Rețele de socializare

Moldova

Un învinuit de trafic de copii, achitat de prima instanță. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, care a respins solicitarea procurorilor pentru aplicarea pedepsei cu închisoarea față de un inculpat din raionul Glodeni, învinuit de trafic de copii, în scop sexual.

Publicat

Mai exact, procurorii consideră că instanța de judecată nu a examinat probele cu suficientă diligență, precum și că nu a acordat un termen rezonabil pentru prezentarea în fața judecătorilor a martorului cheie pe acest dosar, care nu onorează citațiile legale, dar nici nu este de găsit la domiciliu, la această etapă. De asemenea, procurorii au prezentat în instanță răspunsul companiei canalului de comunicare dintre cei doi, care confirmă că acel cont folosit la comunicarea cu adolescenta a fost atunci folosit din Sankt Petersburg (Rusia) – orașul în care muncea inculpatul. Aceste și alte probe însă nu au fost convingătoare pentru prima instanță, iar acuzatorii de stat au atacat sentința cu apel.

I-a promis un telefon performant, în schimbul imaginilor intime cu ea
Faptele de care este învinuit bărbatul cu vârsta de 30 de ani au avut loc în perioada iulie-august 2017. Potrivit acuzatorilor de stat, acesta a contactat pe internet o adolescentă din raionul Glodeni, care atunci avea vârsta de 15 ani. Acesta a profitat de vârsta fragedă a victimei și i-a promis că îi va oferi un telefon performant, dacă aceasta-i va trimite imagini cu caracter intim cu ea. Următorul pas al bărbatului a fost să o amenințe că le va trimite acele imagini părinților și apropiaților ei, dacă adolescenta nu va participa la sesiuni video pe internet cu el, în direct. În cadrul acestor sesiuni, inculpatul a constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia, precum și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă.

Bărbatul a folosit conturile electronice ale camaradului
Comunicarea acestora a avut loc atât pe canale de comunicare video obișnuite, cât și pe rețele de socializare, unde adolescenta-și indicase vârsta minoră. Totuși, ca măsură de precauție, bărbatul nu și-a folosit propriile conturi, ci ale partenerului său de lucru, cu care se afla la muncă în construcție, în Sankt Petersburg, Rusia. Ultimul, însă, deși a fost dispusă aducerea lui silită pentru declarații în calitate de martor, nu a fost de găsit pentru ca să compară în fața judecătorilor, deși nu a fost înregistrată părăsirea țării de către acesta. Pe de altă parte, instanța de judecată a refuzat acordarea unui termen rezonabil pentru ca acest martor cheie să fie totuși audiat în cadrul procesului judiciar.


Adolescenta a încercat să-și pună capăt zilelor
Situația creată a devenit tensionantă, iar adolescenta i-a comunicat bărbatului că renunță la înțelegerea prin care acesta urma să-i dea un telefon mobil în schimbul imaginilor cu ea, cu atât mai mult cu cât lucrurile au degenerat, iar promisiunea nu a fost îndeplinită nici măcar în a doua fază, după ce-i trimisese imaginile intime cu ea. Acesta, însă, a continuat să o amenințe și să o supună exploatării sexuale, iar în urma transmiterii imaginilor în cauză unor apropiați de-ai ei, aceasta a început să surprindă priviri întrebătoare în jur. Acest fapt a determinat-o să absenteze două săptămâni de la școală, pentru ca mai apoi să încerce să-și pună capăt zilelor.

I-a recunoscut chipul și vocea bărbatului
Procurorii au prezentat ansamblul de probe care dovedesc vinovăția inculpatului, inclusiv martori și răspunsul companiei care gestionează canalul de comunicare video pe care inculpatul l-a folosit la comiterea crimei, care confirmă că acele conversații au fost purtate în timp ce utilizatorul se afla în Sankt Petersburg, Rusia. Mai mult, în instanța de judecată, adolescenta i-a recunoscut chipul, expresia feței și vocea inculpatului.

Prin urmare, sub conducerea procurorilor, inculpatul a fost reținut și plasat în arest, însă ulterior a fost eliberat și achitat de către Judecătoria Drochia. Totuși, acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS consideră achitarea lui contrară legii și au solicitat, din nou, condamnarea lui la 15 ani închisoare pentru infracțiunea de trafic de copii, comisă prin recrutarea unui copil, în scopul exploatării sexuale necomerciale, acţiuni însoțite de profitarea de situația de vulnerabilitate a copilului, de ameninţare cu divulgarea informaţiilor confidenţiale familiei copilului sau altor persoane.


Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii