Rețele de socializare

Moldova

Cazul bătrânelului reclamat pentru 15 lei. Reacția poliției:

Ca urmare a unui caz în care polițiștii au fost sesizați de administrația unui magazin din capitală, în legătură cu “o persoană care a comis o daună materială”, angajații IP Botanica au vizitat la domiciliu bărbatul de 80 ani, vizat în acest incident.

Publicat

Polițiștii au dialogat cu Domnul Vasilii și i-au recomandat să fie mai atent atunci când merge la cumpărături, iar dacă are nevoie de ajutor să comunice despre asta. Totodată, colegii noștri l-au informat despre faptul că Poliția a avut o chemare și a fost obligată să intervină, dar ținând cont de situația creată, și de prevederile Articolului 26 din CC, nu va aplica o sancțiune.

Acesta a comunicat despre faptul că nu a fost o acțiune intenționată și că data viitoare va fi mai atent.

Ofițerii i-au dorit sănătate și au rugat să fie apelați dacă este nevoie de ajutorul lor.


Menționăm că bătrânul are la întreținere 5 pisici și un câine, iar cel care a rămas în stradă este un câine vagabond care nu-i aparține.


Moldova

Copilul de 10 ani, lovit ieri de un autocar pe bulevardul Dacia, transferat în reanimare: Ce spun medicii

Băiatul de 10 ani, care a fost lovit ieri de un autocar pe bulevardul Dacia din capitală, a fost transferat la secție de reanimare. Starea acestuia este gravă, dar stabilă.

Publicat

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Veronica Istrati.

„Copilul a fost transferat în secția de reanimare. Starea acestuia e gravă, dar stabilă. Pacientul a fost diagnosticat la internare cu fractura bazei craniului și traumatism cerebral”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Veronica Istrati.

Ieri, un copil de 10 ani a fost lovit de un autocar în timp ce traversa strada regulamentar. Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc pe bulevardul Dacia, din capitală.


Citește mai departe

Moldova

Chișinău: Un copil de 10 ani a ajuns la spital după ce un autobuz de rută a dat peste el. Copilul traversa la verde

Un copil de 10 ani a fost transportat la spital cu multiple traumatisme, după ce a fost tamponat de un autobuz de rută. Accidentul s-a produs în după amiaza de 24 octombrie, pe bulevardul Dacia în apropiere de intersecția cu strada Cuza Vodă din sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Conform datelor preliminare, băiatul traversa regulamentar strada, la culoarea verde a semaforului, însă șoferul autobuzului nu ar fi încetinit în fața trecerii de pietoni și a lovit în plin copilul.

La volanul unității de transport care circula pe ruta numărul 19 se afla un bărbat de 60 de ani.

Imediat după impact, mai mulți trecători au sărit în ajutorul copilului și au alertat serviciile de urgență. La fața locului a intervenit poliția și o echipă medicală, care a preluat minorul și l-a transportat la spitalul de urgență pentru copii „Valentin Ignatenco”.


Oamenii legii au inițiat o anchetă în cadrul căreia vor stabili în ce condiții a fost tamponat minorul.


Citește mai departe

Moldova

Bărbat condamnat la 6 ani de pușcărie după ce ar fi violat o tânără de 23 de ani. Victima și-ar fi pus capăt zilelor

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 6 ani de pușcărie după ce ar fi violat o tânără de 23 de ani. După cele întâmplate victima și-ar fi pus capăt zilelor.

Publicat

Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, scrie Deschide.MD. 

Potrivit materialelor dosarului, totul a avut loc pe 30 ianuarie, în sectorul Botanica. În timp ce se îndrepta spre casă, condamnatul ar fi întâlnit tânăra, care stătea împreună cu un amic pe o bancă.

După un schimb de replici, bărbatul i-a propus celor doi să-i servească cu băuturi alcoolice, așa că toți trei au plecat acasă la condamnat, unde au continuat să consume alcool. După ce tânărul care însoțea victima a mers la culcare, condamnatul ar fi condus victima într-o altă cameră, după care a violat-o. A doua zi, victima a mers la Poliție și a depus plângere. Tot atunci, ea a aflat despre faptul că violatorul său este infectat cu HIV.


După câteva zile de la cele întâmplate, tânăra în vârstă de 23 de ani ar fi sărit în gol de la etajul 4. Bărbatul a pledat nevinovat pe toată durata anchetei, iar sentința poate fi contestată în termen de 15 zile.


Citește mai departe

topul săptămânii