Rețele de socializare

Moldova

Doi moldoveni cercetați penal pentru deținerea actelor oficiale false

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au identificat în fluxul de călători doi conaționali care dețineau asupra lor acte cu semne vădite de falsificare. În acest sens, au fost întocmite procese verbale privind uz de fals în actele oficiale, iar bărbații riscă cercetare penală.

Publicat

Primul caz a fost înregistrat ieri, aproximativ la ora 16:00, unde la linia de control s-a apropiat un automobil de model Volkswagen Transporter cu numerele de înmatriculare moldovenești. În autovehicul se afla în calitate de pasager un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani.

La solicitarea polițiștilor de frontieră de a oferi actele la control, acesta a manifestat un comportament suspect, motiv pentru care i s-a cerut de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa. Astfel, printre documentele oferite spre autorizarea trecerii se afla și un permis de conducere cu premise rezonabile de falsificare, care ar fi emis de către autoritățile din Federația Rusă.

Audiat, tânărul a comunicat că nu este în cunoștință de cauză referitor la cele depistate. Mai mult, susține că în anul 2016 a absolvit școala auto, după care i s-a eliberat actul cu pricina.


Caz asemănător s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară, unde un alt conațional a fost documentat pentru deținerea unei cărți de identitate românești, cu indici de falsificare.

Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat lipsa elementelor de protecție, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei.

Interogat, bărbatul a recunoscut că aflându-se în Germania, și-a perfectat actul prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 150 euro, pentru a-l utiliza la angajarea în câmpul muncii pe teritoriul Uniunii Europene.


În ambele cazuri, pe faptul deținerii actelor oficiale false, polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Moldova

Ar fi dat foc autobuzului școlar: Doi elevi, reținuți pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Ar fi dat foc autobuzului școlar. Poliția din Hîncești a reținut pe urme fierbinți doi elevi, bănuiți că ar incendiat intenționat vehiculul ce aparține gimnaziului din satul Cioara, unde-și făceau studiile.

Publicat

Incendiul ar fi fost provocat în dimineața de 19 aprilie, chiar pe teritoriul instituției de învățământ. La fața locului au intervenit pompierii, dar și un echipaj al poliției. Deși s-a intervenit în forță, autobuzul școlar a ars în totalitate.

Potrivit datelor oferite de Cristina Vicol, ofițerul superior de presă de la IP Hîncești, oamenii legii au inițiat imediat căutările, și, la scurt timp, i-au prins pe cei doi elevi pe urme fierbinți.

Aceștia au fost duși la poliție unde vor fi audiați în prezența părinților,  pentru a stabili dacă sunt implicați în această infracțiune, iar dacă da, atunci ce i-ar fi făcut să dea foc autobuzului școlar.



Citește mai departe

Moldova

Incendiu într-un local din Chișinău: Bucătăria a fost grav afectată, iar o persoană a ajuns la spital

Momente de panică pentru angajații și oaspeții unui local din Chișinău. Încăperea a fost învăluită de un fum dens și un miros insuportabil după ce bucătăria a luat foc.

Publicat

Totul s-a întâmplat în prima parte a zilei de 19 aprilie, puțin după ora 11.00, într-un local de pe strada Gheorghe Asachi în cartierul Telecentru. La fața locului au intervenit de urgență două echipaje de pompieri, iar la fața locului au constatat că flăcările au izbucnit după ce uleiul din friteuză s-a supraîncălzit și a luat foc.

Focul a fost stins la scurt timp cu mijlocele de primă intervenție, însă, până la sosirea pompierilor, se pare că unul dintre angajați ar fi încercat să domolească singur flăcările, iar în rezultat a suferit arsuri la braț, fiind dus la spital.

Flăcările au fost stinse în mai puțin de 20 de minute, însă, cu toate acestea au reușit să distrugă mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei, cu o suprafață de 12 m2.


Cauza și circumstanțele exacte ale producerii incendiului urmează să fie stabilite în urma unei investigații.


Citește mai departe

Moldova

Iresponsabilitatea costă: Nouă persoane au fost sancționate pentru că au dat foc vegetației uscate

Iresponsabilitatea i-a bătut la buzunare. Nouă persoane au fost sancționate, timp de o săptămână, pentru că au dat foc intenționat vegetației uscate.

Publicat

Mai exact, spun oamenii legii, este vorba de 5 oameni din raionul Fălești, trei din Rîșcani și unul din Bălți. Suma totală a amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 19.000 de lei.

Mai mult, cinci dintre aceste persoane, pe lângă faptul că vor scoate bani din buzunar, vor trebui să facă și ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Oamenii legii totuși menționează că față de săptămâna precedentă, numărul încălcărilor a scăzut, atunci fiind amendate 23 de persoane. Potrivit IGSU, de la începutul anului aproape 1.200 de incendii de vegetație care au distrus peste 2.500 de hectare de teren.

În context, IGSU atenționează încă o dată cetățenii că focul în vegetația uscată poate fi extrem de periculos! Este important să se evite aprinderea focurilor în grădini, arderea gunoiului sau a crengilor și utilizarea focului deschis pentru curățenie.


Aruncarea țigărilor sau a chibriturilor aprinse pe iarbă uscată sau în zonele forestiere și agricole trebuie evitată cu strictețe. De asemenea, este crucial să fie monitorizați copiii și să li se interzică jocul cu focul sau alte surse de ardere.

În caz de situații de risc, oamenii trebuie să ceară ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii