Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ 60.000 de țigări, descoperite într-un Mercedes E-Class, pe traseul Chișinău-Bălți

Zeci de mii de țigarete au fost descoperite de către echipele mobile ale Serviciului Vamal într-un Mercedes E-Class, stopat pentru verificări pe traseul Chișinău-Bălți. Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, le-a introdus în țară prin regiunea transnistreană, ocolind posturile vamale interne de control.

Publicat

În cadrul controlului vizual al compartimentului marfar, vameșii au depistat mai multe cutii pline cu pachete de țigări, fiind ridicate 60 000 de țigarete marca „Ashima”, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență. Conform inscripțiilor de pe ambalaje, acestea ar proveni din Ucraina.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, mijlocul de transport – indisponibilizat, iar șoferul este documentat pentru trafic ilicit cu produse din tutun.

Serviciul Vamal atenționează: comerțului ilegal de țigarete poate avea consecințe negative nu doar asupra securității economice a statelor, dar și asupra sănătății consumatorilor, dat fiind riscul procurării unor produse contrafăcute.Moldova

Fetiţă de 11 ani, bătută crunt de propria mamă beată la Râbnița

O fetiță de 11 ani a fost bătută în plină stradă chiar de mama sa, care era în stare avansată de ebrietate. Cazul a avut loc în noaptea de vineri, 7 august, la Rîbniţa.

Publicat

Poliția din Rîbnița a fost alertată la ora 22:40 noaptea, de către o tânără de 26 de ani, care a comunicat că o fetiță a fost bătută crunt de mama ei.

Sosiţi la faţa locului, forţele de ordine au găsit copila speriată la nişte vecini.

Oamenii legii au stabilit că în seara incidentului, femeia în vârstă de 30 de ani a organizat o petrecere. La scurt timp, ea s-a certat cu concubinul său şi a decis să plece de acasă. Copila însă a refuzat să meargă în toiul nopţii cu mama sa, care era în stare de ebrietate și a încercat să scape. Atunci, femeia a luat-o la bătaie.


Fetiţa a fost transportată de urgență la spitalul din Rîbnița, cu contuzii ale feței.

Femeia a opus rezistenţă forţelor de ordine, având un comportament agresiv. În prezent, ea se află în izolatorul de detenţie provizorie.

Aceasta riscă să fie trasă la răspundere administrativă.


stiri.md

Citește mai departe

Moldova

STOP AMBROZIA!

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine în ajutor cetățenilor, pentru combaterea în comun a buruienii Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), prin campania ”STOP AMBROZIA”.

Publicat

În acest scop Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a lansat linia specializată pe Viber la nr. de tel. 067160008.

Această inițiativă vine cu scopul minimizării impactului negativ al plantei, cauza fiind polenul acesteia, care provoacă alergii ale căilor respiratorii și ale ochilor, de asemenea este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.

Cetățenii sunt rugați să înștiințeze despre loturile și locația buruienii Ambrozia pe teritoriul Republicii Moldova.


ANSA va întreprinde toate măsurile necesare pentru înlăturarea ambroziei.

Direcția Protecția plantelor


Citește mai departe

Moldova

Nenorocire la Ungheni. Un tânăr de 24 de ani a murit înecat într-o fântână, în satul Teșcureni

Un tânăr de 24 de ani a căzut într-o fântână și s-a înecat. Tragedia a avut loc astăzi, 10 august 2020, în satul Teșcureni, raionul Ungheni.

Publicat

Serviciul de Gardă al IP Hîncesti a recepționat un apel la ora 12:45 de la un locuitor al satului Teșcureni, raionul Ungheni, care a comunicat că o persoană a căzut într-o fântâna și s-a înecat.La fața locului s-a deplasat grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Ungheni pentru a documenta cazul. S-a stabilit că un tânărul în vârstă de 24 ani, locuitor al satului Petrești, a venit în vizită la niște rude în satul Teșcureni, trasmite unimedia.info

Împreună cu alți localnici din sat, s-a oferit să acorde ajutor pentru a curăța o fântâna publică. În timp ce cobora în fântână, funia cu care era legat s-a rupt și el a căzut de la înălțime în apă. Din nefericire, tânărul s-a înecat.

Cadavrul victimei a fost transportat la examinarea la Secția medico-legală al Spitalului raional Fălești.


Poliția investighează toate circumstanțele.

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă al IP Ungheni, Cristina Vicol.


Citește mai departe

topul săptămânii