudele, iubitul și poliția o caută non-stop.

Pentru CANAL 5, tânărul a oferit un interviu în fața camerei, în care povestește printre lacrimi ultimele conversații cu iubita care-i poartă copilul sub inimă.


Amintim că tânăra, pe nume Ana-Maria Guja are înălțimea de 1.65m, părul șaten și ochii căprui.

În momentul dispariției, ea purta pantaloni negri, tricou de culoare albă și o bluză neagră. Persoanele care au văzut fata din imagini sau dețin orice detaliu despre aceasta, sunt rugate să sune imediat la unul dintre numerele 112 sau 078 325 001.


Orice informație poate fi utilă.

 


echipa.md

Citește mai departe

În căutare

Nu se știe nimic de ea: Tânăra care a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie – de negăsit

A dispărut fără urmă, după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

O tânără de 19 ani este căutată cu disperare de poliție și rude, după ce în seara de 12 aprilie, în jurul orei 21:00, a urcat într-un automobil și a plecat într-o direcție necunoscută, iar până la moment nimeni nu știe nimic despre locul aflării acesteia. Fata a urcat în automobilul cu pricina pe strada 31 august, din municipiul Orhei.

Tânăra are înălțimea de 1.65m, părul șaten și ochii căprui.

În momentul dispariției, ea purta pantaloni negri, tricou de culoare albă și o bluză neagră.
Persoanele care au văzut fata din imagini sau dețin orice detaliu despre aceasta, sunt rugate să sune imediat la unul dintre numerele 112 sau 078 325 001.


Orice informație poate fi utilă.

 


Citește mai departe

În căutare

Minorele din imagini, dispărute de 2 zile: S-au dus de acasă și sunt de negăsit

UPDATE: Minorele au fost găsite și predate părinților. Potrivit Gagauzinfo.MD, miercuri, 27 martie, polițiștii au stabilit locația exactă a fetelor de 12 și 14 ani din raionul Ceadîr-Lunga. Oamenii legii din Găgăuzia au predat deja copiii reprezentanților legali.

Publicat

ȘTIREA INIȚIALĂ: Atenție la minorele din imagini. Acestea ar fi fugit de acasă și nimeni nu mai știe unde să le caute. Potrivit poliției, ambele minore locuiesc în Ceadâr – Lunga, iar în data de 24 martie ar fi plecat de acasă fără să anunțe pe cineva.


Citește mai departe

topul săptămânii