Rețele de socializare

Moldova

Moldovean, amendat cu 600 euro în Germania: Avea un microbuz supraîncărcat

Un șofer moldovean a fost amendat cu peste 600 de euro după ce a fost tras pe dreapta de către polițiștii germani.

Publicat

Incidentul a avut loc în noaptea de 27-28 iunie pe o autostradă din Germania care ducea spre Waidhaus, transmite Știri.md.

Șoferul conducea un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești. În timpul verificării, s-a constatat că transportorul era complet încărcat până la acoperiș cu marfă.

Ca urmare, microbuzul a fost pus pe cântar iar cifrele i-au uimit pe polițiști. Vehiculul total a fost supraîncărcat cu 29,06% și a doua axă cu 35%. Pe lângă aceasta, moldoveanul a fost documentat și pentru alte încălcări.


În urma tuturor încălcărilor, acesta a fost amendat cu 638,75 euro.

Povestea moldoveanului însă nu s-a finisat cu amenda, microbuzul a fost reţinut temporar, ridicând-i-se plăcuţele de înmatriculare, până la momentul în care un alt vehicul va putea veni să preia surplusul de greutate şi doar după asta moldoveanul îşi va putea continua drumul cu microbuzul său.

În urma acestor condiții, șoferul a spus că a găsit un alt transport care va lua marfa, şi a încercat să transporte o parte din marfă către acel vehicul. Adevărul e că şoferul a încercat, de fapt, să stocheze surplusul de bagaje într-o ascunzătoare, după care să vină cu acelaşi microbuz al său şi să le încarce înapoi.


Poliţiştii germani au fost suspicioşi, l-au urmărit şi i-au descoperit ascunzătoarea. Aşa că moldoveanul nu şi-a primit microbuzul înapoi şi nu şi-l va primi până când va veni un al doilea vehicul să preia marfa în surplus.

Moldova

Prinși în flagrant de carabinieri

Prinși chiar în moment ce scotoceau droguri din ascunziș.

Publicat

Doi chișinăuieni, un tânăr și o femeie de 22 și respectiv 27 de ani au fost observați în zona forestieră de pe strada Mihail Sadoveanu din capitală de către un echipaj de caraninieri în timp ce scotoceau la tulpina unui arbore, căutând ceva. Comportamentul suspect al acestora a atras atenția oamenilor legii. Asupra acestora au fost depistat un pacheţel zip lock în care se afla o substanță albă asemănătoare drogurilor. Cei doi au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru a fi documentați. Cercetările continuă întru elucidarea tuturor cisrcumstanțelo.


Citește mai departe

Moldova

Manevra nechibzuită a unui șofer grăbit a supus riscului zeci de persoane

Imedia cum s-a lărgit drumul un automoblist a ieșit la o depășire periculoasă pe contrasens

Publicat

Și-a pus în pericol propria viață, dar și a celorlalți participanți la trafic. Este vorba despre un șofer care a fost la un pas de a crea o nouă tragedie pe traseu.

Momentul în care individul iese la o depășire periculoasă a fost surpins de camera de bord a unui alt automobilist. Totul se întâmplă la intrare în raionul Strășeni.

În imaginile postate se poate vedea cum mașinile circulă regulamentar,însă este suficient ca drumul să se lărgească un pic, cum un automobil iese la depășire pe contrasens. Vehiculul apare brusc în cadrul după care înăintează cu viteză pe banda opusă. Manevra nechibzuită a șoferului grăbit a pus în pericol viețile a zeci de persoane care circulau în acel memont pe carosabil.


Autorul postării le-a solictat oamenilor legii să se sesize pe acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Fetiţă de 11 ani, bătută crunt de propria mamă beată la Râbnița

O fetiță de 11 ani a fost bătută în plină stradă chiar de mama sa, care era în stare avansată de ebrietate. Cazul a avut loc în noaptea de vineri, 7 august, la Rîbniţa.

Publicat

Poliția din Rîbnița a fost alertată la ora 22:40 noaptea, de către o tânără de 26 de ani, care a comunicat că o fetiță a fost bătută crunt de mama ei.

Sosiţi la faţa locului, forţele de ordine au găsit copila speriată la nişte vecini.

Oamenii legii au stabilit că în seara incidentului, femeia în vârstă de 30 de ani a organizat o petrecere. La scurt timp, ea s-a certat cu concubinul său şi a decis să plece de acasă. Copila însă a refuzat să meargă în toiul nopţii cu mama sa, care era în stare de ebrietate și a încercat să scape. Atunci, femeia a luat-o la bătaie.


Fetiţa a fost transportată de urgență la spitalul din Rîbnița, cu contuzii ale feței.

Femeia a opus rezistenţă forţelor de ordine, având un comportament agresiv. În prezent, ea se află în izolatorul de detenţie provizorie.

Aceasta riscă să fie trasă la răspundere administrativă.


stiri.md

Citește mai departe

topul săptămânii