Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Filmul crimei de la Parcani. A fost reținut al treilea suspect, iar un taximetrist care nu a anunțat poliția, urmează să răspundă în fața legii

Poliția a reținut al treilea suspect în crima de la Parcani, unde a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 42 de ani, iar concubina acestuia, care a fost găsită în viață, trăiește un adevărat coșmar, fiind traumatizată grav atât fizic, cât și psihologic.

Publicat

Potrivit poliției, victima de 42 de ani a fost ultimul membru al unei familii din satul Crasnogorca, raionul Slobozia. Părinții acestuia au decedat acum 10 ani, iar mezinul familiei, s-a stins în luna noiembrie, 2018, transmite unimedia.info

Pe data de 12 ianuarie anul curent, bărbatul a fost găsit mort într-un grajd de cai de la marginea satului Parcani, cu semne de moarte violentă.

Poliția a fost sesizată pe 12 ianuarie, în jurul orei 12:00, de niște trecători care au văzut o femeie care hoinărea dezorientată pe străzi desculț, învelită într-o plapumă. Aceasta, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, nu era în stare să explice ce i s-a întâmplat. Aceasta s-a dovedit a fi concubina victimei de 42 de ani.


Femeia a fost internată cu traumatisme și hipotermie severă. Cu greu, femeia și-a amintit că în noaptea de 11 ianuarie, în casa lor au dat buzna câțiva tineri, care i-au agresat fizic pe ea și pe concubinul său, după care i-au băgat într-o mașină și i-au dus în direcție necunoscută.

Ulterior, poliția a căutat atât automobilul cu care victimele au fost transportate, casele părăsite și pe câmpurile din preajma Parcaniului, unde s-ar putea afla bărbatul de 42 de ani.

Potrivit anchetei, femeia s-a trezit în dimineața zilei de 12 ianuarie, într-o cisternă reutilată dintr-un grajd de cai, al unei gospodării de la marginea localității.


Trezindu-se într-o zonă necunoscută, înghețată și bătută, aceasta a ieșit. Un bărbat a atenționat-o că se află pe un teritoriu privat și a somat-o să plece. Aceasta s-a interesat cum să ajungă la Crasnogorca, iar bărbatul i-a indicat direcția, pe câmpuri.

Gospodăria unde au fost duse victimele aparținea unei familii ai căror membri aveau probleme cu legea. Prin urmare, poliția a decis să rețină toți locatarii casei, însă acasă s-a dovedit a fi doar capul familiei. Anume el ar fi alungat femeia de pe teritoriul grajdului.

Când au mers să rețină membrii familiei, polițiștii au descoperit, într-una din construcțiile de pe teritoriul grajdului, un bărbat de 42 de ani, fără semne de viață. Femeia l-a recunoscut ca fiind concubinul său. Acesta avea semne de moarte violentă. Se presupune că acesta ar fi fost strangulat cu o funie, care a fost găsită nu departe de locul în care acesta zăcea.


Suspecții în comiterea acestei infracțiuni se ascundeau în locuri diferite. Spre seară, în jurul orei 10:00, polițiștii l-au localizat și reținut pe unul dintre suspecți, în satul Crasnogorca. La miezul nopții au fost localizat și reținut al doilea suspect, iar a doua zi spre seară, a fost reținut și al treilea, despre care anterior nu se știa.

Cei trei tineri nu sunt la prima abatere de la lege, pe numele lor fiind deschise mai multe dosare de furt.


Mărturiile suspecților despre noaptea crimei sunt absolut șocante.

Unul dintre ei povesteștă că sâmbătă noaptea au ajuns în satul Crasnogorca. „Am intrat, am văzut că oamenii dorm. I-am trezit. El s-a trezit (n.red. victima de 42 de ani) s-a ridicat și l-am lovit cu piciorul și i-am spus „scoală *necenzurat, altfel de ridicăm noi”.

„L-am lovit, acolo, de 2-3 ori… El a căzut, iar femeia a început să strige. Eu am… păi… liniștit-o.”, spune unul dintre tinerii reținuți.

Altul povestește că femeia a strigat la ei și i-a întrebat de ce fac asta, iar el s-a înfuriat și a lovit-o cu pumnul în față. Aceasta ar fi căzut. „Nu plângea, pur și simplă stătea culcată”, continuă el.

Potrivit suspecților, după ce au bătut victimele, le-au scos din casă șile-au băgat cu forța în mașina unui taximetrist.

„Când am ajuns la Parcani, și i-am scos din mașină, el încă respira”, a spus un tânăr.

Potrivit anchetatorilor, automobilul în care au fost transportate victimele, aparținea unei firme de taxi. Șoferul acesteia nu a anunțat nici compania de taxi, nici poliția despre faptul că oamenii au fost trași de păr, îndesați în mașină cu forța și aruncați într-o locație necunoscută în toiul nopții.

Taximetristul urmează să răspundă pentru faptul că nu a întreprins măsurile necesare în privința pasagerilor pe care i-a transportat.

Cât despre motivul crimei, unul dintre suspecți invocă faptul că au vrut să se răzbune. „Noi eram foarte bieți”.

Potrivit informațiilor din anchetă, aceștia ar fi ajuns în Crasnogorca mai devreme, unde au avut un conflict cu victima. Ulterior, după ce agresorii au consumat alcool, au decis să meargă acasă la victimă, pentru a se răzbuna.

Pe numele celor trei suspecți a fost deschis un dosar penal. Aceștia riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii.

Amintim că a data de 12 ianuarie, cadavrul unui bărbat, cu semne de moarte violentă, a fost găsit într-un grajd de cai de la marginea satului Parcani. Victima s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, originar din satul Crasnogorca, raionul Grigoriopol.

La scurt timp, polițiștii au reținut doi suspecți. Potrivit portalului novosti.pmr, aceștia sunt doi tineri de 17 și, respectiv, 19 ani.

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie din Cahul oferea 20.000 de euro ca bărbatul cărui îi jurase cândva iubire „să nu mai fie”

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie de 50 de ani din Cahul riscă ani grei de pușcărie pentru că a încercat să organizeze un omor.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, la început de aprilie, suspecta  a început să caute prin diverse metode un executor al planului ei, oferind în schimb 20.000 de euro.

La începutul acestei săptămâni, ea ar fi găsit un asasin, însă, femeia nu știa că de fapt, a dat peste un agent sub acoperire. Conform planului, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop femeia  a transmis executorului un recipient cu substanță toxică.

Totodată, ea l-a informat pe agent privind ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul cu șanse maxime de asasinare a fostului soț.


Pentru ca femeia să nu-și dea seama că este „ajutată” de fapt de un polițist sub acoperire, a fost înscenată moartea fostului soț, iar femeia a fost reținută în flagrant în momentul când transmitea banii executorului.

Bănuita este reținută pe un termen de 72 de ani, iar la ea acasă au fost efectuate percheziții, de unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile cu probe ale comiterii infracțiunii. Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS au cerut judecătoriei Ciocana arestul preventiv al bănuitei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii